banner460
banner128

Belediyeden ‘Kirlilik’ haberine açıklama

Büyükçekmece Belediyesi  lodosun etkisiyle kıyıya vuran atıkların ‘Sahilde kirlilik’ olarak haberleştirilmesinin “kamouyonu yanlış bilgilendirmeye yönelik bir girişim" olduğunu’ bildirdi.

Belediyeden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

Bazı basın yayın organları ve görsel medyada “Büyükçekmece sahilindeki kirlilik görüntüleri tepki çekti” başlığıyla yayınlana haberler ile Büyükçekmece sahillerinde kirlilik yaşandığı ve sahilde sürdürülen yenileme ve düzenleme projesinin kirlilik oluşturduğuna yönelik olarak yapılan imaları büyük bir üzüntüyle takip ettik.

İstanbul’da zaman zaman yaşanan lodosun etkisiyle dalgaların denizlerdeki bazı atık ve çöpleri kıyılara taşıdığı bilinmektedir. Geçtiğimiz gün yine lodosun etkisiyle Büyükçekmece sahili Albatros mevkiinde benzer bir durum yaşanmış olup, dalgaların etkisiyle tahta, strafor, pet ve benzeri atıklar kıyıya taşınmıştır.

Lodosun yaşandığı her dönem sahillerde oluşan bu tür görüntülerin rutin bir “deniz kirliliği” gibi bir algı oluşturması ve Büyükçekmece sahilinde devam eden sahil düzenleme projesi ile ilişkilendirilmesi tamamen kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik bir girişimdir.

  Her yıl Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü’nde İstanbul sahillerinde yapılan ölçüm sonuçlarından da görüleceği gibi, Büyükçekmece sahilleri kentin en temiz ve denize girilebilir sahilleri arasında yer almaktadır. Zaten bu özelliğiyle de İstanbul halkının denize girmek ve dinlenmek için öncelikli tercihi Büyükçekmece sahilleri olmaktadır.

Kamuoyuna ve basınımıza duyurulur. Saygılarımızla.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.