banner460
banner128

BÜYÜKŞEHİR'DEN 2.5 MİLYON İNSANA HİTAP EDEN PROJE:TEMMUZ DA TAMAMLANIYOR

İBB Büyükçekmece Sahili’nde 2.5 milyon nüfusa hitap edecek yenileme ve düzenleme projesi gerçekleştiriyor. Çalışmaları  Başkan Akgün ile birlikte inceleyen İmamoğlu, ‘İlk etap Temmuz ayında tamamlanacak’ müjdesini verdi. Başkan Akgün ise ’25 yıldan sonra İBB Büyükçekmece ilçesini hatırladı’ dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Büyükşehir Belediyesi teknik ekibi ile birlikte Büyükçekmece sahilinde devam eden yenileme ve düzenleme projesini yerinde inceledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle Büyükçekmece Koy Baba Burnu ve Gürpınar Boyu arasında başlatılan 16 kilometrelik sahil yenileme ve düzenleme çalışması tamamlandığında İstanbul yeni bir cazibe merkezine kavuşmuş olacak.

İstanbul’un en çok rağbet gören sahillerinde başlatılan çalışma kapsamında ilk etapta sahile ikinci bir kollektör hattı döşendi. Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2,5 milyon insana hitap edecek projenin ilk etabını Temmuz ayında tamamlamayı planladıklarını açıkladı.

“Tamamen insan odaklı bir proje”

Büyükçekmece sahilinin kendisi için 30 yıllık bir deneyim olduğunu kaydeden Başkan İmamoğlu; “Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yani bundan 30 yıl önce toplamda istatistiğini çıkartmıştım Büyükçekmece, Esenyurt, Avcılar’ın toplam nüfusu 300 bindi. Şuanda Büyükçekmece, Esenyurt, Avcılar, Beylikdüzü yani ilçe statüsüne kavuştuğu için söylüyorum öyle baktığınızda yaklaşık 2 buçuk milyon nüfustan bahsediyoruz. Dolayısıyla 2 buçuk milyon nüfusa hitap eden bir altlık oluşturmanız gerekiyor. Bu noktada bu alana özel bir önem gösterdik. Zaten Hasan Bey’in özel bir tasarımı vardı. Hem Bababurnu’ndan Gürpınar balık haline kadar 16 kilometre bir hat var. Bunun ilk etabı da Büyükçekmece’nin hemen ön kısmında aslında ilk kordonu diyebiliriz bu bölümün ilk kordonun yat limanıyla Gürpınar sınırına kadar olan kısmı hızlıca başlatıyoruz. İSKİ burada hem temiz su, hem atık su hatlarını toparladı. Yağmur su hatlarını toparladı. Hasan Bey’in heyecanını anlıyorum tabii 25 yıldır Büyükşehir eli değmeyince 2 yılda hepsi bitsin istiyor ama biz yine de hızlı hızlı toparlamaya çalışıyoruz. Şimdi burada biz Temmuz ayı itibariyle birinci etap diye tanımladığımız yaklaşık 100 bin metrekarenin bir rekreasyonunu toparlayacağız. Bu denizin masumiyetini, doğallığını koruyacak, insanların denizle en güzel şekilde buluşmasını sağlayacak bir tasarımla olgunlaştırıldı. Kurumumuzun her aşamadaki yetkilileri Proje Etüd’den Fen İşleri’ne, İSKİ’den İSTON’una varıncaya kadar burada üreteceğimiz her şey İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu dönemde sahile katacağı kimlikle de alakalı yani yeni kimlikli gerçekten pırıl pırıl bir sahil var etmek istiyoruz. İnsan odaklı, insanla deniz arasına, insanla kumsal arasına çok az engel koyan hatta hiç engel koymayan bir anlayışla sistemi toparlayan aynı zamanda hizmet unsurları da içinde olan bütün taleplerini karşılayacak unsurları da içine koyan ama bunlar masumiyet kuralını asla aşmayacak, çevre düzeni kuralını asla aşmayacak biçimde olgunlaştırılacak. İnşallah Temmuz ayında o kimliğin ilk verisini burada göreceğiz ama geliştirerek Bababurnu’ndan Gürpınar balık haline kadar 16 – 17 kilometrelik İstanbul’a bana göre muazzam bir sahili zaten güzelliği olağanüstü. Büyükçekmece körfezi İstanbul’da nadir rastlanacak güzelliklerden bir tanesi. Lagün özelliği arkasında Büyükçekmece gölünün olması, bu doğal güzelliği buradaki estetik bir imalatla hak ettiği değere kavuşturmuş olacağız. Yıllardır ihmal edilmiş alt yapısıyla, üst yapısıyla pırıl pırıl bir sahile, kordona hem Büyükçekmece halkı kazanacak hem de yakın plandaki Çatalca’dan Esenyurt’a, Beylikdüzü’nden Avcılar’a kadar hatta Başakşehir’e kadar insanlar için bir cazibe merkezi haline gelecek. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Hasan Akgün başkanın sıkı denetimi ve sıkı talebi ve buraya olan ilgisi, üstüne düştüğü her detayla ilgili teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

“25 yıl sonra Büyükşehir Belediyesi hatırladı”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 25 yıldan sonra ilk defa Büyükşehir Belediyesi’nin Büyükçekmece ilçesini hatırlamış olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi;  “Büyükçekmece ilçesi diye bir ilçe var olduğunu artık Büyükşehir en iyi şekilde biliyor, görüyor ve gereğini yapıyor. Sayın Ekrem İmamoğlu başkanıma bir başka teşekkürüm; 7 yıl boyunca Çakmaklı – Büyükçekmece yolu vardı Hadımköy gişelerine 11 kilometre yolla ulaşıyorduk Çakmaklı yoluyla 5 kilometrede ulaşıyoruz. 7 yıl boyunca engellendik, yapımımız da engellendi. 7 yıl boyunca yapmadılar. Ekrem İmamoğlu başkanım geldikten sonra 6 ayda yaptılar. Gürpınar burnundan Bababurnu’na kadar bahsetmiş olduğu sayın başkanın bu alanda aynı zamanda İstanbul halkı 16 milyonluk nüfusa 16 kilometrelik bir yürüyüş, bisikleti gezi alanı oluştururken 1 milyon metrekare de yeşil alan oluşturuluyor. Ekrem başkanıma teşekkür ediyorum şahsım ve Büyükçekmece ailem adına teşekkür ediyorum' dedi.  Programa CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Gökbulak ile İYİ Parti  Büyükçekmece İlçe Başkanı Burhan Karatosun'da katıldı. 

Anahtar Kelimeler:
Ekrem ImamoğluHasan Akgün
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.