banner460
banner128

İMAM HATİPLER SENDROMU

Elbetteki ben İslam dinine hizmet etmek ve din eksenli imam hatiplere asla karşı değilim ancak imam hatip liselerinin sayılarının çokluğu ve hemen hemen tüm liseleri imam hatibe emir ve talimatla dönüştürülmesinin akla zarar olduğuna inananlardanım.Neden mi ? Bu makaleyi yazmak için uzun uzun araştırmalar yaptım.Özellikle de imam hatip müdürleri müdür yardımcıları ve öğretmenleriyle öğrencileriyle uzun uzun konuşup ben  de biriken ve yazma gereği duyduğum hataları eksiklikleri belirtme gereği duydum.

Çünkü o okullara giden yüzbinlerce öğrenciler bizim gençliğimiz bizim çocuklarımız.Bunlardan biri de benim oğlum Mahmut Kemal Ekmen’dir.

Duyduklarımı ve şahit olduklarımı sizlere bu köşemle aktardığımda hak vereceğinize inanıyorum.Örneğin isim vermeden yazmam gerekirse bir imam hatipte 150 öğrenci mezun oldu barajı geçecek kadar puan alan sadece 10 öğrenci. Bunlardan ancak 5’i tercihlerinde 2 yıllık yüksek okula kayıt yaptırabilecek.Puanları fazlasıyla düşük. Oğlum Mahmut kemal  ise ancak sağlık meslek yüksek okuluna girebiliyor 2 yıllık.Bu tablo üzücü değil mi ? Bu çocuklara eğitim yılı için harcanan trilyon tl’lere yazık olmadı mı ? İsraf edilmiş olmadı mı ? Büyük paralar harcanıyor küçük puanlar alınıyor yetersiz okullara girebilecekler.

Müdür’e  hata nerede  diye sorduğumda ;branş ders hocalarının olmaması ve mevcut Milli Eğitim Bakanının yetersiz olması , müfredattan hiç anlamamas gibi yanıtlar veriliyor.  .Peki eğitimin siyasallaşması korkunç değil mi ? On binlerce atanmayı bekleyen mezun öğretmen adayları (branş ders öğretmen adayları) varken atanmamaları ve yoklukları eksiklikleri başarıyı direkt olarak negatif etkilemesi büyük günah ve kayıp sayılmaz mı ?

Bu siyasiler ellerini gençliğimizden eğitimden çekmeleri eğitimin siyasallaşmaması ehil yöneticilere bırakılması daha doğru olmazmıydı ? Büyük umutlarla büyük fedakarlarlıklarla ve beklentilerle çocuklarını zor şartlarda okutan ailelerin yüzlerine nasıl ? bakacaklar bu seviyesiz ve ehlikeyf kendi koltuklarına tutkalla yapışmış siyasilere şimdi ne demeli ?

Ne dememeli ?

Dikkat ederseniz bir kaç yıldan beri üniversitelerimiz Dünya sıralamalarında listelere giremiyorlar.Ama özel üniversiteler kapitalist zenginler koli koli paralar kazanıyorlar.Yok eğitim bedeli yok harç bedeli özel üniversite ücretleri.Kantinler servisler kitaplar yemekhane yurt zavallı vatandaşlarımızı öğrenci ailelerini yoluyorlar. Yazıklar olsun.Tövbeler olsun bu seviyesiz siyasilerin demeçlerine inanmamak gerekir.Yalan söylüyorlar yalan üstüne yalan.Türkiye genelinde bu yıl üniversite sınavlarında alınan düşük puanlar seviyesi istatistiki olarak utanç verici.  Yazık ki ne yazık..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.