banner460
banner128

SİLİVRİ'DE KAYMAKAM, BAŞKAN , MUHTARLAR ZİRVESİ

Silivri Kaymakamı Ali Partal ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 35 mahallenin muhtarları ile bir araya gelerek ilçenin sorunlarını konuştu.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen kahvaltılı programda muhtarlar ile bir araya geldi. Silivri Öğretmen Evi’nde gerçekleştirilen tanışma ve istişare toplantısında 35 mahallenin sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. Toplantıya Silivri İlçe Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Güngör Kırarslan, İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, İlçe Sağlık Müdürü Hasan İpekoğlu, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak ve ilgili birim müdürleri katılım gösterdi.

PARTAL: “SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ”

Silivri İlçe Kaymakamı Ali Partal toplantıda şunları söyledi: “İnşallah beş yıllık süre içerisinde beraber çalışacağız. Belediye başkanımız ve daire amirlerimiz ile birlikte çözüm üreteceğiz. Toplantılarımız devam edecek. Önünüzde uzun bir beş yıl var. Tebrik ediyorum, inşallah güzel hizmetler yaparsınız. Bugün Belediye Başkanımız ile beraberiz. Bundan sonraki toplantılarımızda da mümkün olduğunca başkanımızla birlikte olacağız.”

YILMAZ: “SİLİVRİ’Yİ BÜTÜNCÜL BİR ANLAYIŞLA YÖNETECEĞİZ”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, muhtarlar ile bir araya geldiği toplantıda, “Sayın kaymakamımıza bu toplantısı için teşekkür ediyorum. Silivri coğrafi alanı olarak dağınık bir bölge olması sebebiyle, iletişim olarak koparılmaması gereken bir yerleşim yeri. Silivri Belediyesi olarak biz Silivri’yi sahilden, çarşıdan, meydanından ibaret görerek yönetemeyiz. Bizler beldeleri, köyleri unutarak, yok sayarak, elimizi uzatmadan Silivri’yi yönetmeye kalkarsak, yönetilmez hale gelir. Çözülemez problemlerin biriktiği bir ilçe haline gelir. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin 100. yılına ithafen 2023 yılında 23 dev proje dedik. Bu projeleri bütüncül bir anlayışla yapmak durumundayız ki Silivri’de yaşayan herkes mutlu olsun. Sayalar’daki hanımefendinin de, Bekirli’deki amcanın da, Gümüşyaka’daki gencimizin de, Selimpaşa’daki çocuğun da belediye başkanı olmalıyız. Bu hizmetleri yaparken bizim mahallelerdeki elimiz, kolumuz, gözümüz her şeyimiz muhtarlarımız olacak. Hamaset olarak, nutuk olarak söylemiyoruz. Bunu yaşayarak göreceğiz, sık sık bir araya geleceğiz. Muhtarlar benim mahallelerde belediye başkan yardımcım gibi çalışacak demiştik. İcra makamı olduğumuz için her zaman yanınızda olacağız. Sorunları biriktirmeden yerinde çözmemiz lazım. Silivri marka bir kent olacak dedik, herkesin gıpta ettiği bir kent… Ama şehrin estetiği, köylerin bu hali bozulmadan, çevre doğa kirletilmeden, imar rantına açılmadan, gelirin refahın arttığı, turizmin arttığı bir Silivri hayal ediyoruz. İnsanların şehir stresinden kaçıp kafa dinleyeceği bir ilçeyiz. Sahilimiz, organik tarımın, hayvancılığın, seracılığın yapılabileceği, tarımsal ürünlerin çeşitlendirilip kooperatifler aracılığı ile üretme potansiyeli olduğunun farkındayız. Silivri’de hafta sonu turizm ile giren para hafta içinin 10 katına çıkabilir. Bunun için alt yapı oluşması lazım. Güler yüzle başlayıp, tesislerdeki kaliteye, ürünlerdeki kaliteye kadar insanların Silivri’ye gelebileceği seçenekleri arttırmamız lazım. Sizlerin de muhtarlıklarını yaptığınız, köylerimizin, mahallelerimizin marka kent Silivri’ye katkısının da büyük olmalı lazım. Şunu iddia ediyorum; köylerdeki tarım, hayvancılığın hangi noktaya geldiğini biliyorum. Bizim en büyük projemiz, yöresel alanları, köy ürünleri, Silivri’nin organik pazarları, organik ürünleri ile, seraları, çiçekçiliği ile ünlenmiş, herkesin görmeyi arzu ettiği, İstanbul’u da tarım ve hayvancılığı ile besleyebilen bir üs haline getirmeliyiz. Buranın değerini bilmeli. Kaymakamımızın, belediye başkanlığımızın, siyasi parti temsilcilerinin, sivil toplum kuruluşlarının içinde bulunduğu bir platform kurmalıyız. Hızlı adımlarla yol almalı, marka kent yolunda çalışmalar yapmalıyız. Silivri’nin evladı olarak buna ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Sizlerle çok yakın bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmek istiyorum. 5 yıllık dönem hepinize hayırlı olsun.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.