banner460
banner128

İstanbul’un Fethi’nin 567. Yıl dönümü kutlanıyor. Başta  Fatih Sultan Mehmet olmak üzere,  O fethin kahramanlarını; sevgi, saygı , rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun!.

18. YY. Şairi Nedim ne güzel vurgulamış..

Bu İstanbul şehri ki, paha biçilmez ona
Tüm İran mülkü feda olsun tek bir taşına
Öyle tek bir incidir iki deniz arasında
Yeridir dünyanın güneşi ile tartılsa

İstanbul’un önemini anlatacak değiliz. İlim-irfan-izan sahibi her fani onu biliyor.

................

Bugün  Dünya’nın yaşadığı virüs belasının Türkiye ayağında vakaların yüzde 60’ı  İstanbul’da..,

İstanbul,  ülke Ticaret ve sanayinin beyni..

Kültürel ve sosyal hayatında..

Ve siyasette bir söz;

‘İstanbul’u alan Türkiye’yi alır’

...............

Bunların hepsi doğru. Çünkü İstanbul Türkiye’nin kalbi ve beyni. İstanbul Türkiye’nin özeti.  

İstanbul’un bugün en önemli yönetim kademesi hiç kuşkusuz İstanbul Büyükşehir  Belediyesi.

Bu Belediyenin en önemli karar mekanizmalarının başında  Belediye Meclisi geliyor. Mecliste Ak Parti-MHP Grubu çoğunlukta.  Bu çoğunluk meclis komisyonlarına hakim.

AK Parti-MHP Meclis Grubu (Cumhur İttifakı Grubu) önemli kararlarda Başkan Ekrem İmamoğlu’nu engellemek gibi bir çaba içinde.  Belediye Meclis toplantıları canlı yayınlanıyor  ve ilgiyle de izleniyor.  

En son İmamoğlu’nun borçlanma talebi de engellendi.  Oysa AK Parti Grup Başkanı Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, kendi başkanlıığı yürüttüğü Esenler Belediyesi’nde 10 milyonluk borçlanma yetkisini alıyor. Esenler’de borçlanmaya evet. İBB’de hayır.  

İBB’de niye hayır?

Amaç , İmamoğlu’nu engellemek..

Ama sonuç; İmamoğlu üzerinden İstanbul’a taş koymaya gitmez mi?

İstanbul üzerinden Türkiye’nin özetine  taş koymaya gitmeye gitmez mi?

..............

Virüs’ün yüzde 60’ı İstanbul’da.. Eğer Virüs sorununu İstanbul’da çözerseniz Türkiye’de sorunun belini kırarsınız. Zaten Anadolu’ya da büyük çoğunlukla İstanbul’dan gidenler götürüyor biliyorsunuz.

Ekonomi de öyle, ticarette öyle, sosyal hayatta öyle..  İstanbul’da sorunu çözerseniz  çok önemli ölçüde Türkiye’de çözüyorsunuz..

Ancak yukarda da vurguladığımız gibi ne yazık ki, İBB Meclisi’nde bu konuda birlikte hareket yok. İmamoğlu üzerinden bir engelleme sürüp gidiyor.  Meclis toplantıları canlı yayınlanıyor. Ve insanlar bunu görüyor..

................

İmamoğlu ne yapsın ?

İmamoğlu makama oturduğu günden itibaren, tüm muhalif ilçe belediye başkanlarını makamlarında ziyaret etti. Hepsiyle sorunları birlikte çözmek için “ortak masa”  oluşturulması girişiminde bulundu. Bunu yaparken 25 yıldır İstanbul’da iktidara hasret kendi partisinin ilçe yönetimlerini bile devre dışı bıraktı. Az da tepki almadı.  Birlikte yönetmek gayreti elbette takdir edilecek bir davranış.

İmamoğlu bu girişiminin karşılığını göremedi.  Bu tüm iyiniyetiyle İstanbul’un sorunlarını çözmek isteyen bir insanın iyiniyetini de, çabasını da baltalamak oluyor. Siz sürekli böyle yaparsanız ; İmamoğlu yarın çıkıp sizi bir kenara koyarsa da şaşırmamak lazım. Tam da istediğiniz buysa;  bunun neden olduğunu İstanbul halkı görüyor. Meclis toplantıları canlı yayınlanıyor. Millet izliyor. Ve bu halk iptal ettiğiniz bir seçimde ne yapabileceğini, ne kadar olaylara duyarlı olduğunu gösterdi.  İmamoğlu’nu engelleyeceğim diye İstanbul’a taş koymaya giden bir görüntüyü ortaya koymak,  siyaseten de çok büyük zarar verebilir.  Ve bunun; ne size, ne bize, hiç kimseye faydası yok..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.