banner460
banner128

Sen havalandıkça bir balon gibi , aşağıdakiler gözünde küçülür. Aşağıdakiler küçüldükçe sen büyümezsin merak etme. Sen de aşağıdakilerin gözünde küçülürsün havalandıkça. Belirli bir havalanmanın sonunda ise ne sen aşağıdakileri görürsün, ne de aşağıdakiler seni.

Aşadığıdakiler yine yerindedir.  İşlerinde güçlerindedir. Sendirsin bir kayıpları. Sen ise gökyüzünde havalanıp kaybolduğunda nere gidersin bilinmez.  Sonun hayrola. Doğan kununudur bu.

*

Sadece insanlar değil kuşlar da kaybolup giderler havalandıkça.  Bulutlarda..

Seslerde insandan uzaklaştıkça işitilmez olurlar. Yıldızlar da ne kadar uzaksa o kadar parıltısız ve görünmez olur.

*

Siyasetçinin havalanması da farklı değil yani. Havalandıkça halkın gözünde küçülüyorlar ve sonra da yitip gidiyorlar.

İşte son havalananlardan bir kaçı.

Sayın Muharrem İnce.  CHP kendisini Cumhurbaşkanı Adayı gösterdi. Onore etti. Kitleler peşine düştü. Coşkulu mitingler yaptı.  Seçim öyle  ya da böyle kaybedildi.

Ve sonra çıktı “Ben yüzde 35 oy aldım” dedi. Ayrıldı parti kurdu. Şimdi araştırma sonuçları geliyor. Yüzde 1 bile değil. Tek başına iktidarı hedefleyecekti.  Ve ardından Milletvekili Mehmet Ali Çelebi başta olmak üzere istifalar gelmeye başladı.

Ve bir başkası. Mustafa Sarıgül. Şişli’de aday gösterildiği her belediye başkanlığı seçimi sonrası “Ben yüzde 60 aldım. Ben yüzde 50 aldım” deyip durdu. CHP İBB Başkan Adayı gösterdi seçim kazanılamadı. Sonra O da ayrıldı parti kurdu. O’nun da oyu yüzde 1’i bulmuyor. Demek ki neymiş vatandaşın partinin adayına verdiği oyu “ben aldım” diyerek havalara girmeyeceksin.  Kurdunuz partilerinizi alın bakalım yüzde üçü –beşi. Yok yüzde biri bile alamıyor sunuz? Kitlelerin size duyduğu sevgi ve saygıya da kaybediyorsunuz.

Bir süre sonra da siyaset dünyasından silinip gidiyorsunuz.

*

Demek ki neymiş, siyasette sen sen olacaksın bir yere aday gösterildiğinde partinin adayına verilen oyu ‘Ben aldım’ deyip havalanmayacaksın.

Ne olursan ol, insandan uzaklaştıkça, araya mesafeler koydukça, kendi saraylarına çekildikçe, makamların erişilmez oldukça, hiç merak etme insanlar da senden uzaklaşacaktır.  İrili ufaklı havalanma meraklılarına ve makamlarını erişilmez kılanlara hatırlatılır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.