banner460
banner128

SİLİVRİ'DE COŞKULU 8 MART KUTLAMASI

 

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Silivrili kadınlar için özel bir kutlama düzenledi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel düzenlenen programda Silivrili kadınlar ile bir araya geldi. Mega Saray’da düzenlenen programda Silivrili kadınlar Fettah Can konseri dinleyerek gönüllerince eğlendi. 8 Mart programına Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, Başkan Işıklar’ın Eşi Esma Işıklar, ÇYDD Silivri Şube Müdürü Mübeccel Çeşmecioğlu ve birçok Silivrili kadın katılım gösterdi.

 

IŞIKLAR: “GELECEĞİ AYDINLATAN KADINLARIMIZ, İYİ Kİ VARSINIZ”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar konuşmasında: “Kardeşlerim, ablalarım, sevgili kadınlar, hepinizin Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü gönülden kutluyorum, sevgiyle kalbimle kutluyorum. İyi ki varsınız. Doğusuyla batısıyla, ülkemizin her bir yanından Silivrimize gelmiş, Silivri’de yaşamayı güzel kılmış, geleceği aydınlatan kadınlarımız hepiniz hoş geldiniz. Bugünleri her yıl coşkuyla kutluyoruz, içimizi burkan birçok gündemlere rağmen içimizde bir heyecan da var. Bir şeyleri değiştirip dönüştürme heyecanı. Bizi yabancılaştırmaya çalışan, bizi ötekileştirmeye çalışan, korkutan, baskı altında tutan, düşmanlaştırmaya, yabancılaştırmaya çalışan zihniyetlere karşı duruyoruz. Silivri de bu mümkün olmadı, olamadı. Bu düşünceleri Mahalle Evlerimiz ile Kültür Merkezlerimiz ile Engelli Yaşlı Koordinasyon Merkezimizle, Gıda Bankamızla, Kariyer İstihdam Ofisimizle kırdık. İş bulduk aş ürettik, İstanbul’un betonuyla duvarıyla mücadele ettik. Okullar açıp burada üretim yapmaya çalıştık. Biz yağmurla bulut gibiyiz, tohumla toprak gibiyiz, unla ekmek gibiyiz. Biz birbirimizin ötekisi değil, tamamlayanıyız dedik. Silivri’de yaşamak güzeldir dedik, biz büyük bir aileyiz dedik. Silivri’yi büyük bir aileye dönüştürdük, hepinize teşekkür ediyorum. Bu beraberliği bu coşkuyu, bu büyük aileyi kurduk. Hepimizin Belediyesini kurduk, hepimizin Silivrisi dedik. Kadın sadece evde çocuk bakacak diyen, erkek egemen bir toplum yaratan, kadını ikinci sınıf haline getirip, korkutan anlayışın karşısındayız. Kadını ikinci değil, birinci yapmış bir medeniyetimiz var. Gelişmiş dediğimiz o ülkelerden çok daha önce seçme ve seçilme hakkı vermiş büyük Atatürk’ün kurduğu bir medeniyet anlayışı var. Ona döneceğiz, içimizdeki yolculuk bu demek. Kültürümüzden aldığımız bu medeniyeti gençlerimle geleceğimize koyacağız. Hoşgörüyü hâkim kılan, hepimizin kalpleriyle birlikte yeşerteceği bir yaşam alanı yarattık. Böyle de devam ettireceğiz. Çocuk temelli, aile temelli, kültür temelli, eğitim temelli aile yapısını korumak istiyoruz. Kadını evde hapseden değil, meslek öğretip evine iş, getiren ekmek getiren, üreten, ürettikten sonra da yönetime katılan bir belediyecilik anlayışı ile birlikte başardık” dedi.

 

ALTAY: “IŞIKLAR SİLİVRİ İÇİN BÜYÜK VELİNİMETTİR”

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: “Kadın şefkattir, zarafettir, güzelliktir, inceliktir, estetiktir bunların hepsi her birinizde var ama kadın aynı zamanda mücadeledir, o dalgalandırdığınız al bayrağımızın özgürce dalgalanmasının teminatı da asil Türk kadınıdır ve sizler onların bıraktığı yoldan, laik, demokratik cumhuriyetimizi sonsuza kadar koruyacak evlatları yetiştiren onlarla birlikte el ele, omuz omuza Silivri’de ve Türkiye’de huzurun, eşitliğin, özgürlüğün, adaletin, 82 milyon için barışın devamı için bugün birlikteyiz. Bu muhteşem topluluktan etkilenmemek mümkün değil, Gününüz kutlu olsun. Silivri’nin Türkiye’de çok farklı özelliği var. Belediyecilik deyince Türkiye’de 50 yıl sadece hizmet belediyeciliği anlaşılmıştır. Son 30 yıldır bunun yanına bir de sosyal belediyecilik eklendi. Yardım vs gibi. Türkiye son birkaç yıldır kalkınmacı belediyeciliği konuşuyor. Özcan Işıklar kalkınmacı belediyeciliği 6 senedir Silivri’de uygulayan Türkiye’deki 2 belediye başkanından birisi. Bir tane Silivri’de bir tane İzmir’de başka yok! Bu Silivri için büyük bir velinimettir. Silivri’de bahar zaten var. Silivri kadınıyla erkeğiyle genciyle yaşlısıyla çalışanı çalışmayanıyla mis gibi. Hakikaten ne mutlu Silivriliyim diyene, ne mutlu Silivrili olana. Bunda başkanımızın 10 yıllık icraatlarının şüphesiz büyük payı var. Beton ormanlarına karşı, Silivri’de bir modern tarım şehrini doğayı insanla iç içe yaşayabildiğimiz İstanbul’da ikinci bir örnek ilçe yok.  Bu ülkenin bir milletvekili olarak söylüyorum, Allah başkanınızdan razı olsun. Silivri zaten senden razı bunu görüyorum” dedi.

 

FETTAH CAN COŞKUSU

Kadınlar Gününe özel olarak organize edilen programın sonunda, sevilen sanatçı Fettah Can sahne aldı. Gönüllerince eğlenen kadınlar, keyifli bir gün geçirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.