banner460
banner128

Avcılar'da 'Kadına şiddet' toplu sözleşmede

Avcılar Belediyesi ile Kamu Emekçileri Sendikası’na (KESK) bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında toplam 470 kamu personelini ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Sözleşmede kadına şiddet uygulayan personelin ücretinin eşine verilmesiyle ilgili bir madde de yer aldı. Bu maddeye göre, eşine şiddet uyguladığı tespit edilen personelin sözleşme gereği hak kazandığı ek ücretler kendisinin değil, eşinin hesabına yatırılacak.

Avcılar  Belediye binasında Tüm Bel Sen 1 No’lu Şube Başkanı Kadri Kılıcı ve sendika yöneticileri ile Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli arasında imzalanan ve 1 yıl geçerli olacak sözleşmeye göre, belediyede çalışan kamu personeli aylık bin 200 TL sosyal denge tazminatı ve yılda 4 kez bin 200 TL ikramiye alacak. Sözleşmeye göre, engelli personel için 750 TL ek ücret ve protezli engelli personel için bir sefere mahsus 5 bin TL’ye kadar destek sağlanacak.

 “Emeğin yanında olmaya devam edeceğiz”

Belediye binasında gerçekleşen törenle Toplu İş Sözleşmesi’ni imzalayan Hançerli, sendika başkanına ve yöneticilerine çabalarından ötürü teşekkür ederek “Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) ile görüşmelerimizi tamamladık ve toplu iş sözleşmemizi imzaladık. Çalışanın, emeğin yanında olmaya devam edeceğiz. Çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.