banner460
banner128

“Şükür kavuşturana mı” desek yoksa “Hangi dağda kurt öldü" diye mi düşünsek bilemedim. 

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli  göreve başlamasının üzerinden 2.5 yıl geçtikten sonra basının karşısına çıktı.

‘Söyleyecek sözü olmalı ki’ böyle bir davet yaptı. Yoksa bir belediye başkanı, başkan yardımcıları, danışmanı, müdürü ile niye üç dört saatini basına ayırsın ki.  Söyleyecek sözü olmayan zaten ne medyanın ne de halkın karşısına çıkıyor.

Hançerli söyledi. Hem de neler söyledi!

*

-“Çakılmış bir belediye aldık’ dedi.  Geçmiş yönetime çaktı.

-  “Maaşlarını ödeyemeyen bir belediye vardı' dedi. Geçmiş yönetime çaktı.  

- "Araçlarına mazot alamayan bir belediye devraldık.” Dedi. Geçmiş yönetime çaktı.

-"Deprem 1999’da oldu ama 2019 yılına kentsel dönüşümde bir gelişme olmadı. Bizim dönemimizde 1598 konut kentsel dönüşüme girdi. 20 yıl niye bir şey yapılmadı. Gerçi sadece Avcılar değil, Türkiye genelinde deprem tehlikesi yaşayan diğer yerlerde de yapılmadı’ dedi. Geçmiş 20 yılki yönetime, üstelik Türkiye’yi de genelleştirerek çaktı.  Çaktıkça çaktı.

Sadece çakmakla kalmadı.  Türkiye’ye özellikle kentsel dönüşüm bağlamlı örnek çalışmalar yaptıklarını bildirdi.  ‘Plan notu, kentsel dönüşümde KDV’nin yüzde 18’den yüzde bire indirilmesi, yine kentsel dönüşümde sıfır fazli kredi kullanımı önermeleri’ bunlara örnekti. Yalan söyleyecek değildi yani. Bir çok basın mensubu ordaydı ve bunlar yazılacaktı. Yazıyoruz işte.

Varsa bu açıklamalara bir yanıt verecek buyursunlar burdayız.  

O anlattıkça aklıma 2019 seçimlerini Silivri’de kaybeten Özcan Işıklar gelmedi desem yalan olur. 

-“Ne söylediğinden daha önemlisi karşındakinin söylediğinden ne anladığıdır’  diye bir söz var. ‘Başkan bey sizin ne yaptığınızdan daha önemlisi karşınızdakinin ne yaptığınızı düşündüğüdür ‘ diye içimden geçirdim.  Çünkü biz dışardan baktıkça gerçekten de 2.5 yıl içinde Başkan Hançerli’nin hiç bir iş yapmadığını düşünüyorduk. Kendisi de söyledi zaten.  ‘Kurdela kesmeyi sevmiyorum. Sadece bir defa kurdela kestik’ dedi.   O'nun bu sözler dilinden dökülürken ben "Özcan bey de öyle yapardı' diye geçirdim içimden. 

İyi de arkadaş " Niye anlatmıyorsun? " Tanıtımın, bilgilendirmenin önemli bir çalışma olduğunu bilmiyor musun?" diye sormak haddimize değil.  Mutlak biliyorsun. Sadece ulusal basına yönelik çalışma yapacağım demek kendi içinde yüzdüğün deryaya yabancı kalmak olmuyor mu?  "Basın ile kavgalı değilim aram kötü değil' diyorsunuz. Ama iyi olduğu da söylenemez. Çünkü 2.5 yıldır doğru düzgün iletişiminiz yok. Medya ile ilişkiler Halkla ilişkilerin en önemli ayağı. Demek ki siz halkla ilişkilere önem vermiyorsunuz. Uzun süredir zaten belediyelerin halk toplantıları yaptıklarına da şahit olmuyoruz bir kaç istisna dışında.  

*

Özcan bey de öyle yapardı. Basın ile bir kavga etti. Bir çok basın kurumunu,  mensubunu dışladı. Çok iyi belediyecilik hizmetleri yapmasına rağmen bunları tanıtmadı. Yani düşünebiliyor musunuz, TÜRAM diye (Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi) üç üniversitenin laboratuvar çalışması yaptığı bir merkez kurmuş, harika bir işe girişmiş ama inanın ben o merkeze gidene kadar kimsenin haberi yoktu. Keza diğer çalışmaları.  Vatandaşa yönelik bilgilendirme çalışmaları da, halk toplantıları da çok eksikti.. Nihayeti bunların hepsi seçimde karşısına çıktı ve seçim kaybetmesinde bu eksiklikler önemli etken oldu.

*

Işıklar’daki  bu eksikilği ve bu eksikliğin seçimlerdeki etkisini fark eden yerine gelen Volkan Yılmaz ve ekibinin de, Işıklar’ın  tam tersine şu anda medya ile ilgili olarak en yoğun çalışmaları yapan, halkla ilişkiler olarak en başarılı işleri üreten belediyelerden biri olduklarını söylersek hiç yanlış yorum yapmamış oluruz.  

*

Toplantı bitti ayrılırken Başkan Hançerli’ye ‘Madem böyle işler yapıyorsunuz . Niye anlatmıyorsunuz?   'Çok başarılıyım' diyorsunuz ama dışardan öyle gözükmüyorsunuz. Ben dışardan bakınca bir bebek taksi uygulamanızı hatırlıyorum başka da bir şey hatırlamıyorum. Üstelik siz konuştukça aklıma zaman zaman Özcan Işıklar geldi” dedim.

Bana; “Belediye işlerine yoğunlaşmamız gerekiyordu. O nedenle biraz uzaklaştık. Bu açığı hızla kapatacağız. Işıklar’ın kaybetmesinin başka nedenleri de var.” yanıtını verdi.

Darısı 2.5 yıldır basının karşısına çıkmayan diğer bazı belediye başkanlarına ve özellikle pandemi nedeniyle de "Halkla ilişkileri "öteleyen belediye başkanlarına..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.