banner460
banner128

Silivri'de Hamsi ve Horon Festivali

Silivri Rizeliler Derneği tarafından gerçekleştirilen 3. Hamsi ve Horon Festivali yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.  Festivali katılan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, ‘ 81 ilden hemşerimizle biz büyük bir aileyiz’ dedi

 

Silivri Rizeliler Derneği Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen 3. Hamsi ve Horon Festivali yoğun katılımla gerçekleşti. Festivale meclis üyeleriyle birlikte katılan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, stantları ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti. Festivale CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve Yönetimi, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

IŞIKLAR: “81 İLDEN HEMŞERİMİZLE BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

 

Dernek Başkanı Sancak Dolar ve yönetimine teşekkür eden Başkan Işıklar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Karadeniz’in sembolü haline gelen hamsi, o küçücük balık bugün bizleri bir araya getirdi. Biz tam anlamıyla bir Türkiye’yiz. 81 ilden hemşerimizle tam bir kültür mozaiğiyiz. Silivri’nin bu güzelliğini, rengârenk tablosunu, bu armoniyi bir arada tutan ise yöre derneklerimiz. Geleneklerimizi, göreneklerimizi, ürettiklerimizi ve bizim binlerce yıldır demlenmiş örf ve adetlerimizi yaşatmaya çalışıyorlar. Bizi var eden değerlerimizi, bütün yörelerimizin zenginliğini Silivri’de hoşgörü içerisinde, huzur içerisinde, barış içerisinde yaşatıyoruz. Bizim farklı bir özelliğimiz var bu derneklerimiz birinin, diğerinin, ötekisi değil; tam tersi çekeni, birleştireni haline geldi. Bizim gerçek zenginliğimiz de bu. Bizim yerin altında zenginliğimiz yok ama yerin üstünde mükemmel bir güzelliğimiz var. Silivri’deki bu hoşgörü ortamı, dalga dalga tüm Türkiye’ye yayılmalı. Bu tablonun oluşmasında yöre derneklerimizin çok büyük emeği var. Ben, bir arada olabilmeyi, hoşgörü içerisinde birbirine tahammül edebilmeyi geliştirmiş olan bir ilçede görev yapıyor olmanın büyük onurunu yaşıyorum. Sevgiyle, hoşgörüyle, kardeşçe, barış ve huzur içinde geleneklerimizi, göreneklerimizi unutmadığımızı onları sonsuza denk koruyacağımızın güzel bir göstergesi bu kalabalıklar.  Meydanları doldurarak hoşgörü içerisinde, barış içerisinde ve sonsuza denk huzur içerisinde yaşamanın gücünü göstereceğiz. Güç bizleriz, beraber olacağız ve kardeşçe, huzur içerisinde yaşayacağız. Biz büyük bir aileyiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.