banner460
banner128

Bu günkü köşemin adını herşey güzel olacak mı ? diye koydum.Neden mi ? diye merak eerseniz değerli okur herşeyin güzel olması gerekiyorken hiç bir şeyin güzel gitmediğini ve bu gidişle alınmayan ekonomik önlemler ile realist bir teşhis koyulmadığı için gitmeyeceğini bu gidişle gidemeyeceğini hepimiz biliyoruz bilmesine de bir de de’si var bu gidişin.Ne dir ? bu de diye sorarsanız eğer ; hasta hastalığını kabullenmiyor bile.Muhterem kriz miriz yok dış güçlerin oyunudur bu diyor.Bakar mısınız? demece ve narkoza tam damar.Onların dolarları varsa bizim de Allahımız var diyor.

Hasta hasta olduğunu kabullenmeyip doktora gitmediği sürece hastalıktan da kurtulacağını umuyorsa bu hasta ya hayal Dünyasında dır.Yahut gizli gizli iç sesiyle ex olmayı kabullenmiş demektir.Sn.İmamoğlu da akıllı bir uzman tavrıyla hastalığın adını çok iyi koymuş olmalı ki seçimi büyük bir oy oranı farkıyla kazandı kazanmasına da bir de da’sı var bu kazanmanın.Bu da ne ? diye sorarsanız aklım erdiğince kendisinin açıklamaları doğrultusunda ve canlı canlı yaşadığımız hayat bu da’yı da yeterince ve fazlasıyla sergiliyor bu hayat pazarında.Bu pahalılıkta

Ekonomi iyi gitmiyor.Ama gidiyormuş algısını akıllarınca başarıyorlar ve günü ay’ı yılı kurtarma peşinde olan iktidar ve bu iktidarın sonsuza dek kalmasını isteyen üstelik de kaymağını yiyen bir avuç yandaş tüccar,tacir,ihaleciler var.Bunu da bilmeyen kalmadı.Ama bilmek yetiyor mu ? hayır yetmiyor.Hasta da hasta olduğunu biliyor.Çare ve şifa arıyor mu ? doktora gidiyor mu ? kesinlikle gitmiyor.Öyleyse nasıl ? herşey güzel olacak diye sormak zorunlu bir soru olmuyor mu ?

Hazineden sorumlu bir maliye ve ekonomi bakanımız var ki akıllara ziyan.Adam artist mi ? başrol oyuncusu mu ? figüran mı ? tiyatrocu mu ? inanın ne ? olduğu belli değil.Ama hazineden sorumlu maliye ve ekonomi bakanı olmadığı bu bilim dalının ehli olmadığı yine kendisinin demeç ve söylemleri tezimi yeterince teyid ediyor.Göreve başladığından günümüze değin hiç bir hedefi tutturamadı.Hiç bir söylediği doğru çıkmadı.İnanıyorum ki kendisi de ve onu göreve getiren muhterem de bunun fazlasıyla farkındadır.Halen ısraf ekonomisi uygulanmaktadır.İktisadi ve real önlemler almıyorlar yahut o tür bir kaygıları yok işin ve gidişatın pek farkında da değillerdir.Ümmi insanların meşhur bir deyimi var temenni ve teslimiyet anlamında olan bir deyimdir bu yazacağım deyim.Allah kerimdir inşallah herşey düzelecek.Ben de buna karşılık Maaşallah demek istiyorum.Hiç bir önlem almayın doğru teşhis koymayın ve herşeyin güzel olması için geceli gündüzlü alınması gereken apk ( Araştırma Planlama ve Koordinasyon ) çalışmalara girmeden ehil bilgili ve dürüst siyasilere yetki ve makam vermeden İnşallahlarla Maşaallahlarla herşeyin düzelmesini beklemek masal olur hayal olur pembe tablolar ve yalan söylemek hatta hatta olayları gidişatı perdelemek olur diyorum demeye de devam edeceğim zira içinde bulunduğumuz zorlukları ve pahalılığı zamlı hayatı bizler yaşıyoruz onlar değil.

Bu arada defalarca tarih kitaplarında okumuştum Türk milletinin çok cesur ve güçlü olduğunu savaşlar kazandığını öldürülebileceği ama asla esir edilemeyeceği mealinde bir çok tarihçi bunları yazmış ve söylemişti.Hemen hemen bu gerçeği bilmeyenimiz yoktur.Gerçekten de millet olarak böyleyiz.Kadınlarımız bile cesurdurlar savaşçıdırlar Nine hatunlar gibi kara Fatmalar gibi bu örnekleri çoğaltmak mümkündür.O halde demografi olarak sayısı seksen iki milyonu bulan bu millete bu halka ne ? oldu da bunca sus pus oldu korkaklaştı sesi soluğu çıkmıyor.Herşeyi ilahi bir yazgı bir kadermiş gibi sineye çekiyor.Neden ? tek bir adama bu teslimiyet bu biat da ne ? neler ?oluyor.Sanmayın ki sokağa çıkmalarını ve ülkeyi daha da germelerinden söz ediyorum buna asla gerek yok.Kendisine oy verenler vermeyenler demokratik haklarını kullanmalıdırlar.Heyetler halinde meşhur saraya gidip olmuyor bu gidişle olmayacak da böyle de yaşanmaz diye sorgu sual etmek gerekmez mi ? kuzu kuzu kuzların sessizliğini oynamak da ne ?  böyle olunca güzel mi oluyor? onsekiz yıldır geminin dümeninde olan zata kimseler ses çıkartmıyor.Rol gereği ve adet yerini bulsun diye laf ebeliği yapan ana muhalefet ve arada bir sesleri çıkan eski siyasiler istisna onlar da fazlasıyla pasif kalıp sadece laf ebeliği yapıp konuşmuş olmak için konuşuyorlar artistçe roller gereğince.

Bu gidişle herşey güzel olacak mı ? sorumun cevabını da yine ben yazıyorum hiç bir şey güzel olmayacak zira güzel olması için hiç bir çaba,gayret ve önlem yok çalışma yok ama var gibi algı yaratıyorlar hem görsel ve yandaş medya hem de yazısal medya  belkide medya gibi bir medya da yok ama var gibi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.