banner460
banner128

Toprak Beykent Üniversitesi'nde yerel yönetimleri anlattı

Beykent Üniversitesi Gençlik Projeleri Kulübünün düzenlediği ‘Yerel Yönetimlerde Belediyecilik’ konulu panele, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli konuşmacı olarak davet edildi.

                Ayazağa-Maslak Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleşen panele gençlerin ilgisinin yoğun olduğu gözlendi. Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli davetli olarak katıldığı oturumda, ‘Sosyal Belediyecilik’ anlayışı ile gerçekleştirilen çalışmaları anlattı. Gelecek, gençlerin düşünen beyinlerinde saklı diyen Başkan Toprak, gençlerle buluşmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Belediyeciliğin şöyle bir tanımı vardır. Oranın halkına onların verdiği vergilerle hizmet veriyorsunuz. Onlara ulaşmak ve onların verdiği vergilerle sunulan hizmeti onlara anlatmak zorundasınız. Biz sosyal demokratların şöyle bir özelliği vardır; şeffaflık ve hesap verilebilirlik en önemli özelliğimizdir. Hizmette ulaşılabilirlik ilkesi çok önemlidir” dedi.

                BELEDİYECİLİK TOPLUM HEKİMLİĞİDİR

Avcılar Belediyesi olarak verilen hizmetleri, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giderek akademikleştirerek ve kurumsallaştırarak gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Dr. Toprak; “Hekimlerin şöyle bir algısı vardır. Bir probleme teşhis konur ve çözümlerin 3 adımı vardır. Koruyucu önlemler, tedavi edici önlemler ve rehabilite. Toplumlarda aynı şekilde, Belediye Başkanlığı ve Belediyecilik aynen bir toplum hekimliği gibidir. Teşhisimizi gerçekleştiriyoruz, koruyucu önlemlerimizi alıyoruz, tedaviye başlıyoruz ve toplumda açtığı yaraları da rehabilite edici şekilde çalışıyoruz” dedi.

Konuşmasının ardından panele katılan gençlerin sorularını yanıtlayan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli paneli düzenleyen herkese teşekkür etti.

               

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.