banner460
banner128

Çatalca Belediye Meclisi Millet Bahçesi ve Meydan  için olağanüstü toplandı

Çatalca Belediye Meclisi ilçede yapılması planlanan; Millet Bahçesi ve Meydan Projesi için Başkan Mesut Üner’in çağrısıyla olağanüstü toplandı. 

5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. maddesinin değişik 7. fıkrası gereğince gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısı dün  Belediye Meclis Salonunda, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner başkanlığında yapıldı.

Makamlar, koltuklar gelip geçicidir, yapılan hizmetler kalıcıdır

Çatalca Belediye Başkanı  Mesut Üner gündem maddesine dair yaptığı açıklamada; “İlçemize Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından birini yapıyoruz. Bizler makamlar için değil, Çatalca’mız için, vatandaşlarımız için çalışıyoruz. Makamlar koltuklar gelip geçicidir, yapılan hizmetler kalıcıdır. Bu nedenle istiyoruz ki siyasi bir düşünce gözetmeden, siyaseten birbirimize çelme takmaya çalışmadan, hep birlikte Çatalca’mıza hizmet verelim. Vatandaşlarımız bizden hizmet bekliyor. İlçemizin, vatandaşlarımızın Millet Bahçesi ve Meydan projesine ihtiyacı var. Merkezde kadınlarımızın, çocuklarımızın hava alabileceği, yürüyüş yapabileceği, çocuklarımızın bisiklet sürebileceği alan yok. Çatalca Stadı zaten millet bahçesi olmuş arkadaşlar. Akşam saatlerinde yüzlerce vatandaşımız oraya yürüyüş yapmaya gidiyor. Millet Bahçesi ve Meydan projemizle yeşili bol, yürüyüş yolları, bisiklet yolları olan bir meydan ve altında yine vatandaşlarımızın en çok şikâyet ettiği trafik ve otopark sorununa çözüm getirecek 2 katlı 600 araçlık otopark yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

CHP: Bilgimiz yok

CHP Grubundan Aylan Tutun mecliste söz alarak,  “Millet Projesi adı altında yapılacak projeden ne bizim ne de çatalca’nın bilgisi yok. Maliyeti nedir, Çatalca halkına katkısı ne olacak. Artı TOKİ tarafından yapılacağı söyleniyor. Bu 44 bin metrekare araziyi 24 bin metrekareyi takas edeceğiz. Bu yerler Çatalca Belediyesi’nin olduğu kadar Çatalca halkınındır. Bunlar Çatalca halkına açıklanmalıdır. Çatalca yararına herşeyin yanındayız. Ama Çatalca halkını aydınlatmalıyız. Çatalca stadı kalkarsa Çatalca maçlarını nerede yapacaktır. ?” diye konuştu. 

Oy çokluğuyla geçti

Başkan Mesut Üner’in Tutun’un sorularıyla ilgili bilgilendirmesi ve yapılan görüşmelerin ardından meclisin tek gündem maddesi olan; "Millet Bahçesi ve Meydan" Projesi yapılabilmesi için, Mülkiyeti Belediye’ye ait Çanakça Mah. 119 ada 104 ve 105 parsel, 115 ada 102 parsel, 116 ada 97 parsel, 125 ada 1 parsel, Kestanelik Mah. 1906 parsel, Subaşı Mah. 140 ada 32 parsel numaralı taşınmazların Mülkiyeti Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait olan 118 ada 9 parsel ile takas yapılması hakkında Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün teklifi görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.