banner460
banner128

Tarih itibariyle 10-Temmuz 2019 fısıltı gazetesinde dolaşan haberlere göre iktidar sona geldi geliyor.  2002 den günümüze değin bir çok evrelerden geçen mevcut iktidar çok skandallara sebep oldu.

Yaz yaz yazmakla bitmeyecek kadar çok değişik skandallar.İçinde bulunduğumuz derin krizin başlıca sebebi üstelik de hem kabullenmiyor hem de kriz önlemleri bile almıyor.Har vurup harman savurmaya devam ediyor.Kendi bekası için adeta herşeyi rahatlıkla feda edebiliyorlar.Son örneği tekrarlanan istanbul seçimleri.Maddi mannevi büyük bedel ödedik her anlamda…üstelik de farklı bir kayıpla hem oy hem de prestij kaybına uğradılar.Ama görülen o ki çok fazla pişkince davranıyorlar umurlarında bile değil muhteremlerin.

Sn.İmamoğlu’nun ; herşeyin çok güzel olması için yani başarılı projelerini devreye koyamaması  için fazlasıyla Ali cengiz oyunlarına baş vuruyorlar.Özellikle de parti meclis üyelerinin Sn.İmamoğlu’na karşı aldıkları tavır ve nazik olmayan davranışları kendisini kilitlemek için her yola başvurduklarına şahit oluyoruz.

Bu durumlara düşeceklerine mesaj alınmıştır deyip istifa etmelerini beklerdim.Fazlasıyla metal yorgunluğuna kapılmışlar.Üstelik de çok pahalı metallerle uğraşmışlar bunu bilmeyen kalmadı.Seçim propagandalarında da bir aday adayı ; hırsız bizim hırsızımızdır deyip adeta itiraf niteliğinde resmi sergiliyordu.

Başkanın partili cumhurbaşkanı olması halen Ak Parti Genel başkanı olması ve taraflı olması ülkeyi geriyor milli iradeyi kamplaştırıyor.Yıllardır diplomasını çıkaramadı.Diploması varsa neden ? çıkartmıyor.Yoksa eğer anayasal suç işliyor demektir.

 Damadın verdiği demeçler ekonomiyle ilgili açıklamaları bilirkişileri hem güldürüyor hem de üzüyor.Ekonomiden anladığı yok söylediklerinin tam tersi çıkıyor.Hatalar zinciri oluşuyor bakanlığında.Şimdi mevcut iktidar seçimle geldi seçimle gitmesi gerek ancak yakın bir gelecekte seçim yok.Oysa ülke krizde ve acil önlemler alınmalı.Tüm yetkililer inandırıcılıklarını yitirmiş durumdadırlar.Doğruları halktan gizliyorlar.Dış politikada fazlasıyla başarısızlar.Eğitimde ekonomide ha keza.Daha doğrusu başarılı oldukları kayda değer hiç tutarlı bir plan ve projeleri yok.Kendi seçmenleri bile onlara küskün.Çok iyi biliyorlar bu gerçeği.Ancak bilmezden gelip yapay ve suni çözümler arıyorlar.Yumruk yemiş boksörün kroke durumuna düşmüşler.

Keşke sona geldiklerini kabullenip ve tekrar eski parlementer sisteme geçilmesi için gerekleri çalışma ve planlar yapsalar referandrumla da olabilir neden olmasın ki ?

Olmuyor olamaz da… Ülkeye kuş bakışı bakıldığında iyi olan ve güzel giden hiç bir şey yok.Cezalarla, korkutmalarla, göz dağı vermekle olumlu sonuçlara gidilemez.

İleri demokrasinin olmadığı sistemlerde , yönetimlerde adalet hak hukuk olmaz.Olur diyenler sadece yalan söylemiş olurlar.Tek adam rejimi Türk Milletine göre değildir.Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olmadığı sürece huzur olmaz.Bir çok çarpıcı ve çelişkilerle dolu bilimsel olamayan çarpık örnekler verebilirim.Uzatmak istemiyorum.Ancak kesinlikle şunu rahatlıkla söylemek mümkündür. Mevcut iktidarın sonu gelmiş durumda ülkeye zaman kaybettirmenin hiç bir anlamı yok.Derhal istifa etmeliler ve ülkemizin içinde bulunduğu bu krizler ve yönetim zaafının kompanse edilmesi için yapılacak çok şey var daha da fazla uzatmanın anlamı yok aksine anlamsızlığı çok diye düşünüyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.