banner460
banner128

Silivri'de can dostlara yoğum bakım ünitesi

 

Silivri Belediyesi, Küçük Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde sokak hayvanlarının muayene ve teşhisinde hızla müdahale edilen tıbbi teçhizata ek olarak yoğun bakım ünitesi de oluşturarak standartlarını üst seviyeye çıkardı.

Silivri Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Küçük Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde can dostlarımız için hayat kurtarıcı yoğun bakım ünitesi oluşturdu. Kan analiz cihazından biyokimya cihazına, röntgen cihazından elektrokotere, ultrason ve EKG cihazına kadar birçok üniteyi barındıran laboratuvara son olarak yoğun bakım ünitesi de eklenerek sokak hayvanları için en iyi ve hızlı tedavi verilmesi amaçlanıyor.

 

“TEŞHİS VE TEDAVİ KALİTEMİZİ ÜST SEVİYEYE ÇIKARDIK”

Yoğun bakım ünitesi çalışmaları hakkında bilgi veren Veteriner İşleri Müdürü Burçin Sarısaltıkoğlu şunları söyledi: “Küçük Hayvan Rehabilitasyon Merkezimizdeki laboratuvarımızda görüntüleme sistemli röntgen cihazımızı sokak hayvanlarımızın kırıklı vakalarının tespit ve teşhisinde kullanıyoruz. Sokak hayvanlarımızın özellikle kedi ve köpeklerimizin kan değerlerinin ölçülmesinde kullandığımız cihaz sayesinde kanlarının biyokimya değerlerini tespit ederek, hastalıkların hangi boyutta olduğunu görebiliyoruz. Bütün yaptığımız tespitler neticesinde hastamız kendi başına hayatını devam ettiremiyorsa yoğun bakım ünitemiz sayesinde solunumunu kontrol altına alıyoruz. Yemini ve ısısını kontrol altına aldığımız yoğun bakım ünitesinde dışardan solunumu destekleyen ilaçlar da vererek rahat nefes almalarını sağlıyoruz. Aynı zamanda merkezimizde rutin yaptığımız kısırlaştırma operasyonlarının dışında, ultrason, EKG ve elektrokoter cihazlarımızla da birlikte teşhis ve tedavide kalitemizi üst seviyeye çıkarmayı başardık.

 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ UYGULAMALI EĞİTİM GÖRÜYOR

Üst standartlarda yaptığımız bu çalışmalar neticesinde Silivri Belediyesi Küçük Hayvan Rehabilitasyon Merkezimiz, Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencileri klinik uygulamalarında derslerin uygulamalı olarak görüldüğü bir alan haline gelmiştir. Üniversite öğrencileri hocalarıyla beraber geldikleri merkezimizde bizim yaptığımız çalışmaları yakından izleyerek, veteriner hekim olma yolunda önemli bir çaba harcamaktadır.”

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.