banner460
banner128

UYSAL: ÇÖP İSTASYONU YERİNİ ONLAR ÖNERDİ

İBB Başkanı ve Ak Parti  Büyükçekmece Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile, Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün arasında başlayan çöp polemiği sürüyor.

Büyükçekmece’de yerel basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen AK Partili Mevlüt Uysal bir soru üzerine, ‘ Bu yerin tesbitini Büyükçekmece Belediyesi önermiştir. Antentli kağıtla yazı burada.  Bu talep üzerine aktarma istasyonunu iki belediye birlikte planlamıştır.  İBB Meclisi Haziran ayır oturumunda Büyükçekmece Çakmaklı Mahallesi 150 ada 1 parselde katı atık artarma istasyonu için plan tadilatı kararı almıştır. Ancak daha sonra Büyükçekmece Belediyesi alternatif alan olarak Çakmakla Mahallesi 149 ada 27 parseldeki 18.500 metrekarelik alana katı atık aktarma istasyonu yapılmasını teklif etmiştir. Dolayısı ile Büyükçekmece Belediye Başkanı, Büyükçekmece Belediyesi tarafından önerilen alana itiraz etmiştir” yanıtı verdi.

Başkan Uysal, ‘Kumbargazdaki planları neden imzalamadığı ve planlarının son durumunun sorulması üzerine,  ‘ Planların hepsini inceliyoruz. Tepecik’te, Güzelce’de hepsinin durumunu inceleyip bilgilendirme yapacağız ‘ şeklinde yanıt verirken,  yine başka bir soru üzerine de ‘Sirkeci –Banliyo hattının Çatalca’ya kadar uzatılmasının mümkün olabileceğini ifade etti.

Başkan Uysal,  “Tüyap’da Büyükçekmece’nin tabelasının yıkılması , bunun yerine kendisinin seçimle ilgili tabelasının E-5 üzerine konması ‘ hatırlatarak, ‘Sizin tabelanız trafik şoförlerin dikkatini dağıtmıyor mu’ sorulması üzerine, ‘ Tüyap’taki yıkılan tabela ‘Büyükçekmece’ye hoşgeldiniz’ tabelası. Olur mu öyle şey. Burası bütün bir şehir. Yok Beylikdüzü’ne hoşgeldiniz, Esenyurt’a hoşgeldiniz, Avcılar’a hoşgeldiniz. Böyle şey olur mu. Oraya biz de kazansak seçimi tabela dikmeyeceğiz. “ diyerek yanıt verdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.