banner460
banner128

Beylikdüzü çocuklarından Ata'ya mektup

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı 101. yılında da ilk günkü heyecanla kutlayan Beylikdüzü Belediyesi oldukça anlamlı bir çalışmaya daha imza attı. Beylikdüzü’nün çocukları sevgi, özlem ve hayallerini Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile paylaşmak için duygularını kağıtlara döktü. Çocuklardan gelen tüm mektup ve resimlerden oluşan sergi, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Bir hafta boyunca vatandaşın ziyaret edebileceği sergiyi gezen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “101 yıl sonra çocuklarımızın Ata’larına yazdığı mektupları sergiliyoruz. Bütün hemşerilerimizi evlatlarımızın yazdığı duygu ve düşünceleri görmeye, hissetmeye davet ediyorum.” dedi.  

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 101. yıldönümünde de Beylikdüzü’nde ilk günkü heyecanıyla kutlandı. 23 Nisan kapsamında 23 çocuk parkının açılışını yaparak çocuklara hediye eden Beylikdüzü Belediyesi, çocukların bayram coşkusunu yaşaması ve yaşatması adına “23 Nisan çocuklarından Ata’mıza mektup var” diyerek oldukça anlamlı bir etkinliğe de imza attı. Çocuklar sevgi, özlem ve hayallerini Atatürk ile paylaşmak için yazdıkları mektupları ilçedeki muhtarlıklarda bulunan mektup kutularına veya [email protected] adresine e-posta ile gönderdi. Beylikdüzü’nün dört bir yanından çocukların hazırladığı 104 mektup ve resim Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir hafta boyunca sergilenmek üzere vatandaşın ziyaretine açıldı.

Çalık, “Bütün hemşerilerimizi davet ediyorum”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda açılan sergiyi ziyaret eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, oldukça anlamlı ve duygu dolu mektuplar için çocuklara teşekkür etti. Çalık, “101 yıl önce Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı ve ulusal egemenliğimizin ilan edildiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın anısına Beylikdüzü’nün evlatlarından Ata’mıza mektup yazmalarını istemiştik. Onlar da birbirinden güzel duygu ve düşüncelerini kağıtlara dökerek bizlerle paylaştı. 101 yıl sonra Ata’ya yazılan mektupları bugün sergiliyoruz. Sokağa çıkma yasağı olmadan evlatlarımızla bugün burada birlikte olmayı çok isterdim. Bütün hemşerilerimizi evlatlarımızın yazdığı duygu ve düşünceleri görmeye, hissetmeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.