banner460
banner128

Uysal: 1994'te başlayan değişim Büyükçekmece'ye uğramadı

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal,  başkan seçilmesi durumunda yapmayı planladığı projelerini “25 Kayıp Yıla 25 Dev Proje”  başlıklı toplantıya tek tek anlattı. 1994'de başlayan değişim ile İstanbul'un çehresinin değiştirdiğini ancak bu değişimin Büyükçekmece'ye uğramadığını ileri süren Uysal,"31 Mart'ta o yetkiyi alıp her beraber buranın kaderini değiştireceğiz" şeklinde konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, belediye başkanı  seçilmesi halinde Büyükçekmece’de yapmayı planladığı projelerini TÜYAP'ta düzenlediği  proje tanıtım toplantısıyla tek tek anlattı.  ’25 Kayıp yıla 25 dev proje’ başlığıyla gerçekleştirilen toplantıya;  AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik ve MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Erdem Aydın, Hatice Uysal, Ak Parti eski Büyükçekmece ilçe başkanlarından; Hatice Bozdağ, İlker Gürbüz, belediye meclis üyesi aday adayları ve çok sayıda partilil katıldı.

Çelik: 31 Mart’ta tarih yazacağız

İBB Başkanı ve Ak Parti Başkan Adayı Mevlüt Uysal’ın proje tanıtım programı AK Parti İlçe Başkanı Murat Çelik’in konuşması ile başladı. Çelik, 31 Mart’a kadar çok çalışacaklarını, bir ve iri olacaklarını belirterek, ’31 Mart’ta tarih yazacağız’ dedi.

“Millet ittifakı kazanırsa bekamız zarar görür”

MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Erdem Aydın ise Millet İttifakını ‘Zillet İttifakı’ olarak değerlendirdi. Erdem, ‘İstanbul’da Zillet İttifakı kazanırsa ülkemizin bekası büyük zarar görür’ şeklinde konuştu.

Belediyecilikte yeni dönem

İlçe Başkanlarından sonra kürsüye gelen İBB Başkanı ve Ak Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal  1994 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediye başkanı seçilmesiyle başlayan süreç sonrasında İstanbul'un çehresinin değşitiğini ancak bu değişimin Büyükçekmece’ye uğramadığını öne sürdü.

 Uysal;  "2002 yılında AK Parti'yi iktidara taşıyan süreç yeni bir dönem başlattı. Yeni dönem ile birlikte artık emir alan değil oyun kuran bir Türkiye haline geldik. O sürecin devamında Cumhur ittifakı oluştu. Türkiye'ye Başkanlık Sistemi geldi. İnşallah 31 Mart'tan itibaren Cumhur İttifakı ile belediyecilikte yeni bir dönem başlayacak.

1994 yılında başlayan değişim Büyükçekmece'ye uğramadı.  Bu geçen 25 kayıp yılı telafi edeceğiz. MHP ile AK Parti omuz omuza çalışarak 31 Mart'ta o yetkiyi alıp hep beraber buranın kaderini değiştireceğiz" dedi.

İşte Uysal’ın  projeleri

Ak Parti Adayı ve İBB Başkan Adayı Mevlüt Uysal hizmetlerini aşağıdaki başlıklar altında topladı.

-İmar ve Altyapı

Bu konudaki tüm eksiklikler giderilecek.

-Metro-ve Metrobüs

İlçeye metro ve metrobüs getirelerek ulaşım sorunu çözülecek

-Göl ve Sahil düzenlemesi

İlçeye Millet Bahçeleri ve Millet Kıraathaneleri yapılacak. Albatros Tematik Parkı ve Bababurnu Tematik Parkı projeleriyle de göl ve sahil, yaşam alanlarına dönüştürülecek. Baba Burnu’na Mübadillerin tarihi hikayesini anlatan bir park yapılacak.  O kadar güzel kıyımız var ama göl kenarında gezilemiyor. İnşallah bu göl kıyısı her zaman ailecek gidebilecek bir yer olacak.

-Festivaller

İlçede sosyal ve kültürül etkinliklere ağırlıklık verilecek. 23 Nisan Balkan Ülkeleri Çocuk Festivali, Uluslararası Su Sporları Festivali, Açık hava konserleri, Zafer yürüyüşü , yetişkin ve çocuk tiyatroları, yazlık sinema etkinlikleri gerçekleştirilecek. Yeni kültür sanat merkezi yapacak, Mimarsinan Köprüsü ve Çevresi Rekreasyon Projesi kapsamında Zigetvar Seferi Açık Hava Sergisi düzenlenecek

-Yaşlı Yaşam Merkezleri

Yaşlı Yaşam Merkezleri ile Kadın Aktivite Merkezlerinin kurulacak. Yaşlıların gideceği yerler; Millet Bahçeleridir, mahalledeki kahvelerdir, ve camilerdir. Yaşlılarımızın sohbet edip çay içtiği yaşlı merkezlerimiz olacak. Gidip gelmeleri için evlerine servis koyulacak. Kış çıkmadan önce evlatlarına 'köye gideyim' demeyecek bu merkezlerde hoşça vakit geçirecekler. Kadın Aktivite Merkezleri, sohbetlerin yapılıp eğitim ve konferanslarını yapıldığı merkezler olacak. İnşallah her mahallemize yapılacak. Burada ürettiklerini satabilecekler. Gençlik Merkezlerimizi de her bölgemize yapacağız.

Uysal projelerinin temel başlıklarını anlattığını bu başlıklar altında çok sayıda projenin gerçekleştirileceğini ifade etti.

Meclis üyeleri sahnede

 AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı ve İBB Başkanı Mevlüt  Uysal projelerini tanıttıktan sonra aday Meclis Üyelerini de tanıttı. Uysal, sahneye isim isim çağrılan Meclis Üyeleri ve AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik ile MHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Erdem Aydın'la birlikte basın mensuplarına poz verdi.

"25 Kayıp Yıla 25 Dev Proje" temasıyla gerçekleştirilen tanıtım tören Esat Kabaklı'nın konseriyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.