banner460
banner128

Bayramın birinci günü ; "Bulunduğunuz yeri cennete çeviremiyorsanız gideceğiniz her yer cehennemdir...’ Bulunduğunuz yeri cennete çevirmeniz dileğiyle bayramınız kutlu olsun....” şeklinde bir  mesaj paylaştım.

Öğleden sonra şok bir haberle karşılaştım.

-“Muharrem İnce parti kuruyor”

Aklıma sabah yazdığım mesaj geldi ilkin..

Ardından şaşkınlığım..

Şaşırdım çünkü ben Muharrem İnce’den böyle bir hareket beklemiyordum.

İnce çok iyi bir partiliydi. Ömrü CHP’de geçmiş, partinin Milletvekili, Grup Başkanvekili, Cumhurbaşkanı adayı olmuş bir isimdi. İnce böyle bir karar alamazdı.

Ama maalasef  İnce daha sonra yaptığı açıklamayla bilgiyi yalanlamadığı gibi ‘Memleket için hayırlı bir karar alırsam açıklarım’ diyerek bilgiyi doğruladı.  Bizim edindiğimiz bilgilere göre de İnce bu konuyu düşünüyor.

........

Seçim döneminde CHP’nin aday belirleme yöntemini beğenmeyip te partiden istifa ederek başka partiden aday olanların davranışı  için, ‘Eleştinizin haklı olması bulduğunuz çözümü haklı kılmıyor” şeklinde yorum yapmıştım.

Şimdi Muharrem İnce de bir çok eleştirisinde haklı olabilir. Kimi eleştirilerinin haklılığı yanında kendisinin de yanlışları olduğunu düşünenlerdenim.  İnce’ye yönelik yanlışlar da yapılmış olabilir..

Ama bunlar İnce’nin ‘Ayrılıyorum. Parti kuruyorum. Burdan bir şey olmaz” diyerek ayrılıp parti kurmasını haklı kılmaz.

Zor ve zannetmiyorum.

Zor. Muharrem İnce şayet parti kurarsa, bir başarı yakalamasının zor olduğunu düşünüyorum.

Zor. Muharrem İnce gibi bir siyasetçi, İnce gibi bir CHP'li, partiye en ufak bir zararı vereceğini göreceği bir karara çok zor imza atar..

Zor. İnce'nin şu anda çevresinde bulunan, yakın çalışma arkadaşları da kendisi gibi  yılların CHP'lisi ..

Zor.  Ayrılma kararı İnce kadar, arkadaşları için de çok zor alınabilecek bir karar olur.

........

“ Zor ve Zannetmiyorum”  diyorum ama yine de insanın yaşadıkları  ’Bu ülkede her şey olabilir’ sözünü hatırlatıyor. O kadar çok şaşırdık ki son zamanlarda, artık en olmayacak şeylere bile şaşıramaz olduk..

Bu durumda; “Her şey mümkündür..! “  demek insanı geleceğe ilişkin ofsayta düşmekten kurtacaracak en iyi yorum olur.

Yine de ben biraz risk alarak ve son söz olarak, şu anda bu konuyu değerlendirmekte olduğu anlaşılan  Muharrem İnce’nin  yeni bir parti kurma yönünde karar alacağını düşünmüyorum diyerek bitireyim.

Dayanağım mı?

Hani  ‘Aklın yolu birdir’ derler ya..

'Taş yerinde ağırdır' derler ya..

Ne demiştik yazının girişinde, 'Bulunduğun yeri cennete çeviremiyorsan gideceğin her yer cehennemdir.' .. İstisnalar kaideyi bozmaz.  Önerme yaşanılanlar göz önüne alınırsa yabana atılacak gibi değil..

..............

Bir cümlede İnce ye yönelik nerdeyse hakarete varan ağır eleştiriler yapanlara.. Eğer Muharrem İnce,  CHP'den ayrılır da parti kurarsa bunda önemli bir rolü de  adeta trol gibi İnce'ye yönelik olur olmaz eleştirilerde, saçma sapan iddialarda  bulunanlar üstlenmiş olacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.