banner460
banner128

Bek:Silivri’de kentsel dönüşüm değil renksel dönüşüm yapıldı!

Silivri İYİ Parti Ahmet Refik Bek, bugün düzenlediği basın toplantısında Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın hizmetlerini ve vaatlerini masaya yatırdı. Belediye Başkanı Volkan  Yılmaz’ın, Habertürk TV’de katıldığı bir programda 23 vaatte bulunduğunu belirten ve bunların bazılarını gazetecilere izlettiren  Başkan Bek " 23 vaadinden üç tanesini tamamen tamamlamış ise göstersin kendisinden özür dileyeceğim' dedi. Başkan Bek, üç yılda Silivri'de 'Kentsel dönüşüm değil, renksel dönüşüm olduğunu' savundu. 

“Newcenter’i yıkıp köy pazarı yapacaktı  yapıldı mı?”

Başkan Yılmaz’ın “Newcenter diye bir yer var. Orayı yıkıp oraya organik Pazar yapacağım. ” Vaadini izleten Başkan Bek, ‘Küçük bir köy yazarı açtı. Ondan dolayı teşekkür ediyoruz. Silivri için kazantır. Ama vaatlerinin arasında newcenter’in yıkılması e oraya İstanbul’un en büyük köy pazarı kurması hayali henüz gerçekleşmişti. Bundan sonra iki yıldan az zamanı kaldı bakalım gerçekleştirecek mi?” dedi.

“Çocuk köyü nerede?”

Başkan Yılmaz’ın “100 bin mmetrekareye alana bir çocuk köyü’ vaadini hatırlatan Başkan Bek ‘100 bin metrekare çocuk köyü. Böyle bir çalışma yok. Planlanlanmadı bile”

“Belediye suç işliyor”

Başkan Yılmaz’ın yine aynı programda , “Kapalı otapark yok. Silivri 3 yıl içerisinde 5 tane otopark yapacağız.”vaadini izleten Başkan Bek,  “Kipa şimdi Vega oldu. Burada tadilatlarla ilgili altkattaki otopark tamamen otoparklıktan çıkıp dükkana dönüştürüldü. Burada belediye suç işliyor. İBB ile yazışmalar var. Evet otopark yoktu. Şu anda Silivri Beldeiyesi bir tane kapalı otopark inşa ediyor. Bağışçılar yapıyor. Merdanoğlu inşaat yapıyor. Merdanoğlu konusunda da Silivri belediyesi suç işliyor.  Merdanoğlu’nun 70 villa yaptığı yer 5000 lik planda tarım arazisi gözüküyor. Böylece diğer planlar saf dışı kalıyor. İBB yazdığı yazıyla burdaki inşaatların durdurulmasını istiyor. Silivri Belediyesi bu inşaatlara göz yumuyor. Ve suç işliyor. “ diye konuştu.

“Otoparklar nerede?”

Bek devamla ‘Başkanımız beş tane otopark demişti. Hiç biri ortalıkta yok. Yapılmakta olan da sorunlu. Merdanoğlu’nun villaları mühürlenince devam eder mi etmez mi? Düşünmek lazım.” Dedi.


“Çiftçiler işçi ilanı veriyor mu?”

Başkan Yılmaz’ın  “Silivri’deki çiftçilerimiz hayvancılarımız gazetelere ilanlar verip işçi arayacak’ vaadi bulunduğunu hatırlatan Başkan Bek, ‘Gazeteci arkadaşlarımız var. İnternet gazeteleri var. Var mı ilan var. Biz köyleri geziyoruz. Bırakın dışardan işçi getirmeyi. Mevcutlar çok sıkıntı yaşıyor”

“Hani kartvizite torpil yoktu?”

Başkan Bek, Çayırdere’de yapılan yıkımlarda karvizite göre yıkım gerçekleştirildiğini öne sürdü. Bazı yapılan binalardaki imalat hatalarını fotoğraflarla gösteren Başkan Bek, Selimpaşa’da ise bir binanın iskandan sonra ön ve üstten plana aykırı çıkmalar yaptığını, ayrıca sağ ve sol taraftan iki sokak yolunu da demir kapı ile kapatarak yolu ulaşıma kapattığını belirtti. Başkan Bek bir soru üzerine ilgili binanın Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak’ın ailesine ait olduğunu belirtti.  Bek, ‘Kartvizit bu.” Dedi.

“Maddi ve manevi destekleriyle amatöre düştük”

Bek Silivrispor üzerindende Başkan Volkan Yılmaz’ı eleştirdi. “Volkan Başkanın maddi ve manevi desteklerden dolayı Silivrispor amatör lige düştü.  İki- ikibuçuk milyonluk geliri Silivrisporun elinden aldı.  450 bin lira yardım yapmış. Sorarsan en büyük Silivrisporlu Volkan başkan. Silivri’de İBB Müjdat Gürsu Stadını yapmasaydı Silivrispor ve silivri kulüpleri Silivri’de maç yapacak saha bulamayacaklardı. “

“Yaptıklarına teşekkürler ama vaatlerinden üçünü göstersin özür dileyeyim”

Başkan Bek, daha sonra, “Başkanın aptığı hizmetler var tabi. Yaptıkları için teşekkür ediyoruz. Burada 23 hizmet vaadi var. Bu 23 vaadinden üç tanesini tamamen yaptığını göstersin kendilerinden özür dileyeceğim”diye konuştu.

“Seymen’de okulu bir yıl içinde açarım”

İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek, Seymen Köyü’nde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yöneltilen okul talebi konusuna da değinerek, “ Orada yanlış yorumlar yapıldı. Köyde 24 derslikli okul var. Bir bölümünde 200 dolayında engelli eğitim görüyor. Ta nerelerden getiriliyor. Yazık günah. Engelli okulu Kumburgaz’da, Celaliye’de olur, Seymen’de olur mu? Ta Esenyurt’tan öğrenci getiriliyor.  İkincisi İBB’nin okul yapma görevi yok ki. Yapmak istese milli eğitimden falan izin alması gerekecek. Biz iktidar olalım bir yıl iç inde ben okulu açacağım Seymen’de” dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.