banner460
banner128

TGC: Güven’in gözaltına alınması endişe verici

 

TGC aynı zamanda Cemiyet Yönetim Kurulu Üyesi olan  cumhuriyet.com.tr. Yayın Yönetmeni Oğuz Güven’in gözaltına alınmasını endişe verici olarak niteledi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak cumhuriyet.com.tr yayın yönetmeni Oğuz Güven’in bir haberdeki başlık nedeniyle gözaltına alınmasının basın özgürlüğü açısından endişe verici olduğunu, gazetecilere yönelik baskıların Türkiye’yi demokrasiden uzaklaştırdığını duyurdu. Açıklamada şu görüşler yer aldı:

“Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi, cumhuriyet.com.tr’nin yayın yönetmeni Oğuz Güven, bu sabah gözaltına alınmıştır. Bir haberdeki başlık nedeniyle meslektaşımızın gözaltına alınması basın özgürlüğü açısından ciddi bir endişe yaratmaktadır. Medya üzerindeki baskının ne boyuta geldiğinin de bir yansımasıdır. Basına yönelik bu baskıcı tutum, Türkiye’yi demokrasiden uzaklaştırmaktadır. Bu olayda da örneğini gördüğümüz ‘gazetecilerin birbirlerini hedef göstermesi’ ise mesleki dayanışma açısından yaralayıcı ve meslek adına utanç verici bir yaklaşımdır. Tüm meslektaşlarımızı yaşadığımız bu ağır süreçte daha sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Tekrar hatırlatıyoruz, ‘gazetecilik suç değildir!’. Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yapan gazeteciler, haber yaptıkları için gözaltına alınmamalı, tutuklanmamalıdır. Tüm yaşamı boyunca sadece gazetecilik yapmış olan Yönetim Kurulu Üyemiz, değerli meslektaşımız Oğuz Güven’in en kısa sürede serbest kalmasını istiyoruz.”

TGC Cumhuriyet’te

Öte yandan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden bir heyet Cumhuriyet Gazetesi’ni ziyaret ederek Cumhiriyet Vakfı Başkanı  Orhan Erinç ile görüştü.  Ziyarete katılan TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, “TGC olarak yine Cumhuriyet'teyiz. Bu defa gözaltına alınan Yonetim Kurulu üyemiz Oğuz Güven için. Gazetecilik suç değildir. Tüm tutuklu meslektaşlarımızın özgür kalacağı bir Türkiye'yi Umut ediyoruz.^dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.