banner460
banner128

Beni delirtmeyin! Vatandaş ekmek yiyecek

Silivri Kent Konseyi Başkanı Prof. Özyaral, ‘Ekmek yemeyin’ önerilerine karşı çıkarak, ‘ Ne demek ekmek yememek . Anadolu insanı ne yiyecek. Ekmek yiyecek. Doğru ekmeği yiyecek. Doğru ekmek yemeği Silivri’den öğrenecek.” Dedi.

Silivri Kent Konseyi bugün düzenlediği toplantıda ilçede gerçekleştirmeyi düşündüğü projelerini açıkladı.  Kent Konseyi Başkanlığını yürüten Prof.Dr. Oğuz Özyaral ile tanıtımın bir yerinde ‘Ekmek yemeyin’ diyen kimi bilim adamı ve diyetisyenlere tepki göstererek, ‘Beni kimse delirtmesin. Ne demek ekmek yememek. Anadolu insanı ne yiyecek. Ekmek yiyecek. Doğru ekmeği yiyecek. Doğru ekmek yemeği Silivri’den öğrenecek’ dedi. 

Silivri Belediye Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Emre Kılıç Sarısaltukoğlu, SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Sanayii Sitesi Başkanı Ercan Çalıştan,  Kent Konseyi Başkan Yardımcısı ve Silivri Belediye Meclis Üyesi  Elif Yılmazer , Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Epivates Bigados Derneği Başkanı Serbay Koçoğlu, Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, bir çok STK temsilcisi katıldı.

Programda konuşan Silivri Kent Konseyi Başkanı Prof.Dr. Oğuz Özyaral,  Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın ‘Marka Kent ve Mutlu Silivri’ konseptine uygun olarak hareket edilmesi için dört ayrı meclis oluşturduklarını açıkladı.  Bu meclisleri ; kadın, gençlik,çocuk ve engelsiz yaşam meclisleri olarak açıklayan Özyaral, 420 üye çalışmalarını yoğun ve özverili bir şekilde sürdürdüklerini ifade etti.

Silivri’nin dört ay içinde sıfır atık projesini duyacağını ve uygulayacağını dile getiren Özyaral, ilçede tarihin korunacağını bildirerek, “İstanbul buraya gelsin, burayı kirletmesin, burada nasıl yaşanıldığını öğrensin, öğrendiği gibi gitsin. Tarihimizi korumalıyız” dedi.

“Mutlu Kent ve Marka Kent Silivri”

“Mutlu Kent ve Marka Kent Silivri” için ilçeye ait değer yargılarının oluşturulması gerektiğini ifade eten Prof. Özyaral, “Bizim kadınlarımız, patriot böreğinden ayranına kadar her şey doğal ürünleri getiriyor. Silivri’de ekmek yenecek, doğru ekmek yemeği de insanlar Silivri’den öğrenecekler. Çıkacağız fırınların nasıl ekmek yaptığını ve yapıldığını da göstereceğiz. Beni delirtmesin kimse. Burada ne yetiştiriliyorsa, onu yemeği öğreteceğiz..” diye konuştu. 

 
Doğa da yaşa , doğal yaşa!

Baba ile çocuğu “doğa da yaşa, doğal yaşa” eğitimine tabi tutacaklarını da açıklayan Prof.Dr. Oğuz Özyaral, “İzci kamplarımız olacak. Silivri’nin akciğerini oluşturuyoruz. Her birimizin harcadığı, tükettiği atıkların hesabı yapılacak. Bir kişinin kaç ağaca ihtiyacı olduğu tespit edilecek. Bunlar bizim 5 yıl içinde yapılmasını istediğimiz projeler. Ben 2 yılına tabiiyim. 35 yaşında ben bu ülkeye bir Atatürkçü genç olarak öğrendiğim her şeyi öğretmek için yemin verdim. Ben Amerika’dan  bu ülke için geldim, bu ülkede öleceğim. Hizmetlerimizi ettikten sonra da Allah’a gideceğim inşallah. Silivri’de benim son noktam olacak, herkes istediğini söyleyebilir.”
 

Anahtar Kelimeler:
Oğuz özyaral
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.