banner460
banner128

BOZKURT: ÇALIŞACAĞIZ ÜRETECEĞİZ,  HAKÇA-ADALETÇE PAYLAŞACAĞIZ

Esenyurt’a umut olmak için yola çıktıklarını belirten Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt bunun için en başta ‘Kaybedilen ahlaki ve kültürel değerlerin yeniden yerine oturtmaya çalışacaklarını’ söyledi.  Bozkurt, “ Çalışmadan para kazanana helal olsun diyoruz. Ayıp bu. Çalışmak üretmek onurlu, paylaşmak ahlaklı bir şey. Hakça, adaletçe paylaşmayı öne çıkarmak lazım”

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Esenyurt’ta 15 yıllık AK Parti iktidarını sonlandırarak Esenyurt’ta Millet İtitfakının Adayı olarak  Belediye Başkanı olan  CHP’li Kemal Deniz Bozkurt, sekiz ay sonra basının karşısına çıktı.

Türkiye’yi düzeltmeye çalışacağız

42 yıldır Esenyurt'ta yaşadığını dile getiren Bozkurt, dededen bu yana siyasetle ilgilenen bir Ailenin mensubu olduğunu belirtti.   Öğrenciyken SODEP'e üye olarak başladğı siyasete aralıksız devam ettiğini belirten Bozkurt,  ülkenin iyi  yönedilmediğini düşümmediğini ifade etti. . Bozrkurt”Tek neden yanlış yönetim şekli kaynaklarımızı doğru kullanamamak, kültürümüzden kopmak. Yolunu kaybeden bir ülkede yaşadığımız için siyasete zaman ayırmanın bir sorumluluk olduğunu düşündüm. Bunun vatandaşlarımıza borcumuz olduğunu düşündüğüm için siyasete girdim. 2009 yılında ilçe başkanlığı yaptım. Daha önce başka görevlerim de var ama 2014 yılına kadar ilçe başkanlığı yaptım. Sonrasında aday adayı olduk daha sonra aday olduk. Şimdi imkanımız var. Türkiye'yi düzeltmek için çalışacağız” dedi.

Büyümemiş çoğalmışız

Esenyurt’un büyümediğini, hızla çoğaldığını ifade eden Bozkurt,   şöyle devam ettti.  “Bugün eğer Esenyurt basında en çok kötü şeylerle anılan bir ilçe ise bunda eğitimsizliğin önemli bir etkisi var. 2 bin 700 sokağımız var neredeyse hepsinde sorun var. Plansız yapılmış. Başkalarının yapması gereken işleri yapmışız. Dolayısıyla bu büyüme değil çoğalmadır. Ama altyapıyı değiştirmemiş. Örneğin okullarda 50 60 kişilik sınıflarda okuyan çocuklarımız var. Bunları düzetmemiz gerekir.”

2. 2 milyar borç var envanter yok

Kendisinin göreve almadan önce Esenyurt'un 600 milyon civarı borcu olduğunu düşündüğünübildiren Başkan Bozkurt, belediyenin doğru düzgün bir envanterinin olmaması  nedeniyle reel borcu öğrenmesinin ancak altı bulduğunu ifade etti.  Bozkurt yapılandırmalar dahil belediyenin güncel borcunun ise 2.2 milyar civarında olduğunu belirtti.

Yalvararak benzin alıyorduk

Görevi aldığında durumun içler acısı olduğunu söyleyen Bozkurt ““Esenyurt Belediyesinin geldiği nokta içler acısıydı. Eski Belediye Başkanları Belediyeyi Futursuzca yönetmiş ve ona göre hareket etmiş, ben göreve Geldiğimde zabıta araçlarına benzin alınamıyordu. Benzin istasyon sahipleri

Yolumuzu kaybetmişiz yolumuzu bulacağız

Esenyurt'a umut olmak için yola çıktıklarını da vurgulayan Bozkurt, “Bizim burada olmamızın sebebi var. Esenyurt'ta yola çıkarken umudun şehri kardeşliğin şehri dememizin sebebi gençlerimiz. Başka bölgelerden; Kars'tan, Ardahan'dan, Erzurum'dan, Hakkari'den, Samsun'dan birçok farklı yerden buraya umutla gelmiş vatandaşımız var. Onlara umut olmalıyız. Esenyurt'un birçok sorunu var. En önemlisi ahlaken kültür olarak bağlarımızla kopmuşuz. Değer yargılarımızı unutmuşuz.

 Gerçek bu. Yolumuzu kaybetmişiz. Hangisi doğrudur hangisi yanlıştır kime ne yaptığınıza göre değişiyor. Benim yakın geçmişte anımsadığım bir yanlış yaptığınızda herkes sizi doğru yola sokmak için ayıplardı. Oto kontrol sistemi vardı şimdi bu yok. Birinci sorunumuz bu .Yani çalışmadan üretmeden kendine çaba sağlamaya çalışan çokça insan var. Kamunun hakkını kendine aktarmak için çaba sarf eden çokça insan var. Toplum biz böyle yapmayacağımız için bize destek verdi ama biz yanlışları düzeltmek için sizden yardım istiyoruz. Bizim çalışmayı üretmeyi ayıplamamız lazım. Çalışmadan para kazanan insana helal olsun diyoruz. Ayıp bu. Bu anlayışı değiştirmemiz lazım. Çalışmak üretmek onurlu bir şey. Paylaşmak da ahlaklı bir şey. Hakça, adaletçe paylaşmayı öne çıkarmak lazım ki rekabet olsun” dedi.

5 bin 600 dava var

Esenyurt Beldeiyesi’nin 5 bin 600 davasının olduğunu açıklayan Başkan Bozkurt, şöyle devam etti. “Belediyemiz hakkında açılmış bir sürü dava var. Öğrendik ki belediyemiz hakkında 6 bin 800 daha var. Şu anda aleyhimize devam eden 5 bin 600 tane dava var. Bu davaların çoğu kamulaştırmasız el atma. Ne demek bu? Vatandaşın malına el atmışız veya parçalayıp başka başka yerlere aktarmışlar. Bu davaların çoğunluluğunu kaybedeceğiz. Çünkü vatandaş çoğunlukla haklı nedenlerle dava açmış.

Başka bir olumsuzluk arsa envanterimiz yok. Ben henüz daha sonuçlanmak üzere ne kadar kaç tane arsamız kaç tane binamız nerede var tespit etmiş değiliz o da yeni bitmek üzere. Personelle ilgili maalesef kurumsal yapıya uygun bir yapılanma olmamış. Bunu niye anlattım. Birilerini kötülemek için değil hangi zeminde olduğumuzu anlamanız için söylüyorum. Başarıyı başarısızlığı tartarken bunlara bakmak lazım.

 Şimdi ben nerede olduğumu tespit etmezsem beni nasıl değerlendireceksiniz? İhalelerle ilgili örnek vereyim. Sadece çöp ihalesinde geçen seneyle bu sene arasında belediyenin ödediği para arasında 25 milyon lira fark var. Daha az ödemişiz. Bunu söylerken enflasyon farkını katmıyorum. Bir de yüzde 15 civarı enflasyon var. Bunu da katarsak sadece çöp ihalesinden 35 milyon lira karımız var. Bu da geçmişte işlerin nasıl verildiğine dair bir örnek” ifadelerini kullandı.

Esenyurt Eğitim yuvası olacak

Belediyenin içinde bulunduğu durumu yukardaki şekilde özetleyen daha sonra yapacağı bazı projelerle ilgili bilgilendirmede bulundu. Eğitimle ilgili planlarının olduğun dile getiren Bozkurt, “Kampüs Lise yapmayı planlıyoruz. Her kampüste 1'êr tane sanat lisesi gibi sağlık lisesi gibi farklı branşlardan birçok lise aynı yerde olacak.

Eğer kampüs liseyi yaparsak mevcut liseleri de ilkokul, ortaokul olarak kullanacağız. Liselerde kötü bir ilkokul eğitiminden gelen çocuklarımız nitelikli eğitimler alacak. Esenyurt'ta birçok mahallede aynı yerden gelen vatandaşlarımız var. Mesela Yenikent'e bakın göçmenler var.

 Saadetdere'de Trakyalılar Karslılar var. Ama Kampüs Lise'yi yaptığımızda Türkiye'nin farklı coğrafyalarından gelen çocuklar birbirlerini tanıyacaklar. Farklılığın büyük bir zenginlik olduğunu görecekler. Ortak etkinlik alanları olacak. Kapalı spor salonları olacak, yüzme salonları olacak, yemekhaneleri olacak, kütüphaneleri olacak dolayısıyla birbirlerini anlama fırsatı bulacaklar. Siyaseti ayrıştırmayla yürütüyorlar. Örneğin Fen Lisesi veya İmam Hatip'teki arkadaşımız aynı masada buluşacaklar dolayısıyla sorumlulukla hareket edip birbirini anlayacaklar” dedi

Almanya’ya yaptığı ziyarette; yaşlı insanlara yönelik yapılan tesislerle ilgili ziyaretler yapıp bilgi aldığını da belirten Başkan Bozkurt, yaşlılara yönelik olarak tesis yapmayı düşündüğünü ifade etti. Böyle bir tesisin çok sayıda insanın da iş bulmasına vesile olacağını belirtti.  Buzkurt ayrıca bağımlılığa yönelik olarak ta çalışma yapmayı planladığını ifade etti. 

Esenyurt’a metro ve tramvay gelecek

Esenyurt’un en önemli sorunlarından birinin de ulaşım olduğunun altını çizen Başkan Bozrut, “Esenyurta metronun gelmesi için yeniden dizayna giderek direk esnafla entegre haline getirmeye durakların yapılması için çalışma içerisindeyiz. 4 yıl içinde hem metro hemde Tranwayın İlçemize kazandırılmasını Sağlayacağım” dedi.

Zengin değil iyi insan olmak istiyorum

Yaşamımı sonlandırırken zengin olarak değil insan olarak yaşamımı sonlandırmak istiyorum diyen Kemal Deniz Bozkurt, onurlu bir belediyecilik yapacağının mesajını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Altun 4 yıl önce

Sizinle gurur duyuyoruz yaşamımi sonlandirirken zengin biri değil insanca yaşamış Biri olarak sonjansin istiyorum diyor başka söze gerek yok inanıyoruz size.