banner460
banner128

Akgün kahvehanelerin kıraathane olmasını önerecek

Yeni tip korona virüs salgını sürecinde atılan yeni normalleşme adımları kapsamında yeniden açılan kahvehanelerde iskambil ve okey gibi oyunlara yasak getirilmesinin doğru bir karar olduğunu belirten Türkiye Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Birliğin ilk encümen toplantısında, Türkiye’deki bütün kahvehanelerin kıraathaneye çevrilmesi için bir yasa teklifi hazırlanmasını önereceğim” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın pandemi sürecinde sürdürdüğü kontrollü normalleşme kapsamında yeniden hizmet vermeye başlayan restoran, kafe, kıraathane ve pastane gibi işletmelerde denetimler başlatan Büyükçekmece Belediyesi, yeni dönemde kahvehane ruhsatı vermeme kararı aldı.

“1 milyardan fazla mikrop barındıran iskambil kağıdı olmamalı”

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Sağlık Bakanlığımızın, İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda iş yerleri açıldı. Esas mesele bu saatten sonra sağlık teşkilatımızın, hekimlerimizin vermiş oldukları savaşın bundan sonra herhangi bir şekilde zedelenmemesi lazım. Mesela kahvehaneler çok önemli. Türkiye’de bir başlangıç yapacağız. Ben Türkiye Belediyeler Birliği yönetim kurulu üyesiyim ve kurucularından bir tanesiyim. İlk encümen toplantısında Türkiye’deki bütün kahvehanelerin kıraathaneye çevrilmesi için bir yasa teklifi hazırlanmasını önereceğim. Kahvehanelerde içerisinde 1 milyardan fazla mikrobun bulunduğu iskambil kağıtlarının olmaması lazım. Kahvehanelerde kağıt ve taş oyunlarının Türkiye çapında yasaklanmasının şart olduğuna inanıyorum” ifadesini kullandı.

Büyükçekmece’de kahvehane ruhsatı verilmeyecek

İskambil ve okey gibi oyunlara bu süreçte yasak getirilmesinin önemli bir fırsat olduğunu kaydeden Akgün sözlerini şöyle sürdürdü; “Türk milletinin daha çok okuma alışkanlığı edinmeleri için bu bir fırsattır. Türkiye’de ne kadar kahvehane varsa tamamının en az içerisinde 300 kitabı bulunan kütüphanelere çevrilmesi Türkiye’de yeni bir aşama olacaktır. Yıllardan beri bazı belediyeler tarafından kahvehaneler kıraathaneye çevrilmiştir. Okey, kağıt oyunu ve diğer oyunlar olduğu müddetçe ki o kahvehanelerde kitap okunmayacaktır ama kahvehanelerde oyun tamamen yasaklandığı zaman inanıyorum ki Türk milletinin okuma alışkanlığına biz devlet otoritesi olarak çok büyük katkı sağlayacağımıza inancım tamdır. Biz Büyükçekmece Belediyesi olarak bundan sonra kahvehane ruhsatı vermeyeceğiz. Sadece kıraathane ruhsatı vereceğiz. Yüzde 50’sinin kütüphanesini yaptık. Bundan sonra bu tip taleplerde sadece kıraathane ruhsatı vereceğiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.