banner460
banner128

İleri demokrasiler ile yönetilen ülkelerde;  ekonominin parametreleri yerli yerinde olup ; tüketimdoen çok üretim yapılır.

Dış borçlarındaki makas çok dardır.Halkın refafı ve konforu ilk plandadır.Terör ve suç unsurları trafik kazaları en alt seviyededir.

Eğitim ön plandadır.Bilim adamları adeta üretime sanayiye bir mucit edasıyla direkt veya dolaylı büyük katkıda bulunurlar.Para birimleri ; Dünya parası sayılan Amerikan dolarıyla adeta denk veya pareleldir.Hatta bazı ülkelerde dolardan da çok çok üst seviyededir.İngiltere’de olduğu gibi.Makam ve mevkimler ; adama makam değilde makama adam ilkesi ön plandadır.

Üst düzey yöneticileri siyasilerin görev yetkileri asla sınırsız olmayıp hesap verirler adil ve bağımsızca görev yaparlar.Ehil kişilerdirler.Siyasi demeç ve söylemleri ayırıştırıcı,kamplaştırıcı ve partizan değildirler.Kalkınma hamlelerinde bulunurlar enflasiyon çok çok düşüktür faiz oranları da ha keza düşüktür.Asgari ücret yaşam koşullarının çok çok üstündedir.

Yargı hukuk ve adalet bağımsızdır.Anayasaları fazlasıyla hümanist olup çok adil bir tarzla yasalarla donatılmıştır.Adı üstünde ileri demokrasiyle idare ediliyorlar.Kimsenin adalet ve hukuktan yargıdan sitem ettiği çekindiği ve kuşkulara kapıldığı görülmemiştir.

Sanayi devrimini gerçekleştirip ağır sanayi’ye onlarca yıl önce geçmişlerdir.İthalat ve ihracatları denk olmasada ülkenin lehinedir.Planlı ve programlıdır.Vergiler ve zamlar en az limittedir.Milli gelirleri kalkınmamış yahut kalkınması devam etmekte olan ülkelerle karşılaştırıldığında dudak uçuklatacak kadar fazladır yüksek seviyededir.Kendi kendilerine yettikleri gibi koca Afrika kıtasını bile besleyecek kadar zengindirler.

Skandallar ve negatif olaylara çok ender rastlanır.Rüşvet adam kayırma ve ihale kanunları çok şeffaf olup kimseleri rahatsız etmez durumdadır.İşsizlik en az düzeydedir.Üniversiteleri ve eğitimleri çok yüksek standarttadırlar.Dış politikaları dengeli ve ölçülüdür.Bu konuda deneyimlerim ve gözlerim aynı zamanda özel araştırmalarım ile eğitimimin birikimleri doğrultusunda yazmaya kalkışsam değil bir köşe yazısı ciltlerce kitap olur.Oldukça zengin bir tema olup ;son derece kayda değer bir konudur.

 Peki ileri demokrasiyle idare edilen ülkeler bizden çok mu üstündürler.Hayır değiller ama daha ilkeli prensipli ve eğitimliler.Nasıl bir eğitim ? eğitim gibi eğitim çakma çin kaplama niteliğinde olmayan bir eğitim.

Sanırım tema olarak vurgulamak istediğim realiteyi vurgulayabilmişimdir değerli okur.Peki biz bu konuma bu satatüye gelebirmiyiz ? Neden gelmeyelim ki…Birbirimize kötek değil destek olursak, farklı fikirlere sayılı olursak neden olmasın.

 Sayın İmamoğlu halkın oyuyla seçilmiş, yeni bir söylem geliştiriyor, yeni yaklaşımlar sunuyor. Ancak duyuyoruz, haberlere yansıyor. Engellenmeye çalışılıyor.

Engel olanlar sadece İmamoğlu’na değil,y halka hizmete engel oluyorlar. Umarım bunun farkındalar. Yasa dışı olarak engellemeler yapılıyorsa bunların hakkında yasal girişimler yapılmalı ve bunların hesabı verilmeli diyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.