banner460
banner128

AREV ve YBB arasında işbirliği

Aras Marmara Eğitim ve Hizmet Vakfı (AREV) Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı tarafından kurulan Arev Okulları ile Türkiye Yerel Basın Birliği arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Arev Okulları Kurucu Başkanı Vehbi Orakçı ile Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün arasında 26 Mart 2021 tarihinde imza altına alınan protokol kapsamında yerel basın mensupları ve onların referansı ile gelen yakınlarının çocukları Arev Koleji bünyesinde indirimli eğitim imkanından faydalanabilecekler.

Söz konusu anlaşmanın imzalanmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yüksek Mühendis Vehbi Orakçı, Türkiye’nin içinde bulunduğu pandemi sürecinin zor koşullarında bu dayanışmayı sergilemenin şahsı ve kurumu adına çok büyük önem arz ettiğinin altını çizerek şöyle konuştu: “Başarı odaklı eğitim anlayışı bizim hiçbir koşulda ödün vermediğimiz değerlerimizden biridir. Arev Okulları eğitimde, sporda, kültürde ve sanatın farklı alanlarında başarılarıyla öne çıkan ve iz bırakan nesiller yetiştirme misyonuyla çalışan bir eğitim kurumudur. Türkiye Yerel Basın Birliği ile yaptığımız bu anlaşmanın ardından hem Beylikdüzü bölgesinden hem de farklı bölgelerden çocuklarımıza ve gençlerimize Arev Koleji çatısı altında hak ettikleri başarıya ulaşmaları için gereken desteği vereceğiz. Kalem ehli kelam ehli olarak tabir ettiğimiz kıymetli basın mensuplarımızın hamisi olduğu öğrencilerimizin okullarımızda eğitim almasından büyük mutluluk duyacağımızı ifade etmek isterim. AREV Okulları bünyesinde yer alan anaokulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu ve Fen liselerimizde eğitim görmeye başlayacak tüm öğrencilerimize uygun koşullarda başarı odaklı bir eğitim anlayışıyla ev sahipliği yapacağız.”

“Özel Eğitim Kurumlarının Varlığı Bir Bakıma Kamunun Yükünü De Hafifletmektedir”

2011 yılından bu yana kurucusu olduğu AREV’de vakıf faaliyetlerinde bulunan Vehbi Orakçı, toplumun farklı katmanlarından dezavantajlı gruplara fırsat eşitliği sunulması ve bu sayede eğitimde denge politikasının korunması konusundaki idealini uzun yıllardır istikrarlı bir şekilde sürdürüyor.  Vakıfçılık ruhunu, kurucusu olduğu AREV Eğitim Kurumları bünyesine de yansıtan Orakçı, başarı yolunda ilerlemek konusunda kararlığını koruyan öğrencilerin AREV Okulları’nda alacakları kaliteli ve üst düzey eğitim imkanının yanı sıra maddi olarak da destekleneceğinin altını çizdi. Verdikleri bu hizmetin ve desteğin aynı zamanda kamunun da yükünü hafifleten bir girişim olduğunu vurgulayan Vehbi Orakçı özel eğitim kurumlarının varlığının, öğrenci yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerdeki okulların sınıf mevcudiyetini azaltarak eğitim kalitesinin de yükselmesine olanak sağladığını belirtti. Orakçı, pandemi döneminin zor koşullarında sergiledikleri bu dayanışmanın vakıfçılık ruhunu yansıtması bakımından önem arz ettiğini ifade ederek yapılan bu anlaşmadan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. İmzalanan protokolün hem Arev Okulları hem de yerel basın mensupları adına hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Orakçı,  Türkiye Yerel Basın Birliği Başkanı Nezir Karayün’e teşekkür etti.

“Vehbi Orakçı, Beylikdüzü ve Bölgesinde Yıllarca Çok Ciddi Eğitim Yatırımları Yapmıştır”

İmza töreninde konuşma yapan Türkiye Yerel Basın Birliği Başkanı Nezir Karayün, Beylikdüzü İlçe Kurucu Belediye Başkanı olan Vehbi Orakçı’nın tam anlamıyla bir eğitim sevdalısı olduğunun altını çizerek  “ Vehbi Orakçı, Beylikdüzü’nde ilçe kurucu belediye başkanlığı yaptığı dönem içerisinde bölgemizde çok ciddi eğitim yatırımları yaparak kendisini eğitime adadığını ispatlamıştır. Kendisinin bir eğitim sevdalısı olduğuna yıllardır şahitlik etmekteyiz. Bugün itibariyle Sayın Vehbi Orakçı’nın kurucusu olduğu Arev Okulları ile Türkiye Yerel Basın Birliği arasında yaptığımız bu anlaşma doğrultusunda tüm yerel basın mensubu dostlarımızın çocuklarına ve onların referansı ile başvuruda bulunan yakınlarına, Arev Okulları bünyesinde indirimli eğitim imkanı sunulmasına karar verilmiştir. Yerel basın mensuplarımız ve şahsım adına Sayın Vehbi Orakçı ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum.” HABER: Meltem Suzan ZEKİ

Anahtar Kelimeler:
Vehbi Orakçı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.