banner460
banner128

Çatalca'ya Üniversite müjdesi

Çatalca Belediyesi ile Florance Nightingale Üniversitesi Hastanesi ile yapılan anlaşma ile ilçeye ‘Bilim Üniversitesi’ kurulacak. Üniversite kapsamında Tıp Fakültesi  ve hastanesi yanı sıra Ziraat Mühendisliği ile  Veterinerlik Fakültesi de yer alacak.

Çatalca Belediyesi ile Florance Nightingale Üniversitesi Hastanesi arasında yapılan protokol Başkan Mesut Üner ve Hastane adına Mustafa Kahraman tarafından imzalandı.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner; ‘’Çatalca’mıza müjdeler olsun. İlçemizde yapımını tamamladığımız ve yakında açılışını yapacağımız İzzettin Stadımızın hemen yanında bulunan belediyemize ait 529-1889-1890 numaralı parseller, yine bitişiğinde bulunan hazineye ait 1537 ve özel mülkiyette bulunan 531 parsellere ‘'Üniversite Lejantını'’ işletilmesini sağlamıştık. Üniversite lejantı olarak işlettiğimiz parsellerde artık ilçemizde otuz yıllık hayalimiz gerçek oluyor. Yaptığımız protokol ve tapu devri imza töreni ile Çatalca’mıza ‘’Florence Nightingale Üniversite Hastanesi’’ kuruluşu olacak ‘’Bilim Üniversitesi’’ kazandırıyoruz. Üniversitede yarınlarımızın teminatı gençlerimiz hem kaliteli bir eğitim ve eğitim sonrası çalışma fırsatı bulurken, ilçe halkımız kaliteli bir sağlık hizmeti alma şansı olacak. Üniversitede Tıp Fakültesi ve Hastanesinin yanı sıra Ziraat Mühendisliği ve Veterinerlik Fakültesi de olacak. Otuz yıllık hayal gerçek oldu Çatalca’mıza hayırlı ve müjdeler olsun.”

Arazi ihale ile satıldı

Öte yandan Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’den aldığımız bilgiye göre Üniversite toplam 30 bin 900 metrekare üzerine kurulacak.  Belediye aynı zamanda üniversite lejantı olarak planlara işlettiği kendi arazisini üniversiteye ‘Tahsis’ değil,  ihale ile  31 milyon 200 TL’ye sattı.  Başkan Üner, böylece bir çok yerde eğitim kurumlarına 49 yıllığına ücretsiz tahsis edilen benzer uygulamaların aksine belediye de ek gelir de sağlamış oldu.

30 yıllık hayal

Çatalca’ya üniversite kurma hayali 90’lı yıllarda Alman Üniversitesi kurulmasının gündeme gelmesiyle başladı.  Sonraki yıllarda bu farklı fakültelerin açılmasının gündeme gelmesiyle sürmüş ancak bir türlü gerçekleşmemişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.