banner460
banner128

Bütçesi küçük belediyeden şatafatlı festival!

İstanbul’un 39 belediyesi içinde bütçesi en küçük Çatalca Belediyesi tarafından düzenlenen.  20 Erguvan Festivali Aleyna Tilki Konseri ile başladı.  26 Ağustos -1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde; Aleyna Tikli’nin yanısıra; Mustafa Keser, Cengiz Kurtoğlu, Rafet El roman, Nez, Serkan Çağrı, Cihan Yıldız ile  Kalpo ve Rubato grupları sahne alacak.

Görkemli açılış

20. Erguvan Festivali dün ilçede düzenlenen çeşitli etkinliklerle başladı. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner'in ev sahipliğinde, Nazım Özbay Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Açılış Kokteyline; Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, ile İlçe Protokolü katıldı.
Açılış Kokteylinin ardından protokol üyeleri ve davetliler bando eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na geçti. Program; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın  okunmasının ardından 20. Erguvan Festivali Meşalesi'nin yakılmasıyla devam etti.
 

Üner: Festival gelecek kuşaklara aktarılacak

20. Erguvan Festivali Mehmetçik Meydanı’nı dolduran binlerce Çatalcalı eşliğinde Festival Şarkısının seslendirilmesi ardından Belediye Başkanı Mesut Üner, İlçe Kaymakamı İnci Sezer Becel ve AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca’nın konuşmalarıyla başladı.Festivale ayrıca Çatalca eski Belediye Başkanlarından Cem Kara ve İsmail İp'in de katılması dikkat çekti. 
Başkan Mesut Üner konuşmasında; bu yıl 20.sini gerçekleştirilen Erguvan Festivali’nin gelecek kuşaklara aktarılacağını dile getirerek, festivalin barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhu ile vatandaşları festivale sahip çıkmaya davet etti.

Aleyna Tilki sahnede

Festivalin ilk konserinde Aleyna Tilki sahne aldı.  Vücut şov ve striptizleriyle sahnede dikkat çeken  Tilki’ye;  Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ve Eşi Aydan Üner günün anısına hediyeler sundu.
 

Eleştiriler

Bu arada sosyal medya  sitesinde vatandaşların festivalle ilgili olumlu düşünceler yanında bir çok eleştiriler de dile getirdikleri dikkat çekti.  Vatandaşlar;  konser alanında ışıklandırmanın yetersiz olduğu,  bir çok izleyicinin sahneyi görmekte güçlük çektiğini belirtirken; bazı vatandaşlar da Aleyna Tilki getirilmesini eleştirirek, sanatçıdan ziyade ‘şovmenlik ve striptiz’ yaptığnı dile getirdi.  Bu arada köylerden düzenlenen  ulaşım araçlarının ücretli olduğu belirtilerek bu durumda eleştirildi. Yine vatandaşların belediyenin sosyal medya hesaplarında festivalle ilgili yaptıkları olumsuz eleştirilerin bir çoğunun kısa sürede silindiği de dikkatlerden kaçmadı.

Kaç para alacaklar?

Çatalca Belediyesi 20 Erguvan Festivalinde sahne alan; Aleyna Tilki, Mustafa Keser, Cengiz Kurtoğlu, Rafet El roman, Nez, Serkan Çağrı, Cihan Yıldız ile  Kalpo ve Rubato gruplarının;  festivale katılımları nedeniyle ücret alıp almayacakları,  alacaklar ise kaç lira ücret ödeneceği, ödemenin belediye bütçesinden mi, yoksa sponsorlardan sağlanan katkıdan mı yapılacağı kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.