banner460
banner128

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem  İmamoğlu yarın saat 11.00’da Büyükçekmece merkezde temel atacak, ardından öğleden sonra Silivri’de;  Seymen, Gazitepe, Selimpaşa mahallelerinde saha gezisi yapıp bazı çalışmaları yerinde inceleyecek. 

Sayın İmamoğlu’nun Silivri ziyaret programı ilgili bir değerlendirmede bulunmadan önce kendilerine kumsallarla ilgili bir davetim olacak.

*

Sayın Başkan,  kumsallar bildiğimiz kadarıyla İBB’ye bağlı. Ve o kumsallar tüm halkın. Ancak bazı cafeler kumsalları sezlonglar koyarak halka kapatıyorlar. Vatandaş ancak para vererek bu alanlardan faydalanıyor. Cafeler yıllardır varlar. İhtiyaçta. Ancak kumsalları sezlonlarla işgal etmeleri yasal mıdır merak ederim? Çünkü bizler biliyoruz ki kumsalların yönetimi İBB’ye bağlıdır. Yanlış mı biliyoruz acaba?

Yine kumsallarla ilgili bir başka konu. Silivri Belediye Başkanı  Sayın Volkan Yılmaz,  Selimpaşa’da Kadir Has Üniversitesi önündeki alanda bir ‘Kadınlar Plajı’ oluşturacağını ve bunun İstanbul’da ilk olacağını duyurdu. Ardından da Silivri’de bir tartışma başladı. Olmalı mı, olmamalı mı? O tartışma bir yana kumsallar İBB’ye bağlı olduğuna göre bu konuda Sayın  İmamoğlu ne düşünür merak ederim. ?

Selimpaşa’ya gelmişken, bir kaç dakika da şu Kadir Has Üniversitesi önündeki plajları, cafelerin durumuna bir bakabilir misiniz sayın başkan.?

Bir üçüncü konu. Rahmetli Kadir Topbaş zamanında yapılan ve bize göre İstanbul’un o güzelim; Kumburgaz, Celaliye, Selimpaşa kumsalları resmen katleden ilkellik. Fotoğraflarını burdan paylaşıyorum. Muhtemelen bilginiz var ama gözünüzle görmenizde fayda var.  Nasıl kurtulunur bilmem ama, bir on beş dakika ayırırsanız bir şey kaybetmezsiniz sayın başkan.

*

Şimdi gelelim ikinci konuya. Yani İBB Başkanı İmamoğlu’nun program organzisyonuna.

Sayın Bedrettin Dalan’ın Belediye Başkanlığı’ndan bu yana gazetecilik yapıyorum.  O zamanlar Dalan’ın programını takip edecek gazeteciler için belediyemiz Cağaloğlu’na minibüs gönderirdi. Zaten gazetelerin hemen hepsinin merkezi de Cağaloğlu’nda idi. Sadece Sabah grubu Mecidiyeköy tarafında bulunuyordu.

Şimdilerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi gazetecilerin programları takibi için araç tahsis ediyormu bilmiyorum.

*

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İmamoğlu yarın saat 11.00’da Büyükçekmece merkezde temel atacak, ardından öğleden sonra Silivri’de;  Seymen, Gazitepe, Selimpaşa mahallelerinde saha gezisi yapıp bazı çalışmaları yerinde inceleyecek.

Büyükçekmece ulaşımı kolay. İlçe merkezinde program. Sorun yok burayı takip edebiliriz.  Ama Silivri’nin Seymen, Gazitepe gibi köylerini takip etmek kolay değil. Mutlak araç gerekiyor.

Silivri’deki programın organizesini doğal olarak CHP İlçe Başkanlığı yapıyor.  

İlçe Başkanlığının geçtiği duyuru aşağıdaki şekilde:

*

İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun Yarın ki Silivri Programı

14.45 - 15.30 / Seymen Örnek Köy Projesi Saha Gezisi

15.50 - 16.20 / Gazitepe Çiftlik Ziyareti Tarımsal Destekler Hk.

16.40 - 17.10 / Selimpaşa Kavşak Projesi İnceleme Gezisi

17.20 - 17.50 / Selimpaşa İBB Yuvamız İstanbul Ziyareti

*

Bu kadar. Peki gazeteciler bu programı nasıl takip edecek bununla ilgili bir bilgi var mı?  Yok.

İBB Başkanı Silivri’ye geliyorsa, doğal olarak programın organizasyonu Silivri CHP’ye düşer. Organizasyon bu mudur? Sayın İlçe Başkanı, Sayın İBB Meclis üyeleri, Sayın İBB kuruluşlarında yönetim kurulu üyesi olanlar. Sizce yeterli mi bu duyuru programın takibi için?

Sayın İmamoğlu’na da duyuralım. Sayın Başkan,  basın büronuz basın mensupları için araç tahsis ediyor mu bilmiyoruz. Varsa da bizler bilmiyoruz. Eğer yoksa  Sayın Dalan döneminde yapılan uygulamaya dikkatinizi çekmek isterim.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.