banner460
banner128

Komşumuz Yunanistan'da Covid-19 önlemleri kapsamında yaklaşık 7 aydır uygulanan sokağa çıkma ve bölgeler arası seyahat yasağı kaldırılarak, 14 Mayıs Cuma günü itibariyle turizm sezonu başlatıldı.

Yunanistan Turizm Bakanı Harry Theoharis, medyaya yaptığı açıklamada, “Korku ve güvensizlik kara bulutlarını artık geride bıraktık. Yabancı turistler güneş ışığı ve turkuaz suları olan ülkemize büyük bir hevesle geri dönmeyi umut ediyor” diyerek sezon açılışını ilan etti.

Komşu, turistlere kapılarını açarken dünyaya bir de tanıtım filmi servis etti.

Kurşun gibi ağır bir havaya bakıp ‘‘Güneş ve deniz istiyorum’’ diyen bir insanın görüntüsüyle başlıyor. Bir başkasının ‘‘Kaçmak istiyorum’’ diyerek işyerinde kağıtları fırlatmasını, solaryumdaki bir kadının ‘‘doğal brozlaşmak istiyorum’’ isyanı izliyor. Sonra dolabını açıp ‘‘gerçek yiyecekler tatmak istiyorum’’ diyen kadın, ‘‘iyi yaşlanmış bir şey’’ diyerek şarap yudumlayan amca, ‘‘gevşemek istiyorum’’, ‘‘barış-huzur istiyorum’’ sloganları sıralanıyor. Her isteğe karşılık Yunanistan’dan görüntüler sunuluyor. Altında muhteşem kumsalın yer aldığı, ‘‘Senin bütün istediğin Yunanistan’’ yazısıyla bitiyor.

Euronews’in haberine göre, turizm sezonunun açıldığı ilk gün Yunanistan genelindeki 14 havaalanına 40, ertesi gün 110 uçak indi.

Yunanistan Otel İşletmeleri Federasyonu Başkanı Başkanı Grigoris Tasios, şu anda otellerin yüzde 15 ila 20 kapasiteli çalıştığını, haziran ayı sonundan itibaren canlanma beklediklerini söyledi.

Yunanistan’da yeni sezonda yerli ve yabancı turistler, Covid-19 testinin negatif olduğunu gösteren belge ve aşı sertifikaları ile adalara da deniz ve hava yoluyla sınırlama olmadan gidebiliyor.

Dönersek Türkiye’ye…

İki gün kapar gibi yaptık, beş gün açtık.

Virüs partizanca davrandı, bazılarımız apartman toplantısı bile yapamazken, bazılarımız tıklım tıkış salonlara doluştuk.

Şehirler arası kısıtlamaya hiç gitmediğimiz gibi, otobüslerde meme hoplatıp gerdan kırarak yolculuk bile ettik.

Sonra, 60 binlerdeki vakayı iki haftalık yeni bir kapanmaca oyunuyla beş binlerin altına indirip turist ağırlamaya hazırlandık.

Çırak rolündeki Küçük Emrah bakışlı, ‘‘zararsızdır amcası’’ manasında etiketli insan görüntüleriyle ‘‘ne olursun, ne olursan gel’’ diyerek turist çağırdık.

Sezonu ne zaman açarız bilmiyorum. Yunanistan turizmde eski sefahatına ulaşır da biz ellerimizi ovuşturursak, şaşırmayalım. Artık kıskanılma masalını da kimse yemiyor.

Neyse ki, turist karşısında nasıl yılışıp yaltaklanarak zararsız olduğumu göstereceğimi düşünürken, ‘‘Encoy! I am vaccinated! (Keyfine bak ben aşılıyım)’’ maskeli tanıtım durduruldu. Benim açımdan sorun bitti, açıyorum sezonu.

‘‘I am vaccinated! Now you thing! (Ben aşılıyım! Artık sen düşün!)’’ deyip atlıyorum Akdeniz’in mavisine…

Bu arada, CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Meclis kürsüsünden hükümete sormuş; ‘‘Turizm sezonunu ne zaman açacaksınız’’ diye…

Açılmadan arada ‘‘şıp şıp’’ bir iki damla düşüyor. Açılınca da muhtemelen şöyle olur: Tısss şıp! Tıssss şıp şıp!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.