banner460
banner128

2020 için Korku filmi olsa yarıda bırakır çıkardık” diye yazdı Yasemin Derin Saraç ..  2021 içinSevgili 2021, umarım ‘Enkaz devraldım’ deyip başlamazsın işe.” diye temennisini dile getirdi Kadriye Demircan. Annesinin ‘Gide de gelmeye’ dileğini hatırlattı Mehmet Necati Güngör..

Aynı gögün altında yaşıyoruz. Sıkıntılar aynı, umutlar benzer.. 2020 insanlığın yaşadığı en ızdıraplı yıllardan biri olarak anılacak.

Kahır dolu yılın son haftasına girdik.. Defola gide, gide de gelmeye..

...

 ‘Düşünüyorum öyleyse varım” diyen modern filozofun Babası sayılan Rene Descartes, bu sonuca ‘Şüphe’ ile ulaştığını belirtmiş.  

Bilimin başlangıcı, kuşku ve soru sormaktır..

Gelin şimdi yaşadığımız şu pandemi süreciyle ilgili bazı sorular soralım isterseniz..

...

Fransız Kimyager  A.L. De Lavosier’in “Maddenin Sakınımı Kanunu’na” göre

‘Hiç  bir şey yoktan var olmaz, Hiç bir şey vardan yok olmaz”

Bu durumda;

-Madem “Hiç bir şey yoktan var olmuyor” aylardır insanlığı esir alan an itibariyle  bir milyon 750 bin kişinin hayatına mal olan bu virüs nasıl var oldu?

Hele bir ortalık aydınlansın, insanlık soluklansın bu ve benzer  soruların yanıtı hep aranacak kuşkusuz..

-Bilimin ve teknolojinin son derece gelişmiş olduğu bir zaman diliminde bir yılı aşkın süredir bu virüse karşı etkili bir ilaç ya da aşı neden geliştirilemedi?

...

Komplo teorilerini sevmem ama es de geçmem. Yani “fala inanmam falsız da kalmam” gibi bir durum.

Covid 19 dünyada neleri değiştirdi bir bakalım mı..

-En önemli sonuç. “Toplumlar çok kolay yönetilir oldu” farkındamısınız..  Toplumların yönetilmesi,  yönlendirilmesi,  hiç bir savaşla, hiç bir ekonomik ve siyasal önlemle bu kadar kolay başarılamazdı.

-İnsanlar can derdine düşünce, ekonomik ve siyasal olaylar sanki geri plana itilmiş gibi oldu. Oysa ekonomi de devam ediyor, siyasette..Kazanan kazanıyor, kaybeden kaybediyor..

-İnsanların canı gidiyor evet. Dünya büyük bir sorun yaşıyor evet. Birinci ve İkinci Dünya Savaşı’nda da milyonlarca insanın yaşamı alt üst oldu, milyonlarca insan hayatından oldu, kentler yerle bir oldu, ülkeler tarihten silindi. Ve bütün olan bitenlerin nedenleri ve sebebi olan kişiler vardı? Acaba bu virisün ortaya çıkışı ve mücadele süresinde bazılarının katkısı ve ihmali var mıdır? Dünya Sağlık Örgütü bu virüs Çin’i kasıp kavurmaya başladığı 2019 Kasım ve Aralık aylarında neden toplumları uyarmada gecikti?

-Virüs Çin de çıktı biliyoruz. Ama milyarlık nüfusa sahip Çin’de virüs etkisi nerdeyse sıfırlandı da bütün Dünya niye kavruluyor hala ? Çin’in deneyimi ortada iken bu önlemleri uygulayıp neden virüs belasına önlem alınamadı? İnsanlık böylesine esir alındı?

Kafamızda olur olmaz deli sorular oluşur ara ara..

Ama eminim insanlık çok soru soracak bu virüse ve yaşattıklarına ilişkin..

Hele bir ortalık aydınlansın, insanlık soluklarsın hele bir ..

...

Neyse gidiyor son haftası.  Umarız 2021 dertlere çare olur. Sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yıl olsun insanlığa..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.