banner460
banner128

Uysal Başakşehir''in metro ihalelerini iptal etmiş!

Ak Parti Büyükçekmece adayı Mevlüt Uysal’ın Başakşehir Belediye Başkanlığı döneminde Bahçeşehir halkına metrobüs vaat ettiği ancak bu vaadini yerine getiremediği gibi Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine atanır atanmaz ilçenin 2 metro ihalesini de bizzat kendisinin iptal ettiği ortaya çıktı.

Yapım işine başlanmasına rağmen metro hattı ihalelerini iptal eden Mevlüt Uysal hakkında,  “kamuyu zarar uğrattı” gerekçesiyle suç duyurusunda da bulunulmuş.

“Bahçeşehir’e metronun gelmesiyle ulaşım rahatlayacak!”

 Uysal’ın, Bahçeşehir 1.Kısım Muhtarı ile 2014 yılında gerçekleşen bir söyleşi de gelen bir soru üzerine; “Başakşehir’de her otobüs bir mahalleden başlayıp mahalleleri dolaşarak değil, bağımsız olarak merkeze gitmek zorunda kalıyor. Başakşehir’e metronun gelmesiyle ulaşım rahatladı. İnşallah 2017’de Bahçeşehir’e de metronun gelmesiyle ulaşım rahatlayacak” sözünü vermiş. Ancak Bahçeşehir halkına “2017 yılında metro gelecek” sözü veren Uysal, Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan tam 3 ay sonra 29 Aralık 2017 tarihinde Başakşehir-Kayaşehir ve Mahmutbey-Bahçeşehir metro hatlarının iptal edildiğini duyurmuştu.

“Topbaş ve Uysal hakkında suç duyurusu”

9 Ocak 2018 tarihinde ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP’li meclis üyeleri Tarık Balyalı ve Taner Kazanoğlu iptal edilen Kaynarca- Pendik-Tuzla, Ümraniye- Ataşehir-Göztepe, Çekmeköy -Sancaktepe-Sultanbeyli, Kirazlı- Halkalı, Başakşehir-Kayaşehir ve Mahmutbey-Bahçeşehir metro hatlarının en az 1 milyar liralık kamu zararı oluştuğunu ileri sürerek Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve eski başkan Başkanı Kadir Topbaş hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.