banner460
banner128

UYSAL: “İSTANBUL KONUSUNDA YETERLİ BİLGİYE SAHİP DEĞİLLER”


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, oto sanayi sitesinde esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Uysal, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının,  patenti İBB’ye ait olan ‘İstanbul senin’ sloganını kullanmasını ve test sürüşü yapılan Eminönü-Alibeyköy tramvay hattını vaat olarak açıklamasını değerlendirdi: “Patentini bizim aldığımız bir slogan. Ayrıca Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının test sürüşlerini yaptık. Sanırım Ekrem Bey’in yanındaki ekip, İstanbul konusunda yeterli bilgiye sahip değiller” dedi

.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarına sabahın erken saatlerinde Mimar Sinan Mahallesi’ndeki Gültur Oto Sanayi Sitesini ziyaret ederek başladı. Esnafın sorunlarını dinleyerek hasbihal eden Başkan Uysal, yerel seçimler için de destek istedi. Sanayi sitesindeki dükkanları tek tek gezerek esnafla sohbet eden Başkan Uysal daha sonra da kendisini takip eden basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Esnafın kendi imkanları ile yaptıkları dükkanlarda iş yapmaya çalıştıklarını belirten Uysal, “Bugün itibariye baktığımız zaman hepsinin iş yerleri yetersiz. Buradaki esnafımız açısından ciddi problemler var. Altyapı sıkıntısı, dükkanların yetersizliği.. Ağırlıklı olarak burada kendilerine uygun şekilde yeni bir sanayi sitesi kurulması talebi var. İnşallah onu bir şekilde çözeceğiz. Buraya gelen yolların bakımı, altyapı takibi konusunda da ciddi sıkıntılar var. Biz de vatandaş bize görevi vermeden önce sorunları yerinde görüp, şayet görev verirlerse problemleri nasıl çözeriz onun çalışmalarını yapıyoruz” diye konuştu.

-SLOGANIN PATENTİ BİZİM-
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının, ‘İstanbul senin’ sloganını kullanması ile ilgili bir gazetecinin sorusu üzerine Başkan Uysal şu ifadeleri kullandı: “2 sene önce İstanbulkart için tescil ettirdiğimiz bir slogan. Televizyonlarda reklamı da yayınlanmış. Böyle bir şeyin seçim sloganı olarak kullanılması ne derece doğru? İstanbulkart, bütün vatandaşlarımızın kullandığı bir kart. Bunun seçim sloganı olarak kullanılması doğru bir şey değil. Bunu vatandaşımızın takdirine bırakıyoruz.”

-VAAT ETTİKLERİ ZATEN HAYATA GEÇMEK ÜZERE-
CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayının bazı vaatlerinin de hayata geçirilmek üzere olduğunu belirten Başkan Uysal, “Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı Türkiye’de ilk defa enerjisi alttan verilen bir hat ve yakında deneme sürüşlerine başlanacak. Oraya tramvay hattı yapacağız deniyor. Mahmutbey-Mecidiyeköy arasında sürücüsüz tramvay hattının da deneme sürüşleri başladı. Oraya da metro hattı yapacağız deniyor. Bu konularda inanıyorum ki Ekrem Bey’in etrafındaki ekibin İstanbul konusunda biraz daha yeterli bilgiye sahip olması gerekiyor. İyi çalışmaları gerekiyor. Bunu da vatandaşımız takdir edecek” dedi.

Başkan Uysal esnaf ziyaretinin ardından bir tatlıcıya uğrayarak kendisini takip eden çok sayıdaki basın mensubuna kendi elleriyle tatlı ikram etti.

-8 İLÇEYİ BİRBİRİNE BAĞLIYOR-
Başkan Mevlüt Uysal 19 Mart’ta test sürüşünü gerçekleştirdiği Kabataş-Mahmutbey metro hattı, tam otomatik sürücüsüz olarak yaklaşık 24,5 kilometre uzunluğunda çift hatlı güzergahta, ana hat tünel ve viyadükleri, 19 istasyonu, 2 kilometrekarelik depo sahası, bakım alanı ve binaları kapsıyor.
Tüneller, TBM yöntemiyle açılırken, istasyon yapıları ise yine delme tünel, aç-kapa ve viyadük tipinde yapıldı. Metro hattı, Avrupa yakasında yerleşim olarak yoğun nüfusa sahip Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar olmak üzere 8 ilçeyi birbirine bağlıyor.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.