banner460
banner128

İBB seçimleri sonrası Ekrem İmamoğlu’nun Seçim Kampanyası Direktörü Necati Özkan’ın yazdığı ‘Kahramanın Yolculuğu’  adlı kitabın içeriği çok daha anlamlı hale gelecek gibi.

Oysa  İmamoğlu ile uğraşmasalar; bugün 800 bin oy fark atarak, iki kez üst üste seçim kazanarak rakibini ezen ve 25 yıllık iktidarı çok büyük bir başarıyla deviren bir insan olmayacaktı karşılarında.  İstanbul gibi bir metropelde seçimleri ; kılpayı, ancak 13 bin 500 oy farkıyla İBB’yi kazanmış bir başkan olacaktı.

Olmadı uğraştılar. Yenilediler seçimi  ve 800 bin farkı yiyerek ‘Kahramanın Yolculuğu’ adlı kitabı yazdırdılar.

*

Bitmedi anlaşılan uğraşma. Kahramanı daha da büyük bir kahraman yapmak mı istiyorlar nedir? İBB Meclisi’ndeki çoğunluk ile sık sık yapılan engellemeler, Ankara’dan yapılan müdahalelerle İBB’nin elinden alınan yerler ve yetkiler..  Ardı arkası kesilmedi.

Önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB’de terör örgütü iltihaklı 500’ün üzerinde çalışan olduğunu açıkladı. Sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan benzer açıklamayı yeniledi.

Ve bir Pazar akşamı gece vakti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamasıyla İBB’ye ‘Terör Teftişi’ başlatıldığını öğrendik.

*

Arkadaş bu devlet ne zamandan beri geceleri idare ediliyor.  Önemli tayinler gecenin bir vaktinde mi olur.  Önemli kararlar gecenin bir vaktinde mi alınır. Gecenin bir vaktinde Merkez Bankası Başkanı görevden alınır. Gecenin bir vakti ekonomik yeni tedbirler açıklanır, dolar çıktığı gibi iner. Gündüzlerimize ne oldu?

*

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu neden gecenin bir vakti açıklar  “Terör Teftişi’nin” başlatıldığını. Pazartesi’yi beklese ne olur du?

Peki arkadaş madem bu adamlar terörl örgütleriyle bağlantılı ‘Ya kaçarlarsa!” diye düşünmez mi insan..  ‘Eyy terörist bak biz yarın oraya geleceğiz. Kaybol git...” demek gibi bir şey. Böyle bir şey nasıl yapılır ben bilmem!

Neden operasyon yapılıp göz altına alınmaz?

Sonra sadece bir İBB’de 500’ün üzerinde terör örgütü bağlantılı kişimi var? Şimdi bu doğru olabilir mi?  Eğer doğru ise bunların hepsi nasıl ‘Adli sacil kaydı yok” belgesi alabilir? Ve bu kadar kişi İBB’ye girene kadar nasıl tesbit edilmez?  Eğer sadece İBB’de bu kadar terör bağlantılı kişi var ise  kimbilir Türkiye’de ne kadar var diye düşünmeden edemiyor insan.

*

“Görünen köy kılavuz istemez”, “Arife tarif gerekmez” derler.

Nasıl ki seçimin yenilenmesi ile bir büyük hata yapıldıysa bu girişimler de öyle.  Bunların sonucunda çıkacak tek sonuç seçim yenileyerek kahraman haline getirdikleri İmamoğlu’nun giderek daha da büyümesi olur.     

Başka da bir sonuç çıkmaz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.