banner460
banner128

"Arkadaşlarımın hakkını yedirtmem"

AKP ve MHP gruplarının karla mücadele konusundaki eleştirilerini yanıtlayan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, belediye personellerinin yağış süresince   4 gün boyunca gece gündüz çalıştığına dikkat çekerek, “Çalışan arkadaşlarımın hakkını yedirtmem! Haksızlığa da uğratmam. Hepsi onuruyla o soğukta, o zorlu koşullarda sabaha kadar çalıştı” dedi.

Esenyurt Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ilk oturumu gerçekleşti. Sosyal Demokrat Parti (SDP) üyesi Alman Milletvekili Dr. Joe Weingarten’ın hem izleyici hem de konuşmacı olarak katıldığı meclis toplantısının öne çıkan gündemi, Esenyurt Belediyesi’nin karla mücadele çalışmaları oldu. AKP ve MHP gruplarının karla mücadele konusundaki eleştirilerini, bir video sunumu eşliğinde yanıtlayan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, belediye personellerinin dört gün süren kar yağışı boyunca özveriyle çalıştığını vurguladı. 634 personelin, karın olumsuzluklarını bertaraf etmek için gece gündüz demeden görev aldığına dikkat çeken Bozkurt, AKP ve MHP gruplarının eleştirilerini, emekçilere yapılmış bir haksızlık olarak değerlendirdi.

“ÇÖPLERİN DOLMASINI BEKLEDİNİZ”

“Neden kar yağışından iki saat önce ya da bir buçuk saat önce tatil yapıldı? Bunu niye sorgulamıyoruz?” diyen Başkan Bozkurt, “Evet, çok yoğun bir kar yağışı vardı. Bu kar yağışının etkilerini bir günde gidermenin imkânsız olduğunu birazcık matematik bilgisi olan biri çok rahatlıkla anlar. Bilmiyorsunuz demiyorum ama bir şeyi söylerken kime söylediğinizi düşünerek söyleyin. Ben 20 milyon metreküp karı nereye taşıyacaktım! Hangi kamyonu, hangi JCB’yle dolduracaktım?  Bunu taşımanın Esenyurtlulara maliyeti neydi? Bunu konuşmuyoruz! Bu, gece gündüz evine gitmeden çalışan emekçi arkadaşlarımıza haksızlık. Ben sahadaydım, 4 gün boyunca arkadaşlarımızın ne kadar özveriyle çalıştığını gördüm, hiçbirinizi görmedim! Beklediniz ki çöp tenekesinde çöp biriksin, fotoğraflayalım paylaşalım! Bu kadar kötü niyetli yaklaştınız. Bir kere birine beceriksiz demek için beceriksizliğin ne anlama geldiğini ve geçmişte ne yaptığınızı iyi bilmeniz lazım” şeklinde konuştu.

“KAR LASTİĞİ OLMAYAN ZİNCİRSİZ ARAÇLAR TRAFİĞİ TIKADI”

Kar lastiği olmayan zincirsiz araçların yollarda kalarak trafiği tıkadığını belirten Başkan Bozkurt, “Esenyurt’un 2 bin 700 sokağı, 170 caddesi var. Akşam saat 8 civarında kar yağışı had safhaya ulaştı ve bütün sokaklar ve caddeler, yollarda kalan araçlar yüzünden kilitlendi. Dolayısıyla buralarda kar temizleme makinesinin çalışmasına olanak kalmadı. Zincir ve kışlık lastikleri denetleme görevi belediyenin değil trafik polisinin işidir. Esenyurt’ta denetleme yapacak yeterli sayıda trafik polisi yok. Siz sokakta bir tane trafik polisi gördünüz mü?” diye konuştu.

“117 VATANDAŞA EVDE SAĞLIK HİZMETİ VERDİK”

Çalışmaların 24 saat esaslı yapıldığını aktaran Başkan Bozkurt şöyle devam etti: “TEM’de mahsur kalan vatandaşlarımıza bütün gece yiyecek ve içecek desteği sağladık. 1738 cadde, sokak ve bulvarda tuzlama ve kar küreme yaparak yolları ulaşıma açtık. Karla mücadele çalışmalarında; 15 kar küreme ve tuzlama aracı, 32 JCB, 21 kamyon, 44 iş makinesi, 34 binek araç, 3 çekici, 4 pikap kullandık. 1164 ton tuz kullandık. Mobil ikram aracıyla 15 bin bardak çorba, 10 bin bardak çay, 12 bin adet meyve suyu, 3 bin adet su ikramı yaptık. Sokaklarda çöp kalmasın diye, çöp döküm alanları iki gün kapalı olduğu halde çöpleri çöp kamyonlarının içinde rezerve ettik. Yolda kalan 269 vatandaşımıza yardım ettik, 43 vatandaşımızı otellerde ve kültür merkezlerimizde misafir ettik. 52 vatandaşımızı aracıyla, 32 İETT otobüsünü kurtardık. 96 tonajlı aracı mahsur kaldıkları yerlerden iş makineleri yardımıyla kurtardık. 43 hamile ve hasta vatandaşa yardım ettik. 117 vatandaşa ‘Evde Sağlık’ hizmeti verdik. 201 hasta vatandaşımızı hastanelere ulaştırdık. Vefat eden 17 vatandaşımızın yakınlarına cenaze işlemlerinde yardımcı olduk. 50 adet oksijen tüpünü hastane acil servislerine ulaştırdık. Hastanelerin oksijen tüpüne dahi dâhil olduk, bana teşekkür ettiler: ‘Biz böyle bir hizmet görmedik’ diye. Biz eğer o tüpleri götürmeseydik hastanede ciddi sıkıntı olacaktı. 51 sokak hayvanını barınağa ulaştırdık ve 2 buçuk ton mama dağıtımı yaptık.’’

“ÇALIŞAN ARKADAŞLARIMIN HAKKINI YEDİRTMEM!”

Başkan Bozkurt, dört gün boyunca süren karla mücadele çalışmalarına AKP’li meclis üyelerinin destek vermediğini, tam tersine Esenyurt Belediyesi’ni sosyal medyada yıpratmayı tercih ettiğini söyledi. “Çalışan arkadaşlarımın hakkını yedirtmem” diyen Başkan Bozkurt: “CHP’li meclis üyeleri kendilerini sorumlu hissedip geldi, neden siz de gelmediniz? Fotoğraf çekeceğinize, çöp tenekelerinin etrafında dolaşacağınıza neden gelip demediniz: ‘Biz ne yapabiliriz, Başkanım bize görev düşüyor mu?’ diye. Ben çalışan arkadaşlarımın hakkını yedirtmem! Hepsi onuruyla o soğukta, o zorlu koşullarda sabaha kadar çalıştı. Personelin emeğini kimseye yedirtmem, haksızlığa da uğratmam. Havaalanını açamayan, hastalarına sahip çıkamayan, elektriğini veremeyen devleti yöneten partinin ilçe başkanı diyor ki: ‘Sözde umudun şehrinden çile şehrine dönüşüm hikâyesi’ ayıp ya hakikaten ayıp! 2017 yılında 30-35 santimetre kar yağdı. 6 gün çöp alınmadığını biliyorum. Evimin önü 1 hafta kapalı kaldı. Üç gün yola çıkamadık” ifadelerini kullandı.

MECLİSTE SÜRPRİZ ZİYARETÇİ

Bu arada meclis oturumuna sürpriz bir isim de misafir olarak katıldı. Türkiye ve Almanya arasında işbirliğini geliştirme amacıyla Esenyurt Beleidye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’u ziyaret eden Sosyal Demokrat Parti (SDP) üyesi Alman Milletvekili Dr. Joe Weingarten, belediye meclis oturumuna katıldı. Meclis üyelerine hitaben bir konuşma yapan Alman Milletvekili, Esenyurt’ta bulunduğu için mutlu olduğunu söyledi. Almanya’nın Türkiye ile olan ekonomik ve politik ilişkilerini geliştirmek için geldiğini ifade eden Weingarten, “Türkiye ve Almanya’yı onlarca senedir hem işler hem de dostluk buluşturuyor. Türkiye’de 7 binin üstünde Alman şirketi var. Almanya’da yaşayan 3 milyon Türk kökenli insan var. Son 60 senede Almanya’yı kurmamızda ve geliştirmemizde yardımcı olan Türk kadın ve erkeklerine çok teşekkür ederiz. Türkiye ve Almanya gibi büyük ülkelerin birbiri arasında fikir ayrılıkları olabilir, bizim gibi ailece ve dostane yaşayan kişilerin bunu açıkça söyleyebilmesi gerek. Fikir ayrılıkları Türkiye ve Almanya’nın birliğini bozamaz ve çalışmalarımızı durduramaz. Almanya’daki Türklerin gelişmesini ve burada Türkiye ile beraber çalışmalarımızı geliştirmek istiyorum. Bunun için buraya geldim. İki halkın da uzun vadeli iyiliği için bu çalışmaları yapmamız lazım. Halkın menfaatine çalışmak için politikacı olarak seçildik. Bunu Almanya ve Türkiye için birlikte yaparsak hepimizin geleceği güzel olacaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.