banner460
banner128

Bu dere Büyükçekmece Gölü’ne akıyor

Çatalca’nın kuzeyindeki Istranca Dağları’ndan doğan ve ve Büyükçekmece Barajı’nı besleyen ana dere olan Karasu Deresi  üzerindeki köprülerin ve menfezler pikniklçilerin bıraktığı atıklar ve kütüklerle kapandığı ve acil olarak temizlenmesi gerektiği bildirildi.

Çatalca Belediye eski Başkanı Fırat Aykut,  önceki gün yağan şiddetli yağmur sonucu Büyükçekmece Gölü’nü besleyen ana derelerden olan Karasu Deresi üzerinde suya karışmış kütük ve plastik atıkların yarattığı gözler önüne sererek, bu derelerdeki köprü ve menfezlerin acil olarak temizlenmesi gerektiğini belirtti. Aykut konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi.

“Önceki gün  yağan şiddetli yağmurdan 20 saat sonra Çatalca'nın kuzeyindeki Istranca Dağları’nda doğan ve güneye doğru akarak Büyükçekmece Barajını besleyen ana dere olan KARASU DERESİ'nin bu acınası halini video ve fotoğraflarla  tespit ederek sizlerin de bilgisine sunmak istedim.

Sözde "İmar Barışı" adı altında yapılan 4500 kaçak yapıda yaşayanlar ve piknik amacı ile ISTRANCA Ormanları’na gelen Istanbullu yurttaşlarımızın çevreye verdikleri zararı bu video ve fotoğraf çok net olarak gözler önüne seriyor.

DSİ 2013-003 Numaralı köprünün menba tarafında biriken ağaç kütükleri ile plastik atıkların tıkadığı menfezler temizlenmediği takdirde, önümüzdeki günlerde yağması olası bir yağmur sonunda sel felaketi ile karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

Bir yurttaş olarak gördüğüm bu vahim durumu sorumluların dikkatine sunuyor ve en kısa zamanda köprülerin ve menfezlerin, hem menba girişleri ve hem de mansap çıkışlarının temizlenmesini saygı ile öneriyorum.”

Anahtar Kelimeler:
Ekrem ImamoğluFırat Aykut
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
FIRAT AYKUT 4 yıl önce

Sevgili KIZILYAR, ilginiz için çok teşekkür ederim.