banner460
banner128

Ve Millet İttifakının Cumhurbaşkanı Adayı belli oldu diyebiliriz. 

Bir kaç gün önce; İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal ile bir araya gelen CHP lideri bu akşam paylaştığı videoda ‘Helalleşme yolculuğunu’ başlattığını açıkladı.

Ama ne açıklama. Bu yolculuğun sonunun Cumhurbaşkanlığı adaylığı ve Cumhurbaşkanlığı makamı olduğu o kadar açık ki.  Daha bir kaç gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben, ‘Çık karşıma’ diyerek davet yapan Kılıçdaroğlu,  ‘Helalleşme videosunda ; “Kemal Kılıçdaroğlu olarak bana sadece iktidarı devralmak yetmiyor.” Diyor.

Bu cümlenin tek karşılığı vardır. Ben Cumhurbaşkanı olmak istiyorum.

Millet ittifakının Adayı çok çok büyük bir sürpriz olmaz ise Kılıçdaroğlu olacaktır.

*

Olabilir de.

Her ne kadar bazıları ‘Aman aday olmasın, kazanamaz. Birileri oy vermez’ deseler de o sakıncalar başka adaylar için de ifade edilebilir. Başkaları da düşünülebilecek başka adaylara oy vermeyebilir mi vermeyebilir. O halde Kılıçdaroğlu neden aday olmasın ki.

*

Hedef ülkede Barış ve huzur

 Kılıçdaroğlu “Helalleşme yolculuğu’ videosunda temel amacını şu sözlerle ortaya koymuş.

“Sevgili halkım, iktidarlar hep değişti ama bu ülkenin makus talihi hiç değişmedi. İşte bu yüzden iktidara gelmekten daha önemli bir vizyonum var. Bu ülkenin makus talihini değiştirmek istiyorum.” Diyor Kılıçdaroğlu. Makus talihi nitelediği ve değiştirmeyi istediği temel noktaları ise şu sözlerle ifade ediyor. “Ülkemiz yaralı insanların ülkesi. O kadar ağır yaralarımız var ki, o kadar incinmişiz ki hiçbirimiz geleceğe bakamıyoruz ... Bu ülkenin artık huzura kavuşmasını ve önüne bakabilmesini istiyorum. Ben bu yaraların kapanması için helalleşme yolculuğuna çıkıyorum. Geçmişte kırdığımız korkuttuğumuz topluluklarla, bireylerle artık helalleşme zamanıdır. Ne pahasına olursa olsun, yaralarımızı iyileştirmek için, geçmişte yapılan hataların sorumluluğunu almayı ve bunlar için birbirimizden helallik istemeyi bilmeliyiz... Hep birlikte umuda, barışa ve sevince yürüyebilmek ancak birbirimizin yaralarını sararak mümkün olacak.”

Bu cümlelerin ortaya koyduğu tek hedef var. Ülkede barış ve huzur.

Kılıçdaroğlu bu açıklamasıyla bunu da kendisinin sağlayabileceğini vurgulamış oluyor. Aday  yüzde 99.5 belli olmuştur.

Hepinize iyi akşamlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.