banner460
banner128

Abay; CHP’yi daha yükseğe çıkarmak için çalışacağız

CHP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı için aday olan Bilal Abay, 'CHP'yi daha yükseğe çıkarmak, üyesi sayısını artırmak için adayım.  Koltukta oturmayacağım, sokakta çalışacağım" dedi.

CHP Büyükçekmece İlçe Başkanlığına aday olan Bilal Abay , basın mensuplarıyla bir araya gelerek adaylığıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.  Büyükçekmece’de  ‘Mehmet’in Yeri’ adlı tatlıcı’da yapılan toplantıya; CHP Büyükçekmece Belediye eski Meclis Üyesi Muharrem Aziz Zengin ile İşadamı Kazım Şahin ile birlikte katılan Abay, ‘CHP’nin yerelde olduğu gibi genelde de büyük başarılar yakalaması için çaba harcayacağım. CHP’yi daha yükseklere çıkarmak için adayım’ dedi.

Üye sayımız neden az?

“300 bin nüfuslu ilçede neden 4 bin 365 üye var?” sorusunu sorarak konuşmasını sürdüren Abay, ‘Ben CHP’nin üye sayısı artırmak için adayım.  Çok çok daha fazla olması lazım üyemizin. Herkesi buluşturmak bir araya getirmek için adayım. Yönetim Kurulu toplantılarını kapalı kapılar ardında yapmayacağım.    Örgütü canlı hale getirmemiz lazım. Ben koltukta oturmak için değil, sokaklara inmek, vatandaşla olmak için adayım. Dedi.

Akgün’ü ziyaret ettik

CHP Büyükçekmece İlçe Başkan Adayı Abay, bu kısa bilgilendirmeden sonra sorular alarak sohbet havasında toplantıyı sürdürdü. 

Başkan Adayı Abay, ‘Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ‘ ile bağlantılı sorulara da muhatap oldu. Abay ve arkadaşları bu sorulara, “ Başkan Hasan bizim Belediye Başkanımızdır. Kendisi ni ziyaret ettik. Görüştük. Genel merkezin de talimatları doğrultusunda başkanımız bize seçimde herhangi bir adaydan yana tavır almayacağını kendisinin bu konuda tarafsız olacağını söyledi. “ bilgisini paylaştılar.

Akgün başarılıdır elbetteki kendine özel oyu vardır

‘Akgün olmaz ise CHP seçim alamaz deniliyor ne diyorsunuz?’ şeklindeki bir soruya da Abay ekibi ‘ Başkanımız altı dönemdir seçim kazanarak başkan oluyor.  Başarılı ki bu seçimleri alıyor ve halk kendisine oy veriyor. Elbette ki bu kadar uzun süreli bir ilçede başkanlık yapmış bir insanın kendine özel oyu vardır. Bunu inkar edemeyiz.  Ayrıca yerelde adaylar önemlidir. Kimi yerlerde bakıyorsunuz yerel seçimlerde parti , genel seçimlere göre çok daha fazla oy almış, kimi yerlerde de tersi olmuş.  Bu sorunun yanıtı aslında ne zamanki başkanımız aday olmaz o zaman konuşulur’ şeklinde yanıtladı.

İstanbul’u alan Türkiye’yi alır

Abay, ‘Sosyal medyada Akgün’ün başarısı üzerinize bir paylaşımınız oldu. Neden bu paylaşımı yaptınız?” şeklindeki soruyu ise özetle şöyle yanıtladı.  ‘ Ben ilçedeki adaylık açıklamamda, sayın Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu önderliğindeki İstanbul’daki başarımızı konuşmuştum.  Daha sonra çıkıp bazıları ‘Neden bunları konuştun da Akgün’ün başarısın adeğinmedin’ şeklinde polemik konusu yaptılar. Sayın Akgün burada altınca dönemdir kazanıyor. Bu başarı tabi ki çok önemli. Ama İstanbul seçimlerindeki başarı  uzun süredir gösteremediğimiz bir başarıydı. Biliyorsunuz ki, İstanbul’u alan Türkiye’yi alır. Bu anlamda İstanbul seçimi çok önemlidir.  Başkan Akgün’ün başarısını tartışmaya açmak, bunun üzerindensiyaset yapmak kimseye yarar sağlamaz. “

Ne paylaşmıştı?

CHP Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Bilay Abay,  adaylık açıklamasından kısa süre şu metni paylaşmıştı.

“Cumhuriyet Halk Partimizin değerli üyeleri ,

Büyükçekmeceli arkadaşlarım;

İlçe binamızda adaylığımı açıkladığım metinimle ilgili

bir takım spekülasyonlar yapılmaktadır. Şunun bilinmesini isterimki ilçemizde kesintisiz 6 dönem seçim kazanarak partimizin bayrağını ilçemizde dalgalandırmakta olan belediye başkanımız

Sayın Dr.Hasan Akgün’ün seçim başarısını tartışmak ve tartışmaya açmak bunun üzerinden siyaset yapmak kimseye yarar sağlamaz .

Sayın Dr.Hasan Akgün ilçemizde olduğu kadar bütün Türkiye’de bilinen ve takdir edilen bir siyasetçidir. İBB seçimlerinde göstermiş olduğu özverili çalışma ile Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun şeçilmesine büyük katkı sağlamıştır.

Tartışılacak olan bir konu varsa o da şudur; Bütün Türkiye’de demokrasi şöleni havasında geçmesini temenni ettiğimiz CHP ilçe kongrelerinde bu tür spekülasyonlara mahal verilmemelidir. Ben olmaktan vazgeçip Biz olma zamanı gelmedimi?

Zaman ayrıştırmak yerine birleştirmenin,çoğalmanın Türkiye’de iktidar olmanın zamanı değilmi...

“Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür

ve bir orman gibi kardeşçesine

bu hasret bizim...”

Bilal Abay kimdir:

1962 yılında Sivas’ta doğdu. 1969 yılından bu yana Büyükçekmece’de ikamet ediyor. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Büyükçekmece’de tamamladı.  Öğrencilik yıllarından bu yana parti için çalışmalarını sürdürüyor. Abay şu anda da  CHP Büyükçekmece İlçe Yönetim Kurulu Üyesi .

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.