banner460
banner128

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okunmalı

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz,  "19 Mayıs 1919'da ortaya konan iradenin, ortaya konan çelikten cesaretin ne kadar anlamlı olduğunu, Türk gençliği tarafından anlaşılması gerektiğini düşünüyorum. Her Türk gencine mutlaka Atatürk'ün gençliğe hitabesini okumalarını, sürekli başucu hitabesi gibi saklamalarını tavsiye ediyorum."dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 102’nci yılında resmi törenle kutlandı. Saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapılan tören pandemi önlemleri altında kısıtlı katılımla gerçekleştirildi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle resmi tören düzenlendi. Saat 10.00’da Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen tören sosyal mesafe kuralı dahilinde kısıtlı katılımla kutlandı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mahir Özenç, Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Dodurka, siyasi parti temsilcileri, Silivri Gençlik Geliştirme ve Spor Müdürü Gürkan Akbıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, muhtarlar ve STK Başkanlarının katılımı ile gerçekleşen tören saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla sona erdi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, tören alanında bulunan öğrenciler ve katılımcıların bayramını tebrik etti.

“19 MAYIS’TA ÇELİKTEN BİR İRADE ORATAYA KONULDU”

Tören sonrası basın mensuplarına günün önemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Yılmaz, “Bugün, 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve inanmışların Türk’e pranga vurulamayacağı, Türk'ün devlet geleneğinin yaşatılıp, hür ve bağımsız devlette yaşayacağı iradesinin ortaya konulduğu günün 102’nci yılının seneyi devriyesini yaşıyoruz.” diyerek şu ifadelere yer verdi: “Ben Silivri'deki bütün hemşerilerimin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum. Kutlu olsun mutlu olsun. Tabii ki salgın hastalık şartlarında, maalesef ki yine kısıtlamaların gölgesinde bir bayramı idrak ediyoruz. Ama üstlenmiş olduğumuz sorumluluk gereği bugünleri de böyle dayanışma içerisinde biraz buruk da olsa kucaklaşacağımız bayramları arzulayarak ve onu hayal ederek kutlamaya devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki günlerde daha güzel, daha mutlu bayramlarda bir olacağız. Ben 19 Mayıs 1919'da ortaya konan iradenin, ortaya konan çelikten cesaretin ne kadar anlamlı olduğunu, Türk gençliği tarafından anlaşılması gerektiğini düşünüyorum. Her Türk gencine mutlaka Atatürk'ün gençliğe hitabesini okumalarını, sürekli başucu hitabesi gibi saklamalarını tavsiye ediyorum. Gazi'nin en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti'nin muhafaza ve müdafaasını teslim ettiği eserinde gençliğin sorumluluğunun ne kadar büyük olduğunun farkında olarak, Atatürk’ün “Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!” sözünden hareketle de Türkiye Cumhuriyeti'ni ebet müddet kılma ülküsüyle de çalışmaları gerektiğini hatırlatıyor ve tekrar Silivri'deki hemşerilerimin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.