banner460
banner128

Beylikdüzü Uluslararası  projeye evsahipliği yaptı

İstanbul İsveç Başkonsolosluğu ile İsveç Enstitüsü tarafından desteklenen ve Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi tarafından yürütülen Küp Projesi’nin İstanbul’daki ev sahiplerinden biri de Beylikdüzü Belediyesi oldu. Beylikdüzü SMART’ta yürütülen proje çalışmaları kapsamında gençler, ifade özgürlüğü ve eşitlik konularına odaklanarak çeşitli materyaller üretti. Ortaya çıkan eserler ise Beylikdüzü SMART’ta sergilendi. Sergi açılışına katılarak gençleri tebrik eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, ikinci Beylikdüzü SMART’ın da müjdesini verdi.

İstanbul İsveç Başkonsolosluğu ile İsveç Enstitüsü tarafından desteklenen ve Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi tarafından yürütülen Küp Projesi’nin İstanbul’daki ev sahiplerinden biri de Beylikdüzü Belediyesi oldu. Lise çağındaki gençlerin insan hakları konusunda bilgi ve farkındalık düzeyini artırmayı hedefleyen projenin çalışmaları Beylikdüzü SMART’ta yürütüldü. 5 aylık süreçte insan hakları eğitimleri alan gençler, ifade özgürlüğü ve eşitlik konularına odaklanarak afiş, poster, heykel ve resimler üretti. Ortaya çıkan eserler ise Beylikdüzü SMART’ta sergilendi.

İkinci Beylikdüzü SMART yolda

Sergi açılışına katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Beylikdüzü SMART’ı tasarlarken burası gençlerle ve onların inovatif fikirleriyle dolup taşsın istemiştik. Bugün görüyorum ki burada çok güzel işler yapıyorlar. Gençlerin olduğu yerde hep var olacağız” ifadelerini kullandı. Gençler için yeni alanlar oluşturmaya devam ettiklerini de dile getiren Çalık, “Marmara Mahallesi’nde ikinci Beylikdüzü SMART’ı yapıyoruz. O merkezi hem gençlerimiz hem de yaş almış büyüklerimizin bir araya geleceği bir deneyim alanına dönüştürüyoruz. Asıl olan bina yapmak değil, içlerini sizlerle doldurabilmek. Biz o açıdan Beylikdüzü olarak çok şanslıyız. Sakın elinizi ayağınızı bu merkezlerimizden çekmeyin” şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.