banner460
banner128

Çatalca'ya Millet Bahçesi

Çatalca’ya yapılacak Millet Bahçesi’nin temelini atma törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Çatalca zaten tarım alanlarıyla, ormanlarıyla yemyeşil bir ilçemiz. Şimdi Millet Bahçemizi de yaparak inşallah Çatalca’mızın yeşiline yeşil katacağız.” Dedi.

Çatalca Cumhuriyet Meydanı ve Millet Bahçesi temeli düzenlenen törenle atıldı.  Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ev sahipliğinde gerçekleşen törene; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, TBMM AK Parti Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut, Çatalca AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Aslan, Çatalca MHP İlçe Başkanı Halit Tuncay Uğur, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Üner : Çatalca’da akşamları gidilecek yer yok

Çatalca Belediye Başkanı  Mesut Üner törende yaptığı konuşmada; Çatalca’nın en büyük ihtiyaçlarından birinin sosyal yaşam alanı olduğunu belirterek “Gerçekten çok mutluyum. Bu mutluluğumun birçok sebebi var. Çatalca’mız sosyal donatı noktasında gerçekten sıkıntıları olan bir yerdi. Sayın Cumhurbaşkanımız yerel seçimlerde Çatalca’mıza geldiğinde çok güzel büyüklük yaptı ve şu anda bulunduğumuz alandan kendilerini helikopterle uğurlarken “Bir ihtiyacınız, bir eksiğiniz var mı? “ diye sordu. Biz de kendilerine her yerde olduğu gibi Çatalca’mıza da bir Millet Bahçesi yapar mısınız diye sorduk.

Çok mütevazı ve çok güzel bir ifade ile dedi ki; “Seçimi kazansanız da kaybetseniz de mutlaka Çatalca’ya Millet Bahçesi yapacağız”… Ondan sonra yükümüz daha da fazlalaştı. Çünkü o sözü ondan aldıktan sonra ona bir hediyemiz olması gerekiyordu. 39 tane ilçemizin içinde bizim adımıza burada yaşadığımızdan dolayı Çatalca çok önemliydi ve ona armağan etmek istiyorduk. 2019 seçimlerinde 31 Mart’ta Çatalca’mızı Sayın Cumhurbaşkanımıza hediye ettik.

Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Allah razı olsun… Bu süreç içerisinde gerçekten proje noktasında her seferinde bize çok desteği oldu. Sayın Bakanımızın ve Milletvekillerimizin emeği çok büyük.Çatalca adına teşekkür ediyorum. Bu heyecanı bize yaşattığınız için teşekkür ediyorum.

Akşamları insanların inanın çocuğuyla gideceği hiçbir yer yok Çatalca’da. Ama burada yapacağımız sosyal tesisimizle, kütüphanemizle, çocuklarımızın gezecekleri alanlarla, bisiklet kullanılacak alanlarla çok güzel bir Millet Bahçesi oluşuyor. Ben Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. AK Parti Grup Başkanım Mehmet Muş’a, çok teşekkür ediyorum. Ne zaman Ankara’ya gitsek Milletvekilimiz Sayın Tülay Kaynarca ile beraber bizlerle ilgilendiler.

Sayın Bakanımızın Çatalca’ya sadece bu projesi yok. Çatalca’da yerinde dönüşüm ile daha önce Gece Kondu Önleme Bölgesi olarak ilan ettiğimiz yerlerde de şu anda çalışmalarımız iyi noktaya gidiyor. Çatalca’ya ikinci büyük projemizi de Sayın Bakanımız hediye etmiştir. Bu nedenle de kendilerine ayrıca çok teşekkür ediyoruz.

Çatalca’mızda projelerimiz devam ediyor. Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun temellerini attık, çalışmalar yüzde 50’ye geldi. Bundan 15 gün önce de Spor Bakanlığı’mız tarafından Spor Toto ile beraber bir projemiz daha onaylandı. Çatalca’mızda yaptığımız ve yapacağımız projelerimizle hızlı ve güçlü adımlarla 2024 yılına ilerlemeye devam ediyoruz. Söz verdiğimiz bütün projeleri gerçekleştirerek halkımızın önüne çıkacağız. Verdiğimiz sözleri tutmuş olmanın mutluluğu ile onlara; bizler verdiğimiz sözleri tuttuk, attığınız oylardan dolayı sizler de hakkınızı helal edin diyeceğiz. Ben şimdiden Çatalca’mıza Millet Bahçemiz hayırlı, uğurlu olsun diyorum” dedi.

TBMM AK Parti Grup Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan yaptıkları konuşmalarla hayırlı uğurlu olsun dileklerini iletirken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut temeli atılan ve çalışmaları devam eden proje hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Millet Bahçesi yeşile yeşil katacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum dev projenin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Millet Bahçeleri fikrinin Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın şehirlere çok önemli bir vizyonu olduğunu belirterek, “2018 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul’umuzda milletimiz ile paylaştığı çok önemli bir proje vardı. Hep yurtdışına gidip gördüğümüz ancak ülkemizde niye yok dediğimiz Milet Bahçeleri, Bölge Parkları… Şehrin göbeğinde, herkesin yürüme mesafesinde ulaşabileceği içinde hoş vakit geçirebileceği genciyle, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla bir arada olacağı Milet Bahçesi Projelerine biliyorsunuz 81 ilde başladık. Artık bırakın illerimizi ilçelerimizde, beldelerimize bile Millet Bahçesi yapıyoruz. Kıymetli kardeşlerim, Çatalca zaten tarım alanlarıyla, ormanlarıyla yemyeşil bir ilçemiz. Şimdi Millet Bahçemizi de yaparak inşallah Çatalca’mızın yeşiline yeşil katacağız. “ dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı  Murat Kurum program sonrası  Çatalca Belediyesi’ni ziyaret ederek,  Başkan  Mesut Üner’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Anahtar Kelimeler:
Mesut ünerMurat Kurum
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.