banner460
banner128

Ekim ayı yağmurla başladı. Bereketiyle devam etsin. Yağmurlu ve serin bir cumartesiden merhaba sevgili “Dünlük”…

Hafta içinde bir sosyal medya hesabında güzel bir video gördüm. Kişisel gelişim sayfalarından birindeydi sanırım. Yolda karşılaştıkları kişilere, “Bugün çok güzelsin”, “Kıyafetine bayıldım”, “Saçın harika” gibi şeyler söylüyorlar. O kişilerin yüzleri değişiyor. Adeta yüzlerindeki değişimi anbean görebiliyorsunuz. “Günümü güzelleştirdin” diyor bir tanesi… O güzelleşen gün kim bilir başka kimlerin gününü güzelleştirecek.

*

Yıllar önce ben çocukken, hem de TV kanalları tekken tiyatro eserleri ekrana gelirdi. Orada izlemiştim. Kadının biri insanlara “Bugün çok güzelsin” diyor, demesiyle de insanlar gerçekten güzelleşiyordu. Tabii orada makyaj devreye gidiyordu ama sanki ruhlarındaki ışık yüzlerine yansıyordu. Ertesi gün sınıfımda denemiştim ben de… Pek kimselerin selam vermediği, utangaç bir arkadaşıma “Bugün çok güzelsin” demiştim de, yüzündeki değişimi bugün bile unutamam. Bana da “Bugün çok güzelsin” gibi bir şey söylendiğinde ruhum da güzelleşir, biliyorum.

*

Atatürk hep “Türk milleti zekidir”, “Türk milleti çalışkandır” diyerek, olumlu özellikler atfederek o özelliklerin “gerçekten” de açığa çıkmasına yardımcı olmuş diye düşünüyorum. Oysa şimdi her gün sırf onun gibi düşünmedi diye insanları “hain”, “terörist”, “çapulcu” olarak nitelendiren biri var ülkede. Dolayısıyla içimizdeki ışık sönüyor. Hatta o ışıksızlık, kötü özelliklerin ortaya çıkmasına yol açıyor. Mesela bende nefret olarak ortaya çıkıyor bu… Hayatımda nefret duygusunu son yıllarda olmadığı kadar fazla hissediyorum. Derin nefesler alarak, mutlu haberleri iğneyle kazıyarak da olsa bularak o karanlığı ışıklandırmaya çalışıyorum.

*

Bige Güven Kızılay’ın “Kayıp Hayaller Koruyucusu” kitabında okudum. Solomon Adaları’nda yerliler ağaçları keserken balta kullanmazmış. Hepsi ağacın etrafını sarar, hep birlikte kötü sözler söylerlermiş. Birkaç gün sonunda ağaç sararır, solar, kurur, kendiliğinden devrilirmiş. Mantıklı… Ben saksıdaki çiçeklerimle konuşuyorum, onlar da bana güzel yapraklarla, çiçeklerle yanıt veriyorlar. Moralim bozuk olduğunda onlarla konuşmazsam daha çok yaprağın sarardığını görüyorum. Demek ki, “güzel sözler” sadece insanları değil, tüm canlıları olumlu etkiliyor.

Güzel sözler söyleyip güzel sözler işittiğiniz günlerin çoğalması dileğiyle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
F.ÇETİN KURT 2 yıl önce

Yüreğine kalemine sağlık her zaman ki gibi akıcı ve muhteşem bir anlatım çok teşekkürler. Sabırsızlıkla yenilerini bekliyoruz. Sağlıkla kalın!