banner460
banner128

TAVUZ KUŞU VE KÖPEKBALIĞI BİR ARADA

Tavuz Kuşu’ndan, ördeklere, kazlardan, tavuklara birçok hayvanın bulunduğu Balıkçı Kenan Minik Dostlar Cenneti çocukların büyük ilgisini çekiyor. Okulların kapanmasını fırsat bilen anne ve babalar çocuklarını Minik Dostlar Cennetine ve Balık Müzesi’ne getirerek onlara hem hayvan sevgisini aşılıyorlar, hem de denizdeki balıklar hakkında bilgilendiriyor. Haftanın her günü saat: 12:00 ve 18:00 arası açık olan Minik Dostlar Cenneti ve Balık Müzesi aynı zamanda da ücretsiz.

 

TAVUZ KUŞLARI KÖPEKBALIKLARI İLE BİRLİKTE

Türkiye’de eşi benzeri bulunmayan binlerce deniz canlısının bulunduğu Balıkçı Kenan Deniz Canlıları Müzesi büyük ilgi görüyor. Vatandaşların şaşkınlık içerisinde incelediği balıklar Tavuz Kuşları ile birlikte adeta ilginç görüntülere sahne oluyor. 

BURASI ÇOCUKLAR İÇİN BÜYÜK DEĞER

Binlerce deniz canlısını tek tek mumyalayarak ülkemize kazandıran Balıkçı Kenan Tesisleri sahibi Balıkçı Kenan Balcı Deniz Canlıları Müzesi ve Minik Dostlar Cenneti’nin çocuklar için büyük bir değer olduğunu belirtti. Balcı yaptığı açıklamada, ‘Dünyada ve Türkiye’de böyle bir örneği bulunmayan Balık Müzesi’ni ülkemize kazandırdığımız için mutluyum. Bu müzeye birde Minik Dostlar Cenneti’ni ekledik. Buraya gelen ziyaretçilerimiz devasa balıkları mumyalanmış halde görüyorlar. Çocuklarımız çok iştahlı ve istekliler. Balıkların gerçek olup olmadıklarını soruyorlar. Gerçek olduklarını öğrenince de büyük bir şaşkınlık içerisinde oluyorlar. Onların hemen yanında ise içerisinde tavuz kuşu, ördek ve kaz gibi bir çok hayvanımızın bulunduğu birde küçük bir hayvanat bahçemiz var. Burada gelen çocuklarımız denizlerimizde bulunan balıkları yakından görme fırsatı buluyor. Aynı zamanda da onlara Minik Dostlar Cenneti ile hayvan sevgisini aşılıyoruz’ şeklinde konuştu.

MÜZE ÜCRETSİZ

Deniz Canlıları Müzesi ve Minik Dostlar Cenneti’nin hafta içi ve hafta sonu 12:00-18:00 saatleri arasında ücretsiz şekilde ziyaret edilebiliyor.  

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.