banner460
banner128

Büyükçekmece yine gündemde

AK Parti'den kimlerle konuştu 

31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ve sonrasında Türkiye gündeminde önemli yer tutan Büyükçekmece’deki seçim tartışmaları ile yeni iddialar ortaya atıldı.  Damga Gazetesi’nden Mehmet Mert’in köşesinde bugün yer verdiği iddialara göre;  seçim öncesi ilçede seçmen kayıtlarında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle göz altında bulunan Mehmet Özgür Samanlı’nın eşi  T.S altı ay önce Büyükçekmece Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nde işe girdi.  Ak Parti kontrolünde olduğu belirtilen Merkez’de işe girmek için ‘Torpil’ gerektiğini öne süren Mert,  ‘Tutuklu nüfus memurunun eşini işe kim aldı?’ sorusunu sordu.

Mert’in yazısında yer alan bir başka iddiya göre,   Zabıta iken Nüfus Müdürlüğüne kaydırılan tutuklu Mehmet Özgür Samanlı, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile iki defa, bazı başkan yardımcıları ile defalarca konuşmasının yanında, bir çok kez de Ak Partili  telefon görüşmeleri yaptı?   Mert’in bu iddiası üzerine şimdi kamuoyu Özgür Samanlı’nın Ak Parti’den kimlerle konuştuğunu merak ediyor?

Mert’in Damga Gazetesi’nde yer alan yazısının  ilgili bölümü şöyle:

Tutuklu nüfus memurunun eşini işe kim aldı?

“Evet YSK AK Parti'nin şiddetli itirazlarına rağmen Büyükçekmece ve Maltepe seçimlerini iptal etmedi. Hele hele Büyükçekmece günlerce ülke gündeminden düşmedi. Seçmen kaydırmaları. Kesin birşeyler olmuştur tartışmaları. Şu anda açığa alınan Büyükçekmece Nüfus Müdürü Mehmet Mutlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın akrabası oluşu. Şu anda tutuklu bulunan Büyükçekmece nüfus memuru Mehmet Özgür Samanlı'nın usulsüz veri girişi yaparak sahte seçmen yazmakla suçlanması. Boş arsalara, tarlalara seçmen yazılması iddiaları falan. Günlerce televizyonlara, medyada yer aldı. Şimdi ise çok önemli bir bilgiyi sizlerle paylaşıyoruz. Şu anda tutuklu bulunan Özgür Samanlı'nın eşi T.S'de veri giriş elemanı olarak yaklaşık altı aydır Büyükçekmece Ağız ve Diş Sağlığı'nda işe başlamış. Kimin kanalıyla başlamış? İŞKUR'dan alınmıştır diyenler olabilir, İŞKUR'a binlerce başvuru var ve ne yazık ki torpil olmadan biraz zor işe girişler oluyor. Büyükçekmece Belediyesi'nde zabıta iken Nüfus Müdürlüğü'nde işe başlayan Mehmet Özgür Samanlı nüfus müdürlüğüne geçtikten sonra Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile 2 defa, belediye başkan yardımcıları ile defalarca ve aynı zamanda birçok AK Parti'li yöneticiler ile de defalarca telefon görüşmeleri yapmış. Mehmet Özgür Samanlı'nın bir taraftan eski partonları belediye başkanı ve yardımcıları ile irtibatı kesmez iken AK Parti'den de kankam dediği çok yönetici ile iyi diyaloglar içerisindeymiş.

 Sahte seçmen belgelenemedi!

Büyükçekmece'de yine oturumu olmayan binalara yeni seçmen yazılması olayında yeni binaların numarataj izni ilçe belediyesinde olmasına rağmen İBB tarafından buralara numarataj izni verildiği iddiaları da var. Günlerce sahte seçmen tesbit etmek için polisin ev ev dolaşarak olayı belgelemeye çalışmasına rağmen herhangi bir bulguya ulaşılamadı bilgisi de var. Ortada dolaşan sahte seçmen iddiaları belgelenemeyince YSK'nın Büyükçekmece ile ilgili kararında zorlanmadığı da gelen bilgiler arasında...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.