banner460
banner128

BOZKURT: GÖREVİ DEVRALDIĞIMIZDA ARAÇLARA YAKIT ALAMIYORDUK!

Esenyurt belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt belediyesi 2 milyar 200 milyon borçla devraldıklarını belirterek, ‘Geçmiş yönetim ne SSK ödemiş, ne de vergi. Bunları şimdi biz ödüyoruz. Belediye hakkında 6 bin 600 dava var. Geldiğimizde araçlara yakıt bile alamıyorduk’ dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt basın çalışanlarıyla bir araya geldi.  Nikah Sarayı’nda düzenlenen kahvalıtılı  toplantıda konuşan Başkan Bozkurt,  belediyeyi  aldıklarından bu yana;  yaptıklarını, yapacaklarını anlattı ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başkan Bozkurt’un açıklamaları ve sorulara yanıtlara özetle şöyle.

Esenyurt belediyesini yeniden yapılandırımaya, insanı merkeze koyarak belediyecilik yapmaya çalışıyoruz. 

İlçede çok büyük oranda işsizlik. Bu nedenle eslek eğitimlerini, iş edindirme üstünde önemle duruyoruz.Binlerce vatandaşa iş bulduk.   653 kurumla bu konuda görüşme  yaptık.  Tüm bu çabalara rağmen ilçede işsizlik en büyük sorun. En yüksek işssizlik oranı ise 25-30 yaş arasında .  İŞKUR ile işbirliğine girerek meslek edindirme kursları verdirtiyoruz. El işi halı dokuması için 72 ünitelik bir tesis oluşturmayı , üretilecek ürünleri de başta ABD olmak üzere yurt dışına ihraç etmeyi planlıyoruz.  

Kars’tan et, Antalya’dan narenciye, Eskişehir’den süt almak için oralarda işbirilği içinde çalışmalar yapacağız.  Derman çarşı ile de ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmaya çalışıyoruz.  

Geçmiş yılarda çokça  imar dışı ruhsat  verilmiş, çokca proje dışı imalata göz yumulmuş.  Bu nedenle çokça davalar açılmış.  Belediye hakında 6 bin 800 dava var.  Bunların takibini yapıyoruz.  Belediyenin sabit kıymet envanteri yok. Nerede bir arazimiz, demirbaşımız var bilmiyoruz. Geldiğimiz günden beri araştırmasını yapıyoruz.

Belediye yi 2 milyar 200 milyon borçla devraldık.  Göreve geldiğimizde araçların benzin mazot almasında bile sorunlarla karşı karşıya idik. Yakıt bile alamıyorduk.

Geçmiş yönetim ne SSK ne verg i ödemesi yapmış.  şŞmdi bunları peyder pey ödemeye çalışıyoruz.  

Beni işi dedikodu yapmak değil. Geldiğim günden beri; önce PKK’lı, ardından FETÖ’cü,  sonru Ulasalıcı dediler.  Bir gün kayyım atayackalar dediler, ertesi gün başka şey. Her gün bir şey çıkardılar. Hiç bunlarla uğraşacak vaktimiz yok.

Esenyurt’a demiz getireceğiz. Haramidere’de bir projemiz var. Haramidere’de suyu arıtarak geri basacağız. Setler koyarak bunun üzerinde çalışıyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.