banner460
banner128

Beylikdüzü’nde 19 Mayıs’a Gençlik Festivali

Beylikdüzü Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını altı gün sürecek festivalle kutlayacak.

Beylikdüzü Belediyesi, bu yıldan başlayarak geleneksel hale getirmeyi düşündüğü Kırlangıç Gençlik Festivali hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım toplantısına; Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Eski Milli futbolculardan Ahmet Dursun, PTT Voleybol takımı oyuncularından Melisa Memiş,Kayseri Basketbol Takımı antrenörü Tolga Esenci katıldı.  Festivalde altı gün boyunca çok farklı etkinlikler gerçekleştirilecek.

Başkan Mehmet Murat Çalık, Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkeyi gençlere emanet ettiğini hatırlatarak, ülkeninin yöneticilerinin de ülkenin emanet edildiği gençlere sahip çıkması gerektiğini söyledi. Kendilerinin bu amaçlar böyle bir festival düzenlediklerini belirten Çalık, 14 Mayıs -19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivale tüm vatandaşları davet etti. 

Spor camiasının üç önemli ismi Beylikdüzü’nde ağırlandı

Ulusal ve yerel basın temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantıda katılımcılar, etkinlik için Beylikdüzü Belediyesi’ne ve Başkan Çalık’a teşekkür ederken gençler için bu tür etkinliklerin ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. Spor camiasının tanınan ismi Ahmet Dursun, “Sporun olduğu her yerde varım. Bu gibi festivallerin daha fazla olmasını istiyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz için bu etkinlikler çok önemli.” dedi. Spor hayatına Beylikdüzü’nde başlayan ve ilçenin gururu olan Melisa Memiş, “Beylikdüzü benim için çok değerli. Burada büyüdüm ve profesyonel hayatıma burada geçiş yaptım. Benim voleybola ilk adım atmam böyle festivaller ile oldu. Bu tarz organizasyonların değerini bilmeliyiz.” ifadelerini kullandı. Basketbolun önemli isimlerinden biri olan Tolga Esenci ise “Amatör sporların gençliğe yayılması için bu tip festivaller çok önemli. Beylikdüzü ilçesi genç nüfusun çok yoğun olduğu bir ilçe. Umarım bu festival, birçok gencin spora başlamasına vesile olur.” şeklinde konuştu.

Gençler spor ve sanat etkinliklerinde buluşacak

Altı gün boyunca çeşitli etkinliklerin gerçekleşeceği festivalin açılışı Manuş Baba konseriyle yapılacak. Festivalde; hado, basketbol, voleybol, ayak tenisi ve plaj voleybolu gibi çeşitli spor branşlarında turnuvalar düzenlenecek. Gençler için ayak bilardosu, tırmanma duvarı ve rodeonun bulunduğu etkinlik alanlarının da kurulacağı festivalde, ünlü isimlerle söyleşiler de gerçekleşecek. Öte yandan dj performansıyla eğlence üst noktalara taşınırken; 17 Mayıs günü Moğollar grubu sevilen şarkılarını gençler için seslendirecek. Festivalin kapanış günü olan 19 Mayıs’ta ise Grup Çığ ile Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası sahnede yerini alacak.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.