banner460
banner128

Silivri’de STK Temsilcileriyle buluşan CHP İBB Adayı Ekrem İmamoğlu, “Yorulduklarını kendileri söyleyip, görevden alıyorlar. Bu şehre ihanet ettik diyen de kendileri. Vallahi de billahi de ettiler. Bir kişinin talimatıyla şehir yönetilmez, 16 milyon insanın talimatıyla şehri yönetecek bir belediye başkanı geliyor. “ dedi.

 

Silivri’de stk, oda ve yöre derneği temsilcileri ve muhtarlarla bir araya gelen İmamoğlu: “Silivri bizim gözbebeğimiz, talan edilecek bir ilçe değil!” diyerek, Işıklar’ın tarım çalışmalarıyla rehber olduğunu ifade etti.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Silivri’ye gelerek CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar ile birlikte ilçede bir dizi program gerçekleştirdi. Mega Saray’da salonu dolduran yöre derneği, sivil toplum kuruluşu, oda temsilcileri ve muhtarlarla kahvaltıda bir araya gelen İmamoğlu’nun Silivri programında; CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, CHP İstanbul Milletvekili ve YDK Üyesi Turan Aydoğan, CHP eski Milletvekili Süleyman Çelebi,  CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, Belediye Meclis Üyesi Adayları hazır bulundu.

 

Işıklar: “İmamoğlu Bizim Gururumuz”

Işıklar kahvaltıda gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Bugün özel bir konuğumuzu ağırlıyoruz. Salonda yöre derneklerimiz var, biz bir halının üzerindeki renkler gibi rengarengiz. 81 ilimizin, 4500 yıldır yaşattığımız, damıttığımız, demlediğimiz bütün kültürümüzü dostça, kardeşçe, barış içinde huzur içinde alışveriş yaparak geleceğe taşıyoruz. Yöre derneklerimiz eksiksiz katılmışlar sağ olsunlar. Değerli oda başkanlarım ve muhtarlarım, sizler de hoş geldiniz. Gündemimiz belli, Silivri için dertlendik. Sizler bulunduğu çevreyi değiştirmeyi, dönüştürmeyi kendine dert edinmiş kişilersiniz. Tabi ki içimizi karartan çok şey var ama büyük bir hoşgörü içerisinde tartışmaya açmadan sadece yapacaklarımızı anlatacağız dedi Sevgili Başkanımız. O bizim gururumuz, biz kendisini tanıyor ve seviyorduk, bugün sizlerin de kendisine gösterdiğiniz ilgi ve sevgi için ayrıca teşekkür ediyorum.

 

“Kendi İçimizde Yolculuğa, Zihinsel Arınmaya İhtiyacımız Var”

Yapay umutlarla, hakiki felaketlere sıkıştık. Toplum bekasını düşünmek zorundayız. Nedir toplum bekası? İş, aş, gülen bir insan, umutla yarınlara bakabilecek bir insan, hak temelli, dayanışma temelli bir toplum anlayışı..! Kendi içimizde bir yolculuğa çıkmaya ihtiyacımız var, zihinsel bir arınmaya… Doğrudaki yanlışı, yanlıştaki doğruyu bulacağız. Oturup konuşarak yöneteceğiz, bunun doğru olduğunu denedik ve gördük. Yargılamayı değil, anlamayı… Aramızdaki duvarları hoşgörüyle yok edeceğiz. Biz sadece bir ilçemizde bunu sağladık, umut haline geldik. Yöre dernekleri festivaliyle halayıyla, zılgıtıyla onlarca geleneğimizi bir meydanda yaşatabildik. Biz bunu Silivri için yaptık, 39’da bir tane. Şimdi hepimiz için, 16 milyon için dertlenen ben bu şehri uzlaştırırım, hak temelli, insan odaklı yaparım diyen bir kardeşimiz var. Biz biri için dertlendik, o 39 ilçe için de dertlendi ve yola çıktı. Yolu açık olsun. O gülen yüzü ile beraber, enerjisiyle yapabilir olduğunu biliyoruz. O bizim gururumuz, İstanbul’u dönüştürecek, değiştirecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız bu kenti daha yaşanır, derin medeniyetin izlerini tekrar ortaya çıkaracak Ekrem İmamoğlu’nu sizlerle baş başa bırakıyorum.”

 

İmamoğlu: “Bu Şehirde Yaşayan Herkesi Mutlu Etmek İstiyorum”

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmamoğlu şöyle konuştu: “Değerli dostlar, Pazar sabahında sizlerle buluşmaktan mutluluk duyuyorum. Silivri’nin gerçek sahipleri, halkımızın gerçek temsilcileri hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. 31 Mart yerel seçimlere giderken, daha güzel bir İstanbul, daha güzel bir Silivri için daha mutlu aileler, anne babalar, bireyler için bir şeyler anlatıyoruz. Başka şeylerin konuşulması, seçim kazanmak için her yol mubahtır diyerek, toplumun yarısını yok saymak; ne ahlaka, ne vicdana sığar. Ben çocuklarımın duymasını istemediğim kötü bir şeyi asla söylemem. Ben bu şehrin güzel olmasını konuşurum, projeler üretirim, yoksulluğunu nasıl ortadan kaldırırız, en adil bir yönetimi nasıl sağlarız onu konuşuruz, onu anlatırız. İnsanları ötekileştiren, paramparça eden, neredeyse inancını ve hayata karşı değerlerini ölçen tavırlar ve cümlelerin kurulması beni derinden yaralıyor. Biz parçası asla olmayacağım! Ben her vatandaşımı, hemşerimi çok seviyorum. Bu şehirde yaşayan herkesi, bana oy verecek vermeyecek herkesi mutlu etmek istiyorum. İnsanın yönetici adaleti isteği vardır ya, ben bu kente onu sağlamak istiyorum. Unuttuk bu duyguları. Bize bu millet bütüncül lazım, hepsi içinde olacak, demokrasinin de kuralı bu.

 

“Suç Oranı En Yüksek, Eğitim Oranı En Düşük Olan İlçeleri Kim Yönetiyor?”

Kent yoksulluğu yaşıyor muyuz, evet! Gençlerimizin umutsuzluklarına üzülüyorum. Bu şehrin her ilçesinde adil ortamlar oluşmamış, zaman heba edilmiş. Hem Büyükşehir’i hem ilçeyi yöneteceksiniz, hem de 20 yıldır merkezi hükümeti ama en mutsuz insanlar sizin yönettiğiniz yerlerde..! Suç oranı en yüksek, eğitim oranı en düşük sizin yönettiğiniz yerlerde..! Kadınların en fazla mutsuz olduğu ilçeler sizin yönettiğiniz yerler. Başarı nerede sorarım size? Köprü, tünel yapmak mı başarı? Ben bu sektörün insanıyım, bilmedikleri mühendisleri getiririm, en alasını yaparım biz akla bilime hürmet ederiz. Hem de milletin cebindeki parayı koruyarak yaparız. Sizi 19. Yüzyılın aklıyla aldatmalarına asla fırsat vermeyin. Şimdi 21. Yüzyıldayız, bu kadar zeki bir nesle başka şeyler vereceksiniz. Sağlıklı, geleceğe umutla sarılabilmeleri için iyi eğitim alabilecekleri ortamları sağlayacaksınız. Bilimle, sanatla, akılla buluşabilecekleri merkezler üreteceksiniz, İstanbul’un misyonu budur. Mega proje yalanlarını bıraksınlar, o devirler bitti.

 

“Yorulduklarını, Bu Şehre İhanet Ettiklerini Kendileri Söylüyor!”

Biz samimi siyaset yapacağız. Bu şehirde motor iyi çalışırsa Türkiye iyi çalışır, motor durursa Türkiye durur. Biz sadece İstanbul’un yaşayanları değiliz, Türkiye’ye moral verecek, motivasyon katacak bireyleriz. Her oyunuz kıymetli, İstanbul’a ve Türkiye’ye yön verir her bir oyunuz. Yorulduklarını kendileri söyleyip, görevden alıyorlar. Bu şehre ihanet ettik diyen de kendileri. Vallahi de billahi de ettiler. Burada attığımız oyun önemi Edirne’de, Kars’ta, Hakkâri’de, Sinop’ta anlaşılacak. Yeni nesil belediyeciliğin varlığı, Türkiye’ye moral verecek. Bir kişinin talimatıyla şehir yönetilmez, 16 milyon insanın talimatıyla şehri yönetecek bir belediye başkanı geliyor.

 

“Özcan Işıklar’a Silivri Tarihi Teşekkür Edecek”

Silivri’yi ben çok seviyorum. Biz de tarım ailesiyiz, köy çocuğuyum ben. Burada yerlerimiz oldu, çok gidip geldik yaklaşık 30 yıldır burasıyla iç içeyiz. Bu coğrafya bir nimet! Hani gezerken âşık olursunuz ya, âşık olmuş gibi gezeriz Silivri topraklarını. Verimlidir, güzeldir insana umut aşılar, ruhuna ferahlık katar. Baba oğul çok gezdik buralarda, ne mutlu bize. Silivri’yi sevmek lazım, severek yönetmek lazım. Gerçekten gıpta ile izliyorum, Sayın Özcan Işıklar Silivri’ye doğru yön çizen, Silivri’nin hakkını veren, önceliğine tarımını ve doğasını veren bir anlayışı seslendiren bir süreç yaşatmıştır. Bence Özcan Işıklar’a Silivri tarihi teşekkür edecek. Ama sorumluluk daha da büyümüştür, kentin vahşi büyümesi, şehrin adaletinin ne yazık ki iyi kullanılmaması bir virüs gibi yapılaşmanın, Silivri gibi 6-7 ilçemizin kıymeti daha da artmıştır. Topraklarımızda binalar yapılsın diye değil, 16- 17 milyon insanın yaşadığı bir şehirdeki bu güzel toprakların daha verimli, daha sağlıklı ve daha doğal bir şekilde kullanılması konusunda öneriler artmıştır.

“Silivri Bizim Gözbebeğimiz, Başkanımız rehberimiz”

Dünya tarıma, doğal güzelliğe aç! Dolayısıyla Silivri’nin korunarak büyütülmesi ve geleceğine farklı ışıklar tutması gereken bir noktadayız. Bu nedenle biz Silivri’nin üzerine titriyoruz. Değerli Başkanım, bu konuda çok değerli bir rehber bizim için. O bakımdan bizim bu güzel toprakları beslememiz, tarıma dönük gelişmede özellikle İstanbul’da belirlediğimiz 150 mahallemiz, köyümüzü verimli şekilde İstanbul’a hizmet etmesini sağlamamız lazım. Göreceksiniz bu ilçenin kıymetini çok daha ileriye taşıyacak. Kendi ölçeğinde bunu yapmaya çalışan Silivri ilçemizin İstanbul ölçeğindeki rolünü oturttuğumuzda, bambaşka bir boyuta taşıyacak. Biz İstanbul’un bu 5-6 ilçesini, 150 mahallesini kimi zaman hayvancılıkta, kimi zaman tarımda, kimi zaman turizmde başka öncelikleriyle değerli noktalara oturtacağız. Bu nedenle Silivri bizim için İstanbul’un gözbebeği, talan edilecek bir ilçe değil! Silivri bizim için milyonlarca insanın taşınacağı bir yer değil! Burayı korumamız lazım! Yakın coğrafyadaki illeri de koruyan bir anlayış geliştireceğiz. Ulaşımını kolaylaştıracağız, İstanbul’a bütüncül olarak bakacağız.

 

“Kim Bu Kentte Yaşayanlar İçin Hizmeti Öncelik Yapar?”

Bu güzel duygularla sizleri besleyen yöneticileri seçmelisiniz, mücadele veren, sizin önerilerinizle yol alan yöneticileri seçmeniz lazım. Partiler üstü bir süreç yaşıyoruz. İki ittifak ilçe başkanımız da burada. Biz İstanbul ittifakının adayıyız ben de öyleyim, Sayın Özcan Işıklar da öyle. Nedir bu ittifak? Herkesin mutlu olmasını sağlayan, herkese eşit davranan, herkesi dinleyen anlayışı benimseyen kişidir İstanbul ittifakı. Ayrısı, gayrısı yok. Kibirden uzak, 16 milyon insandan talimat alan, sağlıklı gelişimi, tarımı, doğal çevreyi, yeşili, turizmi, milyonlarca insanın İstanbul’un bu güzel nimetlerinden hep birlikte faydalanabildiği bir kent kurma hayalini gerçekleştirmek için adayım. Lütfen kıyaslayın, kim seçildiği makamın hakkını verebilir? Kim sadece bu kentte yaşayanlar için hizmeti öncelik olarak ortaya koyabilir?

 

Gün Bireysel Hırsların Değil, Birlikte Hareket Etme Günüdür”

Sevgili dostlarım bugün bireysel hırsların günü değildir, birlikte hareket etme günüdür. Gün toplumun çıkarlarını hesap etme günüdür. Bu tavırda ve davranışta olan arkadaşlarımıza her zaman gönlümüz, kucağımız açıktır. Başımızın üstünde yerleri var. Buyursunlar gelsinler, kol kola mücadele edelim. Sürece dair tavırlarınızı asla bölmeyin, bölerseniz bizi sadece hafif burkarsınız. Sonuca bir sıkıntısı olmaz ama yüreğimizi burkarsınız. Bölmeyin, bütünlükçü hareket edelim. Hep birlikte, uzlaşıyla, bu süreçte toplu bir şekilde hareket etmenin tek adresi vardır, o da Özcan Işıklar’dır. Halk bu seçimi kazandı. Verin oyunuzu gönderin bunları! Gücümüz arttıkça boynu bükük, şımarık olmayan, kibirli olmayan, vatandaşını seven, milletinin yanında olan sevgi saygı dolu bir belediye başkanı olacağız. Tüm Silivri’yi çok seviyorum, yolumuz açık olsun.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.