banner460
banner128

Beylikdüzü Belediyesi Artcontact'ta

Beylikdüzü Belediyesi Sanat Koleksiyonu Seçkisi,  ArtContact İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı’nda sanatseverlerle buluşuyor. Belediyenin gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası Resim Çalıştayları’nda ortaya çıkan eserler ile Heykel Sempozyumları’nda yapılan heykellerin fotoğraflarından oluşan koleksiyon 1- 6 Haziran tarihleri arasında Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Beylikdüzü Belediyesi Sanat Koleksiyonu Seçkisi, 1-6 Haziran tarihleri arasında Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek olan ArtContact İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı’nda sergilenecek. Beylikdüzü Belediyesi Galeri Alanı’nda ziyarete açılacak olan koleksiyon, Beylikdüzü Belediyesi’nin 2015 -2018 yılları arasında gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası resim çalıştaylarından 15 sanatçının eserlerinden oluşan bir seçki ile Heykel Sempozyumları’nda yapılan heykellerin fotoğraflarından oluşuyor. Sergide aynı zamanda, belediyenin her yıl gerçekleştirdiği Uluslararası Taş ve Metal Heykel Sempozyumları ile ilçeye kazandırılan kamusal alan heykellerinin fotoğraf albümleri sanatseverleri Beylikdüzü’nde ufak bir gezintiye çıkaracak.  

“Sanatın ve sanatçının da yanında olmaya devam edeceğiz”

Sanatı ve sanatçıyı her zaman destekleyen bir yaklaşımla çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, bu yıl ilk kez İstanbul’da yeni bir başlangıç yapan ArtContact İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı’nda yer almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Başkan Çalık, “Beylikdüzü Belediyesi olarak, 2014-2018 yılları arasında her yıl gerçekleştirdiğimiz Resim Çalıştayları ve Heykel Sempozyumları ile dünyanın 38 ülkesinden 200 ressam ve heykeltraşı ağırladık. Sanatseverler, kıymetli sanatçılarımızın ilçemize kazandırdığı 300’e yakın eserden oluşan sanat koleksiyonumuzdan bir seçkiyi resim ve fotoğraf sergisiyle bu güzel fuarda izleme şansı bulacak. Ülkemizin ve dünyanın çeşitli noktalarından pek çok sanatçının en aktif buluşma noktası olan sanat fuarlarına katılım sağlamak bizler için çok anlamlı. İlçemizde gururla sergilediğimiz birbirinden kıymetli eserden oluşan bir seçkiyi kentimizin ve dünyanın beğenisine sunmanın onurunu yaşıyoruz. Sanatın birleştirici ve iyileştirici gücüne en çok ihtiyacımız olan bu dönemde ‘Bugüne Nefes Yarına Umut’ mottomuzla sanatın ve sanatçının da yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.