banner460
banner128

Bu gün yazmış olduğum köşemin başlığını özellikle bu tarzda seçtim.Nedenine gelince ? İnanın bu siyasiler bir kaç oy alma ve iktidar olma yahut iktidarlarını korumak için yapmadıkları cambazlık ve Ali cengiz oyunları  kalmıyor.Üstelik de bizleri balık hafızalı yahut aptal ve enayi yerine koyarak yapıyorlar.

Bu gün tarih itibariyle AKP Genel Başkanı Sn.Erdoğan ; Yeni parti kuran Sn.Davutoğlu,Sn.Babacan,Sn.Şimşek ile eski Cumhurbaşkanlarından Gül’ü Halk Bankasını dolandırtmakla suçladı ve geçmişte yaptıkları hakkında detay bilgi verdi.Bu arada kendisini ve partisini de öve öve bitiremedi.

Yakın bir geçmişte 2020 çok renkli geçecek diye köşe yazmış ve face te de paylaşmıştım.Tekrar paylaştım.Çünkü açıklamaları yazdığım köşemi teyid edercesine bir açıklamaydı da ondan tekrar paylaşma gereği duydum.Üstelik de daha 2019’dayız.

Bu arada Sn.Davutoğlu da boş durmadı.Karşı açıklamalarda bulundu.Şimdi herkesin kendini haklı çıkardığı ve akıllarınca kendi tezlerini savundukları bu durumda ; geçmişte yani yıllar önce kapalı kapılar ardında neler konuştuklarına biz şahit olmadık ki. Zaten şeffaf bir icraat da yapmadılar.Oldu bittiye getiriyorlardı.

Gelelim olayın ana merkezine şimdi empati kuruyorum AKP Genel Başkanı Sn.Erdoğan’ın yerinde ben olsaydım bu açıklarıma şunu da eklerdim.Gelsinler oturalım bir tv kanalında karşılıklı konuşalım.Sorularıma cevap versinler.

 Şimdi şunu sormak gerekmez mi ilgili sorumlulara ? Neden Halk bankasını dolandırmalarına izin verdiniz ? Yahut niçin önlem almadınız veya dolandırttınız ? Haksız mıyım ? Adamlar parti kurmuşlar olası bir erken seçim ihtimaliyle yola çıkmasalardı Sn.Erdoğan bu açıklamayı kamuoyuna yaparmıydı ? Daha önce neden yapmadı ? Zamanlama manidar değil mi ? Artı Sn.Davutoğlu bir adım daha attı.Tüm Başbakanların mal varlıkları araştırılsın dedi karşı atak olarak.Peki araştırılacak mı ?

İşte bu yüzden insanların akıllarıyla oynamayın demenin , yazmanın tam da zamanı.Bu zaman bu an’dır.Sn.Davutoğlu Mars’tan gelmedi.Uzaylı da değildi.Sn.Erdoğan’a Baş danışmanlık yapan bir kimlik bir kişiydi.Dışişleri Bakanlığına terfi ettirildi.Yetmedi Akp Gn.Başkanlığına getirildi.Seçim kazandı Başbakan oldu.Bu özeti,geçmişi,analizi ve bilgileri nereye koyacağız ?

Suriye politikasının baş mimarı değilmi ? Çok mu masum ? Aslında akıllı olsalardı ülkemiz bir çok anlamda bu çıkmazlarda olurmuydu ?

Bu gün beyinlere bazı tohumlar ekilmiş oldu yani soğuk ve psikolojik savaş açılmış oldu.

 Sn.Davutoğlunun veda konuşmasında söylemiş olduğu bir cümle var ki hiç unutamıyorum.Biz bu kutsal davamızda hiç bir refiğimizi ( arkadaşımızı ) yolda bırakmadık.Mealinde bir sitem bir haykırış belki de gizli özneli bir itiraf ve çok dolaylı bir mesajdı.Ama adamlar es geçtiler aldırmadılar yahut anlamadılar bile.Şimdi anlıyoruz. Anlıyorlar ama geçmiş olsun son tren kalkmış oldu bu tarz siyaset peronundan.

Eğer her şeye rağmen her risk’e rağmen Sn.Davutoğlu bildiklerini kamuoyuyla belgeli olarak anlatmayıp zaman zaman kendi lehine karşı tarafı susturma ve defans anlamında kullanacaksa ki şimdiye değin hep bunu yapıyor.O zaman bedel öder veya susturulma ya da uğraması ihtimaldir. Bu gidişle de istediği miktarda oy oranını da yakalayamaz.Bu milli irade aptal değildir.Aksine hangi siyasiye ? Sandıkta ne tür mesaj vereceğini ? Çok iyi bilir.Sn.İmamoğlu’na sahip çıkıldığı gibi.Bu örnek asla unutulmamalı.Osmanlı tokadı ters tepti.

Bu yüzden Sn.Davutoğlu ne biliyorsa hiç siyasi malzeme ve oy avcılığı yapmaksızın kamuoyuyla mertçe erkekçe ve cesur olarak açıklasın ya açıklasın ya açıklasın diyorum zira başka da seçeneği yok.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.