banner460
banner128

Tarımın üzerine titreyen başkan sitem etti

Silivri’de ülke çapında ses getiren Tarımsal Araştırma ve Üretim Merkezi’ni kuran ve Türkiye’de lik Tarım Lisesi’ni açan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ‘Bana çok tarım konuşuyorsun diyorlar. Biber olmuş 27 Tl. Tohumu toprağı olmayan İsrail’den alıyorsun. Soğanın kalmamış. Ben ne konuşayım’ diye sitem etti.

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar  siçem çalışmaları kapsamında  Emlak Konut Sitesini ziyaret ederer vatandaşlarla bir araya geldi.  

Başkan Işıklar burada yaptığı konuşmada, Silivri’nin toprak açısından İstanbul’un en zengin ilçelerinden biri olduğunu ve bu toprakları beton istilasına karşı korumak gerektiğini bildirdi.  Kent çevresi  tarımın Avrupa’da oldukça yaygın olduğunu dile getiren Işıklar, bunun İstanbul’da en iyi Silivri’de uygulanamileceğini ifade etti. Kendisinin Tarımsal Araştırma ve üretim Merkezi kurduğunu, burada üniversitelerin bile araştırma çalışması yaptığını bildiren Işıklar, ‘Lise ise liseyi de kurduk. Üniversite mi o da olur..Bu Allah vergisi topraklarımızı korumamız lazım. Birileri gelişmeyi, beton anlıyor. Hayır değil.  Görüyorsunuz beton yığınına dönmüş ilçeleri.. Şimdi ülkemiz toprak açısından en zengin ülkelerden biri. Ama tarım öyle ihmal edildi ki. Bir çok ürünü dışardan ithal etmek durumuna geldik. Şimdi bana diyorlar niye tarım çok konuşuyorsun.  Biber olmuş 27 tl. Tohumu toprağı olmayan İsrail’den alıyorsun. Soğan yok. Üretim yok. Ben konuşayım’ dedi.

Başkan Işıklar daha sonra site sakinlerinin taleplerini dinledi. Işıklar daha sonra site yönetim kurulu başkanı Nejat Tırtıl ve vatandaşlara teşekkür ederek siteden ayrıldı. Başkan Özcan Işıklar’ın buradaki toplantısına; eşi Esma Işıklar, İyi Parti  Silivri İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, belediye meclis üyesi adayları da eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.